Arkadaşlar merhaba,
Ben Levent, San Francisco'da yaşıyorum. Etrafımda çok güzel dağ bisikleti yapılacak alanlar bulunduğundan kendime güzel bir dağ bisikleti almaya karar verdim. Son bir kaç senedir fazla bisiklete binemesem de benim çocukluğum bisiklet üstünde geçti diyebilirim yani bisikletlerin benim hayatımda yeri büyüktür. Şimdi ise alacağım bisikleti etrafta turlamak ve haftasonları etraftaki parklarda heyecan peşinde koşmak için istiyorum. Dağ tepe bisikleti zorlamak ve adrenalin yaşamak istiyorum, bu yüzden basit bir bisiklet almak istemiyorum, biraz daha performansa yönelik birşey olsun istiyorum. Birkaç gündür internet üzerinden araştırma yapıyorum ve 2 model hoşuma gitti. Bunlardan birincisi Specialized Rockhopper Pro Disc, diğeri ise Scott Aspect 20. Aşşağıda 2 bisikletin de özelliklerini veriyorum.
Specialized Rockhopper Pro Disc
FRAME M4 manipulated alloy frame, butted ORE DT, forged dropouts w/ replaceable 98954020 alloy hanger, disc only
REAR SHOCK N/A
FORK RockShox Recon Race SLite, 100mm, 32mm alloy stanchions and steerer, Turn Key damper w/ lockout and reb. adj., 13-15" standard spring, 17-23" "stiff" spring, disc only
HEADSET 1 1/8" threadless
STEM Specialized 3D forged alloy, four bolt, 31.8mm, 7 degree rise
HANDLEBARS Specialized alloy butted 31.8mm XC rise w/ graphic, 640mm wide, 8 degree back, 8 degree up sweep
TAPE/GRIPS Specialized Enduro, dual density Kraton
FRONT BRAKE Avid Juicy 3 SL, hydraulic, 6" G2 clean sweep rotor
REAR BRAKE Avid Juicy 3 SL, hydraulic, 6" G2 Clean Sweep rotor
BRAKE LEVERS Avid Juicy 3 SL, hydraulic
FRONT DERAILLEUR Shimano Deore FD-M530, 34.9mm clamp
REAR DERAILLEUR SRAM X-7, long cage
SHIFT LEVERS SRAM X-5 trigger
CASSETTE FREEWHEEL Shimano HG-50, 9-speed, 11-34t
CHAIN KMC X9SL, 1/2" x 3/32" w/ reusable Missing Link"
CRANKSET Shimano FC-M532, 2pc design, replaceable rings w/ alloy outer
CHAINRINGS 44A/32S/22S
BOTTOM BRACKET Shimano outboard cartridge bearing design (included with FC-M532 2pc crank)
PEDALS Specialized alloy 1pc body and cage, 9/16"
RIMS DT-Swiss 445D, 26", double wall disc, pin joint, eyelets, 28h front, 32h rear
FRONT HUB Specialized Hi Lo disc, 28h, CNC flange and disc mount, polished races, alloy QR
REAR HUB Specialized Hi Lo disc, cassette, 32h, CNC flanges and disc mount, polished races, alloy QR
SPOKES 1.8mm (15g) stainless, alloy nipples, black
FRONT TIRE Specialized Fast Track Control, 26x2.0", DC, 60TPI, 2Bliss ready aramid bead
REAR TIRE Specialized Fast Track Control, 26x2.0", DC, 60TPI, 2Bliss ready aramid bead
TUBES Specialized schraeder valve
SADDLE Specialized Indie XC, 143mm width
SEAT POST Specialized butted alloy, two bolt micro adjust head, 30.9mm
SEAT BINDER Specialized alloy w/ QR, brass washer
NOTES Chain stay protector, reflectors, clear coat, owners manual
(link)
Scott Aspect 20
Weight
13.90 kg
30.62 lbs
Frame
Aspect Hydroformed D.B.
Alloy 6061
Performance geometry
Integrated headtube
Fork
Rock Shox Dart 2
with Lockout
100mm travel / reb. Adj.
Headset
Ritchey Logic OE integ.
Derailleur (Rear)
Shimano LX
RD-M581
27 Speed
Derailleur (Front)
Shimano Deore
FC-M510 / 31.8mm
Shifters
Shimano Deore SL-M530
R-fire plus 2
w/gear indicator
Brake Levers
Shimano BL-M485
Brakes
Shimano BR-M485
Hydr. Disc
Crankset
Shimano
FC-M442, black
44x32x22 T
BB-Set
Shimano BB-UN-26
68/113mm
Handlebar
Scott Comp
620mm, black
20mm rise 8°
H'stem
Scott Comp
JD-ST33 AS
Pedals
Wellgo
LU-998-S
Seatpost
Scott Comp
HL SP-209 / 31.6mm
Seat
SCT-10 SL Aspect 08
Hub (Front)
Scott Disc Comp CL
Hub (Rear)
Shimano FH-RM 65-CL
Chain
Shimano CN-HG53
Cassette
Shimano CS-HG50-9
11-32 T
Spokes
14 G, stainless
Rims
Alex TD-24 Disc 32H
Black
Tires
Scott OZON
26 x 2.0
27TPI
(link)
Scott Aspect 20 fiyat olarak biraz daha uygun 800-900dolar arası bir fiyata bulabileceğimi düşünüyorum araştırmalarıma göre. Specialized Rockhopper ise biraz daha pahalı, kendi sayfalarında 1200dolar olarak gözüküyor ama onu da 1000dolar civarına bulabiliceğimi düşünüyorum.
