Scudo Sports

Scott speedster 20 - focus culebro sl 2.0 - cube peloton race

Cube kullanan birisi olarak cube derim hiç düşünmeden. Hemen hemen tüm modellerini deneme şansım oldu , kullandığı malzemelerin kalitesinden , geometrisinden ve komponent tercihlerinden gayet mutluyum.

Ayrıca yurtdışından bisiklet getirmenin özellikle cube için kendiniz getirmediğiniz sürece çok bir yararı yok vergiden dolayı . Türkiyeden alıp mağaza desteğini de almak bence daha mantıklı.

• Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki
Scudo
@Semih Aydınlıoğlu bu konuda benim şöyle bir yorumum olabilir.
kıyaslama yapılan bisikletlerin hepsinin arka planında bir mühendislik çalışması yattığını düşünüyorum. Dünya piyasasında kendini ispatlamış markalar bunlar.
Carraro'nun sırf komponentleri 105 grupset diye 2800-3000 tl vermeyi mantıklı bulmuyorum.
Şahsi görüşümdür, saygılar

• Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki
@feversea

Mantıklı düşünüyorsunuz ama genellemeniz pek yerinde değil. Carraro'yu illa da listenize alın demiyorum ama bahsettiğiniz modeller de bir Scott Foil, Cube Litening veya Focus Izalco değil. Kıyaslanabilecek yönler olsa olsa açılar, ağırlık ve rijitlik olur kanımca.

Yine de güle güle kullanın diyorum şimdiden. :)

• Beğen
Tepkiler: Chucky-1
Semih Bey dikkate almamak değil. Bir önceki mesajımda yorum yapan-tavsiyede bulunan herkese teşşekürlerimi ilettim zaten. Bütün yorumlar elbette çok değerli. Sadece carraro tavsiyesine değil, diğer Canyon gibi daha üst düzey tavsiyelere de özellikle bir cevap yazmadım. Başlıkta ve detay bölümünde de belirttiğim gibi oldukça spesifik olarak üç bisiklet arasında tercih ve tavsiye isteğinde bulundum. Bu üç model içinde bir aksilikten dolayı alışveriş yapamazsam başka marka ve modellere bakarım tabi.

Ancak @feversea 'nın da bahsettiği gibi ben de bu üç markanın, Carraro ve benzeri markalara göre bir kaç gömlek üst seviyede olduğunu düşünüyorum. Bu elbette kişiden kişiye değişebilir. Bu sebeple Carraro edinmeyi düşünmüyorum. Hem marka prestijini hem de donanımı birbirine yakın olan markalardan seçmeyi planlıyorum. @Semih Aydınlıoğlu

Arkadaşlar Cube Peloton Race'nin de bulunamıyor olması sebebiyle düşük ihtimalle de olsa Peloton SL modeline de bakmaya başladım.

Fiyat ve donanım olarak bu üç bisikletten de yukarıda. Fiyat ve performans olarak yorumlarınızı bekliyorum.

(link)

(link)

SL , raceten 160 € pahalı bu da 450 TL falan eder.
Peloton race zorlanırsa 3000 veya altına belki alınabilirdi. Benim için açıkçası alu bir bisiklet için psikoljik sınırım 3000. 3400-3500 e falan çıkmak istemem.
Peloton SL İleri bisiklette 2 renk vardı ben gittiğimde ama düşünmediğimden kadro boylarını sormadım.

Geri