Scudo Sports

İnceleme Scott Speedster 50 Flat Bar Fitness

Fat1h

Forum Demirbaşı
Tepki
561
İsim
Fatih ÇAKMAKCI
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Single Speed
Selamlar.

Sizi yeni bisikletim Scott Speedster 50 Flat Bar Fitness ile tanıştırmak istiyorum.

Öncelikle bisiklet hakkında biraz konuşup sonrasında fotoğraflar ve yakın çekim videosuyla bitireyim.

174cm boyunda ve 87642gr ağırlığında biri olarak S bedeni ile tam uyum sağladım. Bisiklet çok sempatik bir görünüme sahip, göz yormayan sade ve estetik tasarımı onu seçme nedenlerimin başında geliyor. Yaklaşık 10KG ağırlığa sahip. Road Geometry tasarımına sahip çift katmanlı 6061 Alüminyum kadro ve Speedster Alloy 1 1/8" Alloy steerer maşa bizi karşılıyor. Lastiklerimiz Schwalbe Lugano. Ön attırıcı, aynakol ve fren kolu grubunda Shimano Claris kullanılmış ve arka attırıcı ise Shimano Sora. 3x8 vites sayımız var ve frenlerimiz Tektro Comp SCBR-312. Selemiz Syncros FL2.5, bu selede rahat ettiğimiz söyleyemem ama gerçekten iyi görünüyor, bisikletin estetiğini bozmayan ergonomik bir yapıya sahip. Gidon, gidon boğazı, direksiyon ve elciklerimizde Syncros markasından, bunlardan teknik olarak çok anlamadığım için bu kısmını pek uzatmayacağım.

Bisikletten pratikte çok memnun kaldım, bir hevesle MTB alıp sonra pişman olup onu sattıktan sonra açıkçası kuş gibi hafif ve seri geldi, pedala verdiğim güçten hiç kayıp vermiyor.

Resimler konu ekindedir, arzu ederseniz yakın çekim videosuyla bisiklete daha yakından bakabilirsiniz.

Dosyalar

• IMG_0173.JPG
    IMG_0173.JPG
    187,5 KB · Okunma: 153
  • IMG_0174.JPG
    IMG_0174.JPG
    188,7 KB · Okunma: 149
  • IMG_0175.JPG
    IMG_0175.JPG
    196,4 KB · Okunma: 129
  • IMG_0176.JPG
    IMG_0176.JPG
    179,3 KB · Okunma: 120
  • Beğen
Tepkiler: Groims ve Mert E.
Scudo
hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
Güle güle kullanın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
aynı model yol bisikletimi düz gidona çevireceğim, tavsiyesi olan var mı?

@tifosi @BerkEvren bey'in konusu vardı yol bisikletini flat bara çevirdiği.
@tifosi
Konu değil mesajım varmış;
Flat Bar Yol Bisikleti

Pek detayı olan bir durum yok. Uyumlu vites kollarını edinmek lazım. Birde uygun gidon + boğaz seçimi yapmak.
Tavsiye edebileceğim bir durum yok benim açımdan. Uygun (hidrolik) sti kol ayarlasam şu saniye drop bar'a geri çeviririm bisikleti. Düz gidon bisikleti kısa mesafeye hapsediyor bence. Mesafe arttıkça yediğiniz rüzgarın etkisi daha yorucu oluyor. Bu bisikleti diskli olduğu için kötü havalarda kullanmak için düşünmüştüm. Ama flat gidondan sonra yağmur bile yağsa yine drop barlı - v fren bisikletimle çıkıyorum 2 saat üstü sürüşlere. Ev iş market arasında kaldı Kinesis.

