Scudo Sports

Scott vs. Lapierre

Mert Akça

Üye
Tepki
15
İsim
Mert Akça
Bisiklet
Scott
Beyler cidden çok kararsız kaldım bu hafta alıcam bisikleti iki tercihim var ya lapierre sensium 100 yada scott speedster 20 hangisini tavsiye edersiniz beyler

Scott link:

laPierre link:

birisi 105 set diğeri tiagra bu çok şey fark edermi

max bütçe 4400-4500

• Beğen
Tepkiler: caesar
Scudo
Biri aliminyum diğreri karbon ben olsan Lapierre alırdım.

@Mert Akça tiagra set ile 105 li set arasında bir fark olduğu muhakkak. Ben ikisini de kullandım. Şu anki bisikletimde 105 var. Fakat senin yerinde olsam kesinlikle karbon kadroyu tercih ederdim ve sensium 100 ü düşünmeden alırdım.

Arada 800 gram gibi de ciddi bir fark var ayrıca.

• Beğen
Tepkiler: Mert Akça
Scott Speedster hiçbir esprisi olmayan sıradan boş bir alü kadro.Yani öyle üst seviye alü falan değil.Lapierre'nin kadrosu zaten karbon.Aslına bakarsanız şu an ikilemde olmamanız bile gerek.Sensium kadrosu sağlam olduğu sürece yeni jantlarla, yeni grupsetle ömürlük olur.Mümkünse hemen gidip alın o kadar net.

yol bisikleti konusunda çok bilgili değilim ama bana kalırsa da lapierre almalısın, vites sistemi daha düşük seviye ama karbon kadro olması ve görünüş olarak scott'a göre daha ilgi çekici duruyor

ekleme: ağırlık olarakda lapierre daha hafif

• Beğen
Al lapierre keyfine bak

• Beğen
Oh be sonunda konu açabilmişin :)
Lapierre al pişman olmazsın. Gerçi scott alırsanda pişman olmazsın ama karbonun sağladığı avantaj 105in sağladığından daha fazla bence. Ayrıca bildiğim kadarıyla speedster race kadro ama sensium 100 endurance.

• Beğen
sitede 105 setli sensium 500 9kg demiş, tiagra setli sensium 100 8.5 kg nasıl oluyor

• Beğen
eyvallah beyler lapierre aliyorum o zaman

@caesar 105 seti rahat yapan kolları mı kaliperleri mi ne?

@Fırat Y. Abi sensium 100 ritchey kompenantlı, Ayrıca tiagra aynakol öyle çok ağır bir aynakol değil 800 küsür gramdı ben tartmıştım. Birde sensium 100'de 10'lu 12-28 ruble var 500'de 11'li 11-32 var.

@mehmet.ali
çok garip bir şey yapmışlar tiagra sete richey koyuyorsan 105 e de koy o zaman

@Fırat Y. Sensium 100 2015 yılından kalma seri o yüzden dokunmamışlar. '16 modellerde bu değişikliğe gitmişler.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
speedster kadro kullanıyorum gayet iyi. Bu arada yorum yapan arkadaşlar kullanmış mı bilmiyorum. Ben öneririm. Ama sensium'u kullanmadım. Deneyip daha kolay karar verebilirsin bence. @Mert Akça

@Mert Akça Üst modele çıkmaya başlayınca hep duyulacak şeyleri söylüyorum şimdi.105, tiagra'dan üst bildiğimiz gibi.Yani: Daha düzgün, istikrarlı vites geçişi, daha az vites ayarı kaçması, hafiflik(Sram Red Etap ile 22 istisna), daha sessiz vites geçişi.Aynen farklar bunlardır.İlk yol bisikletiniz olacaksa Tiagra kesinlikle yetecektir.Vites sayısı yetmezse ruble ile aynakol dişlilerini değiştirirsiniz.Bana 10 vitesin yetmediği yer sayacın 81i gördüğü an olduğu yerdi sadece.Orada da zaten aklım başıma geldi yavaşladım.Yani Tiagra konusunda da endişe etmeyin.Başlangıç için tatmin edecektir fazlasıyla.Biliyorum çünkü benim de ilk yol bisikletim Tiagra ile donatılmıştı o da lapierre markaydı zaten.Alü olmasına rağmen çok sevdiğim bir bisikletti ki kim bilir Sensium nasıldır.Diğer taraftan, Speedster kullandılar mı diyen arkadaşa cevap olarak; 'Speedster' arkadaşım'da var ve kullandım.Audacio 400 yani benim eski bisiklete göre(alü lapierre) oldukça ağır ve hantal bir bisikletti.Sürüşünü hiç beğenmemiştim doğrusu.

• Beğen
Bu ikisi arasında tabiki lapierre ancak ss20 3700 civarı alınabilirken , sensium 4,5 - 5 aralığından aşağı değildir. Bütçe uygunsa bir düşük set olmasına rağmen karbon olan tabiki.

@Uptown Cyclist o kadar da değil bence yanıltıcı bir yorum, yüksek seviye alum nedir ki zaten, yüksek seviye almak isteyen karbon alır. SS segmentinde alınacak gayet başarılı güç aktarımı güzel aero bir kadro.

@Mert Akça
Yahu hicbir fark yok ben ikisini de kullandım inanılmaz farklar yok lapierre iyidir
Bir seviye üst donanım alacağıma karbon alirim

Geri