Scudo Sports

scott reflex fx35-ransom 40 değişim?

neco

Üye
Tepki
47
6 aydan beri gözüm gibi baktığım çocuğum gibi koruduğum tabii arada da hakkını verdiğim:) scott reflex fx35'imi satmayı ve yerine scott ransom 40 almayı düşünüyorum.
özellikleri farkları aşağıda sadece benim reflexin üzerinde farklı olarak avid juicy3 ve truvativ firex aynakol var. beni düşündüren olaylar
1.fiyat:)
2.ağırlık
3.tırmanışlarda performans. ama tabii ki ransomun getireceği yüksek adrenalin azgın inişler gibi artıları var.
sizce?

ransom 40
http://img69.imageshack.us/img69/8525/60l2xxdy6rsz7ey0vc5br23lo5.jpg
Weight
15.20 kg

Frame
Scott Ransom Concept
hydraform monocoque and
custom butted 6061 AL frame
IDS interchangeable Dropout
ISCG / 165mm rear travel

Fork
Marzocchi 55 R
160mm travel / Coil spring
air preload / reb. Adj.
20mm WLF QR Axle

Shock (Rear)
Scott Equalizer TC
LO-TC-AT / Traction mode
IRV intelligent rebound valve
Power stabilizer on-off
reb. Adj. / remote control

Headset
FSA Nr.9 / 1 1/8"" / alloy cups
semi integrated 44/50mm

Derailleur (Rear)
SRAM X-9 long cage
27 Speed

Derailleur (Front)
Shimano Deore FD-M530 / 31.8mm

Shifters
SRAM X-5 Trigger
w/gear indicator

Brake Levers
Avid Juicy 3.5

Brakes
Avid Juicy 3.5
203/F and 185/R mm Rotor

Crankset
Truvativ Firex 3.1
Giga X Pipe
44Ax32x22 T

BB-Set
Truvativ GXP / shell 73mm

Handlebar
Scott EC pro 7075 Alloy
26mm rise / 670mm / OS 31.8mm

H'stem
Scott EC
4 bolt / 6° angle

Pedals
Shimano PD-M424
Clipless pedal

Seatpost
Scott RC 03-60 / 34.9mm

Seat
Scott EC / 7mm CROM rails
soft Tail protection

Hub (Front)
Scott EC pro / 20mm thru axle

Hub (Rear)
Shimano FH-M525 Disc

Chain
Shimano CN-HG53

Cassette
Shimano CS-HG50-9
11-32 T

Spokes
DT Swiss Champion Black 1.8mm

Rims
Alex SX-44 Disc 32H
28mm wide / eyelets

Tires
Scott Stroke 2
26 x 2.4 / 60TPI Kevlar Bead
dual compound 60a / 50a

reflex fx35
http://img225.imageshack.us/img225/4995/fx35da4.jpg
Weight
14.5 kg

Frame
NEW Reflex FX frame
New Scott LCR shock remote control 110 mm travel

Fork
Rock Shox Dart 2 with Lockout 100 mm travel reb. Adj.

Headset
Ritchey Logic OE integ.

Derailleur (Rear)
Shimano LX RD-M581 27-speed

Derailleur (Front)
Shimano LX FD-M580E E-Type

Shifters
Shimano Deore R-fire plus w/gear indicator

Brake Levers
Hayes Sole

Brakes
Hayes Sole

Crankset
Shimano FC-M442, black 44x32x22 T

BB-Set
Shimano BB-UN-26E73/113mm

Handlebar
Scott Comp 1 600mm, black

H'stem
Scott Comp JD-366

Pedals
LU-998-S

Seatpost
Scott Team 31.6mm

Seat
SCT-10 SL Reflex 07

Hub (Front)
Scott Disc Team

Hub (Rear)
Shimano FH-M475-L

Chain
Shimano CN-HG53

Cassette
Shimano CS-HG50-9 11-32T

Spokes
DT-Swiss Champion black

Rims
Alex TD-24 Disc 32H black

Tires
Scott OXYD 26x2.0 27TPI

yukarıda dediğim gibi benimkinin fren takımları ve aynakol farklı.
daha ziyade serbest sürüş iniş üzerine gitmeyi düşünüyorum tabii arada bir tırmanışlarda da rahat edeyim elimde 20kg lık bir iniş makinesi taşımadan rampaları bisiklet üzerinde çıkabileyim.
sizce mantıklı güzel bir seçim olur mu?

