Scudo Sports

Seçim Yapmama Yardımcı Olurmusunuz ?

Tepki
20
Bisiklet
Salcano
Öncelikle herkese merhabalar.

Uzun bir zaman sonra foruma tekrar geldim umarım bir daha uzun süre ayrılmam. 2011 Sedona Borla Modeli bir bisikletim vardı Ama çalındı ve çok üzüldüm hem de baya üzüldüm :( :(
30 Kasım 2013 de evlendim Antalya da yaşıyorum ve Bilenler için Konyaaltı/Altınkum tarafına taşındım ve Antalyanın mevsim ve yol artı doğa koşullarını katarsak tam bir bisiklet şehri olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden eşimin kanına da girerek yeniden bisiklet sahibi olmayı düşünüyorum. Normalde bisikletim dursaydı tek bir bisiklet alacaktık ama şimdi iki bisiklet olacağı için bazı istediğim modelleri değerlendiremeyeceğim. Biraz araştırma yaptım isim ve görüntü olarak siz tecrübeli arkadaşlara da danışmadan olmaz dedim bir kaç model çıkardım bunları sizlerle paylaşmak istedim. modeller hakkındaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi hatta benim görmediğim önereceğiniz modelleri sunarsanız çok memnun olurum.

İki bisiklet olacağı için toplam bütçe 1000 civarında seyretmekte

İlk Olarak kendim için baktığım modeller:

1- Kron XC 150 V
2- Carraro Force 612 D
3- Carraro Turner 417
4- NG750 26 V MAN
5- NG650 26 V MAN

Eşim İçin baktığım Modeller

1- NG750 26 V LADY (BU Modeli Görsel olarak çok beğendi)
2- NG650 26 V LADY
3- Carraro Diva D
4- Geotech Pretty 26

Şuan için bu modelleri gözüme kestirdim tabi bulabilirsem :D :D Başlığı güncel tutmaya çalışacağım

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim Herkese kazasız belasız bol pedallar

Scudo
Sanada merhaba kardeşim.. Şahsım kanaatimce eşiniz - NG750 26 V LADY (BU Modeli Görsel olarak çok beğendi.. ise, sizinde NG750 26 V MAN
almanızı öneririm şu aşamada.. (aynı marka olması sebebiyle ;) anladın demi ) ayrı gayri olmasın muhabbeti.. :)
Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Ecehan KURNAZ
Teşekkür ederim Recep Abi Aslında bende düşündüm başta hem " bak 2 tane alıyoz biraz indirim yap :D" denilebilir Ama görsel olarak Carraro da benim hoşuma gitti Ya da ikisini de mi Carraro alsak :)

Ecehan bey merhaba
Bende kimi zaman eşimle beraber sürerim. Konyaaltı Hurma'da oturuyorum. Bir gün karşılaşırız belki. Seçimlere gelince;
Eşinize kesinlikle Lady modelini alın. Bu modeller bayanlara göre hazırlandığı için geometrileri daha rahat oluyor. Bayanlar rahatlığı daha ön planda tutuyorlar. Görsel olarak NG750 26 V LADY modelini beğendiğine göre o tamam.
Kendinize seçeceğiniz model aynısı olmak zorunda değil. İstediğiniz bir modeli seçebilirsiniz. Kadınlar bunu önemsemez. Örneğin ben hıza yönelik model aldım. Eşim çoğunlukla rahat olan modeli kullanıyor. Şuradaki konuya bakabilirsiniz
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130773&p=1630112#post1630112
Son olarak bisikletleri kesinlikle beyaz eşyacıdan yahut marketten almayın. Bisikletçiden alın. Hem KADRO BOYUNU yanlış almamış olursunuz, hem doğru yönlendirme yapılır. İndirim de isteyin tabi. 2 bisiklet;)
güle güle kullanın

Mehmet Ali Bey çok teşekkür ederim bilgileriniz için
Dün Antalya Doğa Sporlarına gittim, soğuksu salcano bayisine gittim birde eski bisikletimi aldığım bike house a gittim. Salcano modellerinde sıkıntı yok ama Başta yazdığım carraro modelleri eski modellermiş ve yokmuş şimdi Carraro Lara Lady modeli var onu akşam eşime gösterdim beğendi ama tek handikapı çelik kadro bende Carraro Force 500 beğendim sınırlı bütçelerde gezindiğimiz için bu tür bisikletlere bakıyorum Sonuç olarak ya Carrarolar ya Salcanolar alınacak ama içimden Salcano almak gelmiyo nedense bakalım :confused:

Umarım karşılaşırız tekrar teşekkür ederim.