Arkadaşlar her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum. Sadece bu 2 bisiklet arasında sınırlı kalmazsanız sevinirim. Başka model tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Hepinize sevgiler,
Levent
Ben Levent, San Francisco'da yaşıyorum. Etrafımda çok güzel dağ bisikleti yapılacak alanlar bulunduğundan kendime güzel bir dağ bisikleti almaya karar verdim. Son bir kaç senedir fazla bisiklete binemesem de benim çocukluğum bisiklet üstünde geçti diyebilirim yani bisikletlerin benim hayatımda yeri büyüktür. Şimdi ise alacağım bisikleti etrafta turlamak ve haftasonları etraftaki parklarda heyecan peşinde koşmak için istiyorum. Dağ tepe bisikleti zorlamak ve adrenalin yaşamak istiyorum, bu yüzden basit bir bisiklet almak istemiyorum, biraz daha performansa yönelik birşey olsun istiyorum. Birkaç gündür internet üzerinden araştırma yapıyorum ve 2 model hoşuma gitti. Bunlardan birincisi Specialized Rockhopper Pro Disc, diğeri ise Scott Aspect 20. Aşşağıda 2 bisikletin de özelliklerini veriyorum.
Specialized Rockhopper Pro Disc
FRAME M4 manipulated alloy frame, butted ORE DT, forged dropouts w/ replaceable 98954020 alloy hanger, disc only
REAR SHOCK N/A
FORK RockShox Recon Race SLite, 100mm, 32mm alloy stanchions and steerer, Turn Key damper w/ lockout and reb. adj., 13-15" standard spring, 17-23" "stiff" spring, disc only
HEADSET 1 1/8" threadless
STEM Specialized 3D forged alloy, four bolt, 31.8mm, 7 degree rise
HANDLEBARS Specialized alloy butted 31.8mm XC rise w/ graphic, 640mm wide, 8 degree back, 8 degree up sweep
TAPE/GRIPS Specialized Enduro, dual density Kraton
FRONT BRAKE Avid Juicy 3 SL, hydraulic, 6" G2 clean sweep rotor
REAR BRAKE Avid Juicy 3 SL, hydraulic, 6" G2 Clean Sweep rotor
BRAKE LEVERS Avid Juicy 3 SL, hydraulic
FRONT DERAILLEUR Shimano Deore FD-M530, 34.9mm clamp
REAR DERAILLEUR SRAM X-7, long cage
SHIFT LEVERS SRAM X-5 trigger
CASSETTE FREEWHEEL Shimano HG-50, 9-speed, 11-34t
CHAIN KMC X9SL, 1/2" x 3/32" w/ reusable Missing Link"
CRANKSET Shimano FC-M532, 2pc design, replaceable rings w/ alloy outer
CHAINRINGS 44A/32S/22S
BOTTOM BRACKET Shimano outboard cartridge bearing design (included with FC-M532 2pc crank)
PEDALS Specialized alloy 1pc body and cage, 9/16"
RIMS DT-Swiss 445D, 26", double wall disc, pin joint, eyelets, 28h front, 32h rear
FRONT HUB Specialized Hi Lo disc, 28h, CNC flange and disc mount, polished races, alloy QR
REAR HUB Specialized Hi Lo disc, cassette, 32h, CNC flanges and disc mount, polished races, alloy QR
SPOKES 1.8mm (15g) stainless, alloy nipples, black
FRONT TIRE Specialized Fast Track Control, 26x2.0", DC, 60TPI, 2Bliss ready aramid bead
REAR TIRE Specialized Fast Track Control, 26x2.0", DC, 60TPI, 2Bliss ready aramid bead
TUBES Specialized schraeder valve
SADDLE Specialized Indie XC, 143mm width
SEAT POST Specialized butted alloy, two bolt micro adjust head, 30.9mm
SEAT BINDER Specialized alloy w/ QR, brass washer
NOTES Chain stay protector, reflectors, clear coat, owners manual
(link)
Scott Aspect 20
Weight
13.90 kg
30.62 lbs
Frame
Aspect Hydroformed D.B.
Alloy 6061
Performance geometry
Integrated headtube
Fork
Rock Shox Dart 2
with Lockout
100mm travel / reb. Adj.
Headset
Ritchey Logic OE integ.
Derailleur (Rear)
Shimano LX
RD-M581
27 Speed
Derailleur (Front)
Shimano Deore
FC-M510 / 31.8mm
Shifters
Shimano Deore SL-M530
R-fire plus 2
w/gear indicator
Brake Levers
Shimano BL-M485
Brakes
Shimano BR-M485
Hydr. Disc
Crankset
Shimano
FC-M442, black
44x32x22 T
BB-Set
Shimano BB-UN-26
68/113mm
Handlebar
Scott Comp
620mm, black
20mm rise 8°
H'stem
Scott Comp
JD-ST33 AS
Pedals
Wellgo
LU-998-S
Seatpost
Scott Comp
HL SP-209 / 31.6mm
Seat
SCT-10 SL Aspect 08
Hub (Front)
Scott Disc Comp CL
Hub (Rear)
Shimano FH-RM 65-CL
Chain
Shimano CN-HG53
Cassette
Shimano CS-HG50-9
11-32 T
Spokes
14 G, stainless
Rims
Alex TD-24 Disc 32H
Black
Tires
Scott OZON
26 x 2.0
27TPI
(link)
Scott Aspect 20 fiyat olarak biraz daha uygun 800-900dolar arası bir fiyata bulabileceğimi düşünüyorum araştırmalarıma göre. Specialized Rockhopper ise biraz daha pahalı, kendi sayfalarında 1200dolar olarak gözüküyor ama onu da 1000dolar civarına bulabiliceğimi düşünüyorum.
Arkadaşlar her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum. Sadece bu 2 bisiklet arasında sınırlı kalmazsanız sevinirim. Başka model tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Hepinize sevgiler,
Levent