Scudo Sports

Sedona 321/Corraro 704 Azimut/Salcano City Sport (Tur Bisikleti İçin Öneri)

Scudo
hayırlı olsun emrah, nasıl city sport, biraz bilgi verirsen sevinirim, ben de almayı düşünüyorum

@Mustafa Güllü

Henüz elime geçmedi.Kargoyla gelecek.Eve değil samsun'daki servisine gelmesini rica ettim kargonun.Muhtemelen yarın gelir montajı yapılır.Ancak benim bisikleti denemem cumartesi olabilecek en erken.Şehir dışındayım.İlk fırsatta fikirlerimi yazarım.

Bu arada ellerinde 24vs yoktu 21 vs aldım.Bana anlatıldığı kadarıyla aralarındaki tek tek farkı vites sayısı

Ben Alcak olsaydım Düşünmeden Sedonayı Tercih Ederdim ;) 321 Kullanıcılarıda Gayet Memnunlar

Hayırlı uğurlu olsun kardeş. Bisikletin gelince fotoğraflarını ve değerlendirmelerini bekliyoruz.

@KÜRŞAD ERKAYA

www.bisikletcim.com'dan aldım.
Bulunduğum şehirdeki salcano bayilerinin hiçbirinde city sport serisi yoktu.Ki bulunduğum şehir de küçük bir yer değil.(Samsun)

İnternette 3-4 sitede vardı salcano city sport'lar.
Ben bisikletcim.com'dan internet üzrinden sipariş verdim.499 TL fiyatı vardı.

@AyberkZeybek

Sedona 321 almamamın birçok nedeni vardı.

1.si internette bulamadım.Stokta yoktu.İstanbul'da sirkeci'de mağaza gezip alabilecek durumum da yoktu.Hem vaktim yok,hem git-gel yol masrafıyla 800 liralık bisiklet 900 liraya gelirdi bana.

2.si bisikleti kullanacağım şehirde sedona servisi bayi yok.Herhangi bir problem yaşamam durumunda bana sıkıntı çıkartacaktı bu durum.

3.sü fiyat aralığı olarak başlangıç seviyesi için gereksiz görüyorum sedona 321'e verilen parayı.Profesyonel değilim.Zaman buldukça kendimi ilerletebileceğimi düşünüyorum ancak şu aşamada gereği yok 800 lira vermenin.Uzun süre kullanacak değilim.Kendimi ilerlettiğimi ve ihtiyaçlarımı karşılayamadığını düşündüğüm an daha iyi bir marka daha kaliteli bir modele terfi ederim.Ömürlük bisiklet alacak olsam cannondale,trek,giant,scott gibi markalara yönelirim.Kısa bir süre kullanacağım bir bisiklet için ve başlangıç seviyesi için 500 lira daha mantıklı geldi.

Hayırlı olsun hocam, 24 olsaydı daha iyi olurdu, çünkü Acera grubu sistem ve XCT aynakol kullanılmış. Yine de güzel sıkıntı yok güle güle binin.
Bir ekleme yapayım ben de yakın bir arkadaşım Carraro Azimut modelini kullanıyor. Bisiklete dıştan bakınca sıkıntı yok ama jantları o kadar sıkıntılı ki. Ben hayatımda bu kadar kalitesiz jant görmedim. En küçük çukurlarda hemen yamulma yaptı. Ki zaten noname bir çember üzerine Carraro etiketi yapıştırılmış. Göbekleri de aynı şekilde berbat. City sport jantları bildiğim kadarıyla Sram göbekler üzerine Weinmann çember.
Hayırlı olsun tekrardan, yollarda buluşmak dileğiyle...

@y. cem pehlivan

Bahsettiğiniz carraro'ya bakmıştım önceden.Fiyat olarak başlangıç bisikleti için düşündüğüm miktarın çok üzerinde olduğu için vazgeçmiştim.
Salcano city sport 21vs aldım.

@Mustafa ÖZKARA

Daha önceden de söylediğim gibi bisikletler hakkında hiçbir teknik analiz bilgisine sahip değilim.Bir çok sporla ilgilendim ama bunların içinde bisiklet hiç olmamıştı.Carraro Azimut'u ön süspansiyon'u olmadığı söylendiği için tercih etmemiştim.Az biraz bozuk yola girsem sorun çıkartacaktır diye düşündüm.Sanırım doğru bir karar olmuş.
Sitede ve yolda vakit geçirdikçe teknik kısmını da öğrenirim umuyorum.
Salcano city sport 21 vs aldım.
Aslında 24vs sipariş etmiştim ama ellerinde kalmamış.Zaten 21 olanlarını da zorlukla bulabildim.Samsun'da hiçbir yerde bulamayıp sivas'ta bulabilmem de ayrı bir tuhaflık zaten.

Evden çıkarken aceleyle bunları çekebildim ancak.2 saat kadar kullanma vaktim oldu aletleri.Daha ayrıntılı yorum ve resimleri samsun'a döndüğümde buraya da aktarırım.
Bu bisikletleri seçmemde bu forumda yazılanların ve önerilerin büyük katkısı oldu.Teşekkür ederim şehir bisikletleri konusunda bilgi verenlere,özellikle de dağ bisikletlerinden vazgeçirenlere.Yakında dağ bisikleti de almayı düşünüyorum.Kullanacağım alan için şehir bisikleti doğru tercih oldu sanırım başlangıç için

http://i52.tinypic.com/14m4aht.jpg

http://i54.tinypic.com/2nk8dgn.jpg

http://i53.tinypic.com/2vn0wgp.jpg

emrah hocam merhabalar.. ben de samsundayım. bisiklet sporuna yeni başlayacağım.. ben de city sport 24 vs de karar kıldım.. 530 lira bisikletçim.com da. samsunda nerede bayı ve bana aldıgım zaman bu konularda yardımcı olur musunuz?

Şehir içinde kullanacaksanız 1- trafik şartlarında bisikleti agresif kullanamayacağınız için kalite farklarını çok yaşamazsınız.
2- Hafif olanı tercih etmenizde fayda var. Trafik icabı refüjlerden falan atlamanız/geçmeniz gerekebilir.
3-Sedona ya da salcanoyu tercih edin. Üçüncü olan gereksiz bence.
4- En önemlisi şehir içinde bisikleti sağa sola kitlersiniz. O nedenle çalınınca üzülmeyeceğiniz bir bisiklet tercih edin. Yani ucuz olanı :)

Bir de Salcano da continental lastik var. sedona da en düşük lastik kullanılmış. lastik önemli

arkadaşım salcano hds 27 aldı inanılmaz güzel bisiklet çok memnun ama bulmakda zorlandı ve net den aldı havalı gidondan kilitli amortisör var bisiklette deore komple eğer 950 lira verebilirsen mutlaka tavsiye ederim ...

Geri