Scudo
Bildiğim kadarıyla Ransom 30'un kadrosu satılıyor.Eğer değiştirmeye karar verirsen sadece kadro alara masrafını düşürebilirsin :)

ekstreme sporlar kafada başlar kafada biter bence daha fazla sert kullanım için o değişimi yapın :D

Neco'cum gönül rahatlığıyla alabilirsin, tarifi veriyorum;

-Reflex Fx 35 satılır.
-Ransom 40 alınır.
-Ransom'ın arka göbeği bütçeye göre XT (FH-M765), XTR (FH-M975) veya DT 240s göbekle değiştirilir.
-Aynakolu eğer Firex'ten memnun idiysen o zaman aynı kalır, yoksa XT aynakol ile değiştirilir.
-Son olarak arka lastiği veya her iki lastiği de değiştirirsen
(arkaya Oxyd gibi -500gr bir lastik) Fx-35'ini aratmaz hatta kondüsyonlu halinle onu da sollar geçer ;)

Not: Bütçe de önemli dediğin için birkaç seçenekli yazdım tarifi ve heryerini modifiye etmedim :) yoksa Spark LTD ile kapışacak hale de getirilebilir :)

öncelikle: reflex benim için de alıcı için de güzel bir fiyata satılacak gibi o konuya fazla girmek istemiyorum:)
valla fatih ben de bazı opsiyonlar düşünüyorum açıkçası ama aldıktan sonra bütçe biraz sarsılacak:( aynakol aynı kalabilir hatta 44 dişliyi söküp gergi makarası takabilirim. kondüsyon üstünde yavaş ta olsa çalışmalarım devam ediyor:)
lastikler biraz ağır evet belki oxyd kullanabilirim 2.0 kalınlık ta genelde yeterli geliyor.
valla hafiflik olaylarına girmek istemiyorum makinenin üstü başı da gayet güzel belki dediğin gibi arka göbek değişir o da artık shimano olmasın ne olursa olsun diyorum:)
bakalım tavsiyeler de önemli benim için biraz daha süre var zaten almam için

Ahh ahhh böle bir ikilemde kalmakta güzel olsa gerek:)

ben bir Ransom hayranı olarak kesinlikle değiştirin derim ama en nihayetinde siz kendi sürüş karakterinizi çok daha iyi bilirsiniz..
Ama eğer ki dediğiniz gibi serbert süreyim kısa kısa uçayım deli gibi ineyim (kelebek gibi uçup,arı gibi sokmak lafına benzedi:D) derseniz kesinlikle Ransom;) Fatih abinin önerdiği modifiyeler harika ilerleyen zamanlarda maddi duruma göre frenlerde ihtiyaç doğrultusunda güçlendirilebilir...

reflex gitti ransom geldi arkadaşlar:) şimdilik üstünde gergi makarası dışında bir oynama düşünmüyorum zira heryerinden herşeyinden çok memnunum makinenin:)

sabah bol kayalık bir bölgede deneme sürüşü yaptım gayet sessiz (ön mil sayesinde) yumuşak bir sürüş oldu(yavaş değildi) tabii rampaları çıkarken biraz zorlandım ama o benim kondüsyon eksikliğimden:( ve fazla kilolardan:)

darısı isteyen herkesin başına diyorum bence fiyat performans açısından türkiye'deki en iyi seçimlerden biri(reflex 35 te öyle).

Geri