IMG_6384.JPG

@tifosi
Konu değil mesajım varmış;
Flat Bar Yol Bisikleti

Pek detayı olan bir durum yok. Uyumlu vites kollarını edinmek lazım. Birde uygun gidon + boğaz seçimi yapmak.
Tavsiye edebileceğim bir durum yok benim açımdan. Uygun (hidrolik) sti kol ayarlasam şu saniye drop bar'a geri çeviririm bisikleti. Düz gidon bisikleti kısa mesafeye hapsediyor bence. Mesafe arttıkça yediğiniz rüzgarın etkisi daha yorucu oluyor. Bu bisikleti diskli olduğu için kötü havalarda kullanmak için düşünmüştüm. Ama flat gidondan sonra yağmur bile yağsa yine drop barlı - v fren bisikletimle çıkıyorum 2 saat üstü sürüşlere. Ev iş market arasında kaldı Kinesis.

257201 dosyayı görüntüle

berk evren bisikletin göz kamaştırıcı (çamurluklar dışında) . Bisiklet hakkında bilgi verirmisin.

benim çok uzun sürelerde sürüşüm yok henüz. düz gidonun varsa sıkıntılarını kullanarak göreceğim. şimdilik heves ettim düz gidona. teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
berk evren bisikletin göz kamaştırıcı (çamurluklar dışında) . Bisiklet hakkında bilgi verirmisin.
Çok hafif ve pratik çamurluklar bunlar. Cebinde tutup gerekince kullanacak kadar pratikler hatta.
Ama bu bisikletin güncel hali şu şekilde; (Kadro ile aynı renk çamurluk buldum şansa)

Tiagra 4700 grup set, flat bar için yine tiagra vites kolları (3x10 aslında kollar) ve Shimano Mt 200 hidrolik fren kolları ve kaliperleri takıldı. MT200 hidrolik için en uygun seçenek.
Jantlar Hunt Four Season ve neredeyse kuru hava görmemiş olsalar da hiç sorun çıkartmadılar. Oldukça memnunum jantlardan.
Gidon XLC'nin alu bir modeli. Elcikler supacaz'ın kush ergo modeli. Gayet rahatlar. Avuç içi destekleri başarılı.
Sele diğer bisikletimde de kullandığım Brooks C15.

dadaaaa.png

KINESIS_FENDER.png

Çok hafif ve pratik çamurluklar bunlar. Cebinde tutup gerekince kullanacak kadar pratikler hatta.
Ama bu bisikletin güncel hali şu şekilde; (Kadro ile aynı renk çamurluk buldum şansa)

Tiagra 4700 grup set, flat bar için yine tiagra vites kolları (3x10 aslında kollar) ve Shimano Mt 200 hidrolik fren kolları ve kaliperleri takıldı. MT200 hidrolik için en uygun seçenek.
Jantlar Hunt Four Season ve neredeyse kuru hava görmemiş olsalar da hiç sorun çıkartmadılar. Oldukça memnunum jantlardan.
Gidon XLC'nin alu bir modeli. Elcikler supacaz'ın kush ergo modeli. Gayet rahatlar. Avuç içi destekleri başarılı.
Sele diğer bisikletimde de kullandığım Brooks C15.

257214 dosyayı görüntüle

257217 dosyayı görüntüle
Berk evren gidon 580 mm midir yoksa daha mı geniş, flat gidon mu riser gidon mu. birde bisikletin çamurluksuz çıplak ağırlığı nedir.

Son düzenleme:
Berk evren gidonlar 580 mm midir yoksa daha mı geniş, flat gidon mu riser gidon mu. birde bisikletin çamurluksuz çıplak ağırlığı nedir.
58 ama kesip 56 yaptım. (Trafik ve rüzgar için) Riser değil ama 9 derece açılı gidon.
Ağırlık 9'lu birşeydir sanırım. Bisikleti tartan biri değilim. Çok ilgilenmiyorumişin o kısmıyla. Tiagra setli bisikleti hafifletsem ne olur :)
Kadro güncel hali şu; (link)
Bendeki Berk Okyay'ın zamanında TCR'a gittiği kadro. Bol ülke, yol ve km görmüş yani :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Geri