CARRARO NUN MODELLERİ BULUNMADIĞI İÇİN MODELLERİ GÜNCELLEDİM

1- Kron XC 150 V
2- Carraro Force 500
4- NG750 26 V MAN
5- NG650 26 V MAN

Eşim İçin baktığım Modeller

2- NG650 26 V LADY
3- Carraro Lara Lady (Bu modelin görselini salcano ya göre daha çok beğendi eşim ama çelik kadro çok önemli olur mu bilemedim)

Bu modeller hakkında önerileriniz ne olabilir acaba veya ekleye bileceğiniz bir model varmıdır Bütçe zorlamayla 1200 TL :islik:

Atatürk Stadının yanında Seda bisiklet var, Kırcamii'de kavşakta Delta bisiklet var, sinan mahallesinde Mavi bisiklet var, B.Onat kırcaami kavşağında bir bisikletçi daha var. Yani biraz daha gezin, marka modelden ziyade tarz ve parçalara odaklanarak bakın derim, malum sitelerden 2.ellere de bakın mutlaka, internette de uygun kampanyalar olabiliyor. Bir de yazdığınız modeller arazi bisikleti, şehir içi gezinti ve çevre turları için bunları düşünmeyin derim.

Ayrıca kask, kilit, far, eldiven, pompa, belki sırt çantası vb. şeyler için de bir bütçe ayırmak gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar 850-900 tl civarı Fuji Nevada 1.7 D için görüşlerinizi alabilirmiyim.

MODEL YILI 2013

ÖLÇÜ S/M(17") - M/L(21")

KADRO Fuji A2-SL custom-butted alloy w/ PowerCurve down tube, oversized seat tube

MAŞA SR Suntour SF13-XCM w/100mmtravel

VİTES KOLU Shimano EF51 EZ Fire, 8-speed ARKA ATTIRICI Shimano Acera, M360 SGS, 8-speed

ÖN ATTIRICI Shimano M190, 34.9mm

AYNAKOL Shimano M171, 42/34/24T FREN Hayes MX-5, mechanical

GİDON BOĞAZI Fuji, melt-forged alloy, 25.4mm clamp diameter, 20" rise

GİDON Fuji steel risebar, 6" degree sweep, 25.4mm diameter, 660mmwide, 30mm rise

SELE Fuji Sport Mountain w/satin steel rails

SELE BORUSU Fuji, alloy double-bolt micro-adjust, 31.6mm x 350mm

LASTİK VeraEos, 26" x 2.1, 30 tpi

JANT SETİ Formula DC-20 front/ DC-22 rear, 32Hhubs w/ Vera Terra DPD22

ZİNCİR Fixed Star, F-51, 8-speed

RUBLE Shimano HG31, 11-34T, 8-speed AĞIRLIK 14,17 kg

Yada eşdeğer tavsiyeleriniz ne olabilir.

Listenizdeki bisikletlerin hepsi dağ bisikleti bence eşinizle birlikte rahat rahat kullanabilmek için bütçenizi birazcık daha arttırıp iyi bir pazarlıkla Salcano Citysport bakın derim size daha uygun ve daha uzun ömürlü bisikletler olacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: Ecehan KURNAZ
SON GÜNCELLEMEM 5 nisan dan SONRA ALMAK İSTİYORUZ KREDİ KARTI HESAP KESİM TARİHİ :D :D

1- Carraro Force 500

Eşim İçin baktığım Model

Carraro Force 500 İçin fikriniz nedir acaba (link)

Birde boyum 1,72 Kilo 85 Kadro Ölçüsü forumda baktığım 17" ideal olur sanırım sizinde fikriniz önemli tabi ki

@Oğuz Mert

Çok teşekkür ederim öneriniz için ama Citysport bütçemizi aşar ancak cityfun olabilir ama daha çok dağ bisikleti tarzı istiyoruz bakalım.

Ecehan bey oturduğunuz yer ve tanımladığınız güzergah ile seçtiğiniz tarz pek uyuşmuyor! Oğuz 'un sesine kulak vermenizi öneririm. Ha, biz arabanın arkasına atıp götürüp dağda bineceğiz diyorsanız o başka.

Öncelikle bilgilerini ileten herkese teşekkür ediyorum.
Dün akşam itibari ile bisikletleri almış bulunuyorum. Bisikletlerimizi alır almaz felaket bir yağmur yağdı Antalya da :confused: Hafta sonu hava güzel olursa deneme fırsatımız olacak inşallah Resimleri artık başka bir başlıkta paylaşırım

Kendim İçin Salcano NG650 MD 27,5 (Beyaz)
Eşim İçin Salcano NG650 MD 26 (Siyah)

Kazasız belasız kullanmak dileğiyle. Antalya Konyaaltı mevkisinde oturuyoruz bol bol sahile ineriz artık belki buralardan arkadaşlarla karşılaşırız. Herkese bol pedallar.

Geri