ben de corratecimi alırken senin gibi çok gittim geldim. En son s0.3 2007 de karar kılıp delta bisiklete gittim orada ulaş ve diğer arkadaşlar aklımı çeldi 2007 s0.3 yerine bana aynı fiyata 2008 s0.4 ü önerdiler. en büyük farkı 2008 s0.4 de disk fren olmasıydı. Ve s0.4 ü aldım.
Son olarak da geçen hafta bir bayan arkadaşımıza corratec 2009 x-vert xpert aldık. trek 4400 d ile kıyaslamıştık 4400 D alivio 8 li sistem olduğu için aynı hatta daha ucuz fiyata xt shadowlu corrateci almayı yeğledik.
Şimdi senin bahsettiğin Scale 70 ile 2008 s0.3'ün internetteki fiyatları aynı. Her ikisinde de shimano seri dışı hidrolik disk frenler var. Bunlar da aynı sayılır. Ön attırıcı ve vites kolları her ikisinde de aynı. Aynakollara gelince; ikisi de seri dışı ama corratecdeki bir sınıf daha üstte ama buna da aynı diyelim. Ağırlıklar internet verilerine göre scott 12.8 corratec 12.2 kg (pedalsız ağırlıkları olsa gerek) hadi bunlara da aynı diyelim ve gelelim farklara, Kadro, Maşa, arka attırıcı, göbekler, jantlar, ve lastikler.
Kadro farkı malum önemli. Scott'ın kadrosu scott'ı tercih sebebi kılar.
Maşa şeçimi senin kullanımına göre değişecektir. Bu çok da önemli değil. Aldığın yerde bile maşa değişimi yaptırırsı iki model arasında 50 ytlyi geçen bir fiyat farkı olmaz sanırım.
Arka attırıcı da gerek görünüm gerekse performans olarak corratecdeki xt shadow sanırım slx'e göre daha iyi. Ama bu farklılık kanımca herhangi bir tercihe sebep olamaz.
Geldik bence en önemlisine dönen aksama, Jantlar göbekler ve lastikler.
Bu üçüne bakılırsa corratec'in 3-0 önde olacağı kesin Mavic crossride set gerçekten çok cazip. Bence bir bisikletin hafifleme ye başladığı en önemli yer dönen hareketli aksamdır. Çünkü dönen aksam hafifledikçe atalet momenti azalır ivmelenmek daha da kolaylaşır.
Kardeş bence yapman gereken:
Scale 70'e mavic crossride seti takmanın sana maliyeti ne olur ( tabi scale 70'in standart jant setinin satış fiyatını düşünerek).
Sonuçta bi rakamla karşılaşacaksın bu rakam için scott kadroya değer dersen; Hiç düşünme scale 70i al. "Yok ya o kadar paraya değmez" diye düşünüyosan Corratec'in hayırlı olsun. Yanlış anlama jant setini değiştir demiyorum. Sadece karar verebilmen için söyledim. Ama muhakkak her iki bisikleti de canlı canlı çıplak gözle bir gör.
Ben yaklaşık 1 yıldır corratec biniyorum hiç bir şikayetim olmadı ama hiç scott kullanmadım. O yüzden marka bağımlısı olmadan tarafsız bir yorum yazmaya çalıştım. Umarım yararım dokunur.
İyi günler..!