Arkadaşlar,
Hem asfalt yolda (%60)hem de ara sıra bozuk asfalt veya toprak yolda (%40) kullanacağım bisiklet alacağım. Çok araştırdım, sordum ve 28" almaya karar verdim. Sizce hangisi? Corratec biraz pahalı ama daha hafif. Linkleri de aşağıda verdim.
görüntü olarak scott bence daha şık duruyo ayrıca corratec 9 lu sistem deore vitese sahip scotta ise 8 li sistem acera var bu açıdan corrarec daha avantajlı
ancak sonuç olarak ben olsam scott'u tercih ederdim
scott daha şık duruyor, bi de şu var, 8 li sistem yada 9 lu deore sistem ikileminde kaldıysan, yüksek performans söz konusu değilse, ki değil ki, city bike tercih ediyorsun, scott derim... scott binmenin keyfini çıkar.
Peki sizce corratec 12,7 kg, scot 13,5 kg. Bu ciddi bir fark oluşturur mu? veya svot amortisörü kilitsiz. Bunlar dezavantaj değil mi?
Ben de scotu beğeniyorum ama corratecin de bu özellikleri beni cezbediyor
Çoğunlukla şehirde kullanılacağına göre, vites sisteminden de önce amortisörün kilitlenebilmesi önemli bir unsur diye düşünüyorum. Deore değiştirici ve ağırlık farkı da cabası. Bence Corratec. Aradaki farka değer.
Toprak yol derken kasttettiginiz arazi denebilecek kosullar ise asagidaki onerilerim pek uygun olmayacaktir.
Hafif bozuk yol kosullarinda problem cikarmayacak sabit masali ve bu nedenle daha hafif olan modellere de bakabilirsiniz.
TREK FX7.3
SPECIALIZED SIRRUS vb...
aynı araştırmayı yapmıştım, aynı amaca yönelik bir bisiklet aramıştım. ilginçtir ki bende corratec ve scoot arasında gidip geldim ve sonunda Scoot P2 almaya karar verdim.
Arada zaten 150 euro dan fazla fiyat farkı var . Corratec yerine SCOTT + farklı ihtiyaçlarını üstüne karşılayacak paran kalıyor
Ben daha yeni P6 aldım ve bozuk yolda kullandım . asfaltı çizmişler bırakmışlar . Bisiklet yolla çok uyumluydu . Heleki P5 de amortisör var çok daha konforlu ve uyumlu bir bisiklet olacaktır.
Arkadaşalar yorularınızdan sonra ben de scott p4 veya p3 almaya karar verdim. p5 den farkları arkada 9 dişli var. ve kilitlenebilir amortisörlü. P3 12.5kg. Ancak bugün erdoğanlar bisikleti aradım ama ellerinde yokmuş. Yarın bakalım depoda varsa bana geri dönecekler. Eğer alırsam sizlerle paylaşacağım. Hepinize değerli yorumalrınız için teşekkürler.
Merhaba,
Daha önce incelediniz mi bilmiyorum ama Giant X-sport (yeni adıyla Roam XR)
grubu da bu sınıfta iyi bir alternatif. Daha önce ben de Corratec ve Scott'ı incelemiş ve karşılaştırmıştım.
Kullanım tecrübesi olarak, kilitli bir amortisörün daha faydalı olduğunu düşünüyorum.