Scudo Sports

Scott Windproof Çorap İncelemesi

MeTaLioNs

Daimi Üye
Tepki
219
İsim
Haşim D.
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Bir süre önce foruma sorduğum "Scott Windproof Çorap nasıldır" sorusunun cevabını kendim verdim. Size de açıklayayım istedim.

Ürünün özellikleri şu şekilde:
  1. Dış kaplama % 92 polyester + % 8 elastan
  2. Tamamen rüzgar geçirmez bi-elastik kumaş
  3. Hafif ve küçük yapısıyla arka cepte taşınabilir.
  4. Rüzgar ve su geçirmez
  5. -5/1 dereceler arası kullanıma olanak tanıyor.

Ürün, bu şekilde elime ulaştı:
IMG_0846.JPG

IMG_0847.JPG

Çorabın parçaları üst üste konularak değil de uç uca eklenerek dikilmiş. Bu da kullanıcıya rahatlık sağlamış.

IMG_0849.JPG

Ayağımda da şu şekilde durdu:

IMG_0854.JPG IMG_0853.JPG

Eskişehir'de 24.12.2015 günü saat 13:30 sularında hava sıcaklığı 2 dereceyken Kütahya istikametine doğru toplamda 40 km süren sürüşte çorabı kullandım. Yazlık SPD ayakkabı içine giyip üstte de Vaude marka ayakkabı kılıfı taktım.

Yol boyunca sıcaklık -3 dereceye kadar düştü. Gidiş boyunca (20 km) ayaklarımda çok hafif bir üşüme hissettim. Dönüşte rüzgarın da karşıdan esmesiyle birlikte ayaklarımdaki üşüme daha da arttı. Sanırım rüzgar + hız faktörü ile hissedilen sıcaklık -6 ya da -7 dereceydi.

Eve gelmek çok iyi oldu. Çorabı çıkardım. Herhangi bir ıslaklık yoktu ama ayaklarım bayağı üşümüştü. Bunda belki de kılıfın yetersizliği ve yazlık ayakkabı kullanmam da etkili olmuştur. Kendi ekipmanlarım ile değerlendirecek olursam ben memnun kalmadım. Değerlendirmem 2/5. Ürünün Fiyatı bikeandoutdoor'da 26.40 Euro.

Scudo
bu arada,r065 yol bisikleti ayakkabısı + shimano wind+waterproof kılıf kullanıyordum,içinede bu çoraptan.Artık kullanmıyorum.Hiçbir işe yaramıyor bence..Aldatmaca tamamen.Kumaş sonuçta

@Erkin Kalender Aleyküm selam :)
@mutlu07 belki forumda başka kullananlar da vardır. Onların ekipmanları ile deneyimleri nasıl bilsek daha sağlıklı bir sonuca ulaşabiliriz.

Ben merlinden 55 liraya pembe bir kılıf aldım.Reviewleri gayet sağlamdı.En azından 100 küsür lira değil,ve kumaşta değil,değişik bir yapısı var,dediğim gibi kumaş olan şeylerdeki bütün özellikler aldatmacadır bence.

@MeTaLioNs

Merhaba, kullandığınız ayakkabı kılıfının marka, model ve özelliğini bilmeyerek bir tavsiye de bulunuyorum.

(link)

Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. 0 derecelerde, yazlık spd ayakkabı ve normal bisiklet çorabı ile bu kılıfı kullanırken, ayaklarımda en ufak üşüme hissetmedim.

@Erdal YILMAZ Vaude Pallas kullanıyorum. Sanki sıfırın altındaki sıcaklıklara yetersiz :) Değişmek icap ediyor.

İnceleme için teşekkürler.Sayenizde bu ürüne boş yere para vermekten kurtuldum. Ama kısa şehir içi kullanımlarında ne kullanabiliriz ayakkabi kilifi olmadan acaba?

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@1dost hocam ayakkabı numaranız bir numara büyük ise dağcıların kulanıdığı coraplara bakın,snowboard felan yapanların kulandıkları ürünlere bakın derim inanın faydasını görürüsnüz,hem makul fiyatlarada sanrım bulabilirisniz

@MeTaLioNs işin şakası tabi hocam. siz ve bir sürü arkadaş profesyonel çalışıyorsunuz. Forumda hiç görmediğim şeyleri gördüm. Bakalım daha neler görecem :)

@mutlu07 Link var mı peki? Ayakkabi Numaranız bir numara büyükse ne demek?

Geri