Scudo Sports

Scott Sportster 50

Teşekkür ederim. Fakat şehir içinde gezerken birçok engebeli, çukurlu, bozuk yol ve parke taşlar üzerinden geçmek zorunda kaldığımdan iyiki süspansiyonlu almışım diyorum. Eğer bu gibi durumlarda kilitli olarak kullanırsam gerçekten konforsuz bir sürüşle karşılaşıyorum. Buda bu tarz yerlerde sürüş yapanlar için süspansiyonun önemini arttırıyor. Düz yoldaysa maşayı kitleyip da fazla performans elde ediyorum. Böylelikle bir taşla iki kuş vurmuş oluyorum. Tek dezavantajı ekstra ağırlık yapması fakat benim tarafımda konfor için katlanılabilir bir dezavantaj olarak yerini alıyor. Öte yandan bisikleti daha fazla test imkanı bulduğumdan şunları ekleyebilirim;
Özellikle şimdiye kadar benim gibi full süspansiyon mtb kullanmış biriyseniz ilk başta sabit kadroyu rahatlık yönünden yadırgayabiliyorsunuz. Fakat kısa sürede buna alışıp gerçek sürüş zevkinin tadına varıyorsunuz. Bu yadırgamanın bir sebebide full süspansiyon mtb de manevra kabiliyeti ve bozuk yollarda hakimiyetin bu hybrid ten daha fazla olması (yada bana öyle geliyor) yatıyor diyebiliriz. Sonuçta ikisi farklı türde bisikletler ve buda son derece normal. Vites sistemine gelirsek 9 lu sistemin hafiflik yönünden avantajı olmasının yanısıra daha fazla vites seçeneği sunması özellikle yüksek hızlarda daha çok avantaj sağlıyor. Benim gibi önceki bisikletinde tourney vites sistemi kullanmış biriyseniz deore ve alivio nun farkını hemen anlıyorsunuz. Vites geçişlerindeki rahatlık hemen kendini hissettiriyor. Kadro ile ilgili konuşmaya zaten gerek yok kalitesi hemen kendini belli ediyor. 2011 modele göre renk olarak daha fazla hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Lastiklerin semi slic olması mtb den geçiş yapanlarin daha dikkatli olmasını gerektiriyor. İzmir için söylemek gerekirse yola paralel ızgaraların arasına dikkatsizlik sonucu lastiğin girmesi olası. Tek kötü yanı daha öncede söylediğim gibi selenin sert olması. Bu yazdıklarım amator birinin tespitleri. Pro kullanıcılar ne düşünür bilemem. Piyasada daha uygun fiyatlı aynı özelliklere sahip başka markalar elbetki vardır. Kendi açımdan bu modeli secmemdeki en büyük etken markaya duyduğum sempatidir. Bunuda belirtmeden geçemeyeceğim:) Kısacası yeni bisiklet alacaklara tavsiye ederim.

Scudo
Forumdaki çoğu konuyu inceledim sanırım. Bende 2 aydır karasız bi şekilde araştırıyorum. Bir konuda ben açıp aynı şeyleri soracağıma açılan konulardan faydalandım. Yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bende yarın Scott Sportster 40 alacağım nasip olursa. Aslında gönül 30 modelini isterdi ama v-fren hem tamiri kolay hem ucuz hemde ısınmıyo :p Takılabiliyorsa belki ilerde hidroliğe geçerim. Bisikletiniz hayırlı olsun bu arada Allah kazasız belasız huzulu mutlu turlar versin :)

bisikletiniz hayırlı olsun.bende sportster 10 aldım.10 lu sistem kullanmışlar ama bisiklet henüz elime geçmedi.büyük bir heyecanla beklemekteyim

Teşekkür ederim. Sizlerede hayırlı olsun. Disk freni hidrolik olmadıktan sonra bende pek gerekli görmüyorum. V veya mekanik disk kullanmak bence birşey farkettirmiyor. Yanılmıyorsam sport serisinde de sadece 55 modelinde mekanik kullanılmış. 30 da hidrolik var fakat komponentler 40 la aynı sadece fren sistemi için hybrid bisiklette bütçe arttırmaya değermi bilemiyorum (mtb olsaydı farklı düşünebilirdim). Sportster 10 ve 20 de üzerindeki komponentler de değiştiği için 30 yerine bütçe yeterliyse bunlardan birini seçmek daha mantıklı gibi geldi. Bence 30 yerine 40 tercih etmekle iyi yapmışsınız

Arkadaslar merhaba forumda gorunce dayanamadim 1 ay once bende sportster 50 aldim aldigim yerde komponentleri ful deore gobekleri rulmanliya cevirdim oncesinde oglanin sedona 711 16 kadro bisikletine biniyordum inanin makina ne yokus ne yol dinliyor alet ucuyor :)) kadrosundanmidir uzerindeki donanimmietkili bilmiyorum son 1 ayda 4 tane tura katildim yaklasik 80 90 km lik yorulmuyorum arkadaslar:)) Bu arada 42 yasinda 15 yil aradan sonra bisiklet binmeye basliyan 110 kiloluk bir devdim 5 kilo vermisim..Bisiklet ekstralarla yaklasik 1450 tl ye maloldu uzerindeki donanim fiyattan dusulup yeniler ilave oldu saygilarimla...

ibrahim bey hayırlı olsun. Maşayıda değiştirdiniz mi peki? Sanırım diğer bisiklete göre yorulmadan daha hızlı ve uzun yol gidebilmenizin ana sebebi lastik çapı ve yarı ince lastik.

Hayir masa degismedi kitlenebilir masa degil lakin biraz kullanip karar vericem su anda pek fark hissetmiyorum asil derdim oglanin 2 aylik sedona 711 nasil hizlanicak lastikler inceldi yinede yokus performansi felaket:-((

Merhabalar,

Bende yaklaşık 1 senedir Scott Sportster P2 modelini kullanıyorum. Bisikletimden oldukça memnunum ancak iki bisiklete birden ayıracak maddi gücüm olmadığından arazide kullanım amacıyla 26 jant MTB alacağım.
Bisikletimde hidrolik disk fren bulunmakta. Ön tarafta kilitlemeli amortisör bulunmakta. Bisikletimin hiçbir sorunu yok. İzmir'deyim ilgilenenler ile görüşebiliriz.

tur bisikletinden memnun iseniz onu satıp mtb almak sizin için ileride pişmanlık yaratabilir.tabi bunu söylerken bisikleti hangi şartlarda kullanacağınız çok önemli.ama araziye çok fazla çıkmıyorsanız size garanti edebilirim çok pişman olursunuz.

@GÖKSUN ÖZKİRİŞCİ

Söylediklerinize hak veriyorum. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak şehirde kullanıyordum. Ancak bundan sonra daha çok dağ yollarında patikalarda kullanacağım. O yüzden satmayı düşünüyorum. Scott Sportster almaktaki esas amacım uzun yol yapmaktı, ama 1 ay içinde ilk çocuğum dünyaya gelecek, en az 1-2 sene boyunca tur yapmak için vakit bulacağımı pek sanmıyorum :)

Allah analı babalı büyütsün:) bu arada benimki sadece bir fikirdi.tabiki en doğru karar sizce un uygun olanıdır.

Geri