Scudo Sports

Scuba (Aletli) ve Serbest Dalış Paylaşımlarımız

Şapkanızı düzgün takmış haliniz size daha çok yakışacak bence..:)

@SelimDurmak

Scudo
@Çetin ŞAHİNÖZ

olması zorunlu olan normal takmak tabi ama bu mutlu günden kalma bir fotoğraf yapamadıkalrı yapmak lazım :D
fotoğraflarda açılmıyor galiba :(

Bende yaklasik 10 senedir dalis yapiyorum.
bir kac ulkede dalis yaptim. Thailand,Malesya,Misir,Hollanda,Borneo.
benden'de bir paylasim olsun.

(link)

@Oksal Özdöl

Oksal kardeşim selamlar.. Turkiyede dalış deyince akıl genelde scuba dalışı geliyor ve her nedense anlamsız bir biçimde scubacıların %90 ı serbestçileri hiç sevmezler :) Ben yıllarca scuba yapmış ve daha sonra 2006 da serbeste başladıktan sonra scubayı unutan biriyim :) Serbest deyince hele ki 20 mt ve altı ise benim için akan sular durur ;)

@Hüseyin ŞAHİN

Serbest dalıcılardan ziyade zıpkıncıları, zıpkıncıların da bir kısmını sevmeyiz aslında. Avcılık kurallarına uyan, mert serbest dalıcıların başımızın üstünde yeri vardır. Zavallı orfozları kahpece avlayıp, sıra sıra ipe dizen zıpkıncı evlat olsa sevilmez :)

Ha bir de scuba ile zıpkın avı yapanlar var. Onları insan değil.

Zıpkıncının herçeşidi bana uzak..
avlanmaya odaklanmış bir beyin ile yapılan aktiviteye ben dalış demem zaten

adını isteyen koysun ama dalış bence sadece dalmak ve sualtı yaşamını izlemekten alınan zevktir..

(Avlanmaya odaklamis bir beyin) tabiri ile aşagilamaya calistiginiz bir dusunceyi, boyle ulu orta yazmak yerine bence kendinize saklayin.?.!.

Ben hem scuba, hem serbest dalis, hemde zipkin yapan bir kisi olarak, herkese saygi duyuyor ve scubacilar hakkinda en ufak bir kotu dusuncede bulunmuyorum..

Saygilar butun dalicilara..

(link)

Bu da benden olsun , geçen sene yaptığım kızıldeniz seyahatinde çektiğim videolar.

Bu kurs bize bir şeyler kazandırabilir mi ? Serbest dalış yapmak istemiyorum tüplü bence daha iyi çünkü hiperventilasyon ardından sığ su bayılması geçirme riskinden dolayı tüplü dalışı daha çok seviyorum.

(link)

Bende bir mavi tutkunu olarak, nefes kesici şu epik videoyu sizlerle paylaşmak isterim...

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Dostum, o yazdığın şey aslında senin sandığın kadar yaygın ve herkesin başına gelebilecek birşey değil hiç merak etme.
Ayrıca scuba da yapacak olsan eğitim anlamında serbest dalışta bir dereceye kadar başarılı olmalısın.

İşin keyif aldığın kısmı o olmayabilir tabii ki ama serbest dalışta belli bir becerin olmadan sadece aletli dalış diye birşey yok..

@Ali Ceylan

bende scuba dalış yapıyor ve amatör olarak sualtı fotoğrafları çekiyorum. Bisikletsiz ve Denizsiz bir hayatı hayal bile edemiyorum

Selamlar arkadaşlar. 2009 yılından beri aktif scuba diving yapıyorum. Kendimi en rahat ve mutlu hissettiğim yerlerden biri bisiklet üzeri diğeri ise su altı. Merak eden arkadaşlara mutlaka yapmalarını tavsiye ediyorum. Eskişehir ve Ankara da scuba yapmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

• Beğen
Tepkiler: kilkates
Ben bisiklet harici scuba dalış da yapıyorum..

Bu yıl dalış sezonunu datça da açtım.

amatör kamera ile Çektiğim bir videoda birkaç orfoz aynı kareye sığmışlar.

Dakika 3 ile -4 üncü dk arası..:)

Yer datça ama balıkçılara adres tarif etmemek adına detay veremiyorum.:)

@Çetin ŞAHİNÖZ
Tüpünüzü nerede dolduruyorsunuz ve içindeki azot oksijen karışımını vb. Neye göre ayarliyorsunuz

@soneryen Böyle bir başlık olduğunu bilmiyordum. Cmas 2 yıldızlı olarak konuyu takip etsem faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Arınç Dostum tüp dolduran çok yer var. Ama azot dediğiniz için detay vereyim.
Normal hava karışımından daha zenginleştirilmiş hava gereken derinliğe yada uzun süreye dalmıyorum ben.
Dolayısı ile temiz, olabildiğince egzossuz hava kullanan güvenilir birkaç dalış kulübünde dolduruyorum.

@Arınç

Tüpü gittiğim dalış teknesinden alıyorum.
Onun harici kendi ekipmanımı kullanıyorum.
Azotu azaltılmış ve oksijeni normalin (%21) %2-3 üzerine dalışlar su altında uzun süre kalmak içindir.(nitrox dalışı denir). :)

Normal hava ile zaten 1 saate yakın ..genelde 40 dk üzeri dalıyoruz.
Nitrox a gerek yok bence.
Birde nitrox da da derinlik arttıkça oksijen zehirlenme riski oluyormuş.
Yani normal hava karışımı "spor"dalış için ideal.:)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Geri