Scudo Sports

Scott Pro Racing Series

mehmet Aksoy

Forum Bağımlısı
Tepki
205
bu aralar antika merağı sardı beni. yeni aldığım bisikletimi sizlerle paylaşmak istiyorum. scott markasının yarış için dizayn edilmiş modeli.

1993 model. scott pro racing series
kadro,maşa : 17.5 inch , tange prestige çelik borulu, aynı malzemeden oversize maşa.
vites, fren sistemi: komple shimano deore xt 737 serisi.
teker seti:
rims:ritchey wcs rock
teller: ritchey wcs double butted 1.8-1.5-1.8
tel başları: aluminyum
göbekler: deore xt 737 ,32 delik
gidon: scott aluminyum
boyun: scott titanyum
sele borusu: 27.2 kalloy
sele: vetta (karbon desenli ana gövde, deri kaplama, cr-mo ray)
suluk kafesi: scott racing
suluk: shimano
lastikler: ritchey wcs professional 2.1
orta mil: xtr BB-UN91
furs: tioga 1.1/8 oversize.
ağırlık: 9450 gr.

bisiklet 24 vites tertibatına sahip. gerçekten inanılmaz ağırlıkta, iananması güç ama 9450 gr. kilitsiz normal alu pedallarla. lastikler değişirse (maxiss maxlite 310 ile) 9000 gr olur sanırım.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
Hayırlı olsun çok güzel bir bisiklet aldınız. Aynı bisikletin 16" olanından bende de var. Yalnız gözüm ayna kolu ve frenlere takıldı. Benimki de dahil olmak üzere gördüğüm tüm Pro Racing lerde Ritchey Logic Sugino aynokol ve Ritchey Logic WCS frenler vardı. Diğerleri ön arka arkatırıcılar fren kolları/shifter lar aynen Deore xt 737 serisi.

• Beğen
Tepkiler: mehmet Aksoy
yavaş yavaş bu tür bisikletleri burada görmek çok güzel.bendede var aynı merak ve aynı bisikletin zamanında boyasız olanından vardı.ozamanlar aluminyum kadrolar daha yeni çıkmaya başlamıştı.satıp aluminyum bir kadro almıştım.şimdi bi pişmanım ki sormayın.bu bisikletin sürüş zevki bambaşka...güle güle kullanın.ayrıca gerçekten çok temiz bir bisiklet...

• Beğen
sürüş zevki bambaşka. bisikleti sıfır olarak aldım. fren ve aynakolu değiştim. şimdi daha hoş oldu. gerçekten orijinal donanımlara sahip.

şu 99 yılından önce çıkan bütün Shimano malzemelere hastayım. Saat gibi şıkır işleyen ekipmanlar...

Hala bir STX-RC çıkmamıştır mesela; öyle bir fiyat/performans oranı görmedi piyasa...

O zamanın XTR'ları mücehver gibiydi. XT'ler daha mantıklı ama yine uzun ömürlü malzemelerdi.

aynen katılıyorum. o zamanlar bunları rüyamızda görürdük. bu bisikleti ben 94 yılında sormuştum 120 milyon demişlerdi. ama benim bütçem ancak 6 milyonluk shimano ty-20 donanımlı bir bisiklet almaya yetmişti. şimdi o benim ve tadını çıkarıyorum. darısı size...

Bende istiyorum bundan bir tane!!!!!!!!!!
Çok güzel bisiklet maaşallah diyelim güzel günlerde keyifle sürmen dileğiyle.

İlkay,

• Beğen
@Aybars Öge Sürücü

Bu bisikletin xt arka aktarıcısının jockey rulmanları seramikten :) Şimdiki XTR lara bile yok.

Samtrong, bişeyi merak ettim. Ayna kol ve frenleri niçin değiştirdiniz ? Eğer bahsettim aynakol "Ritchey Pro Logic" ve WCS frenlerleri XT lerle değiştirdim diyorsanız bence büyük hata etmişsiniz. Sugino üretimi olan orjinal aynakol zamanın XTR'ından bile daha iyiydi. 10 yılı aşkın bir süredir kullanıyorum ve yepyeni durumda. Ayrıca WCS frenler de tam bir klasiktir. Farklı tasarımlarıyla cantilever sisteminde çığır açmıştı.

• Beğen
sugino aynakolun kalitesine bişey diyemiycem. ama dişliler çelikti. hemde 42-32-22. bendeki aynakolu zaten sıfır aldım. şimdiki 44-32-22 . frenler ise wcs fakat diacompe üretimi. tamam çok orijinal iyi parçalar . ama ben takım olsun istedim. xt frenler daha iyi tutuş sağlıyor. bunuda söylemeden geçemem. hem iki donanım da daha hafif , wcs lerden. teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Güney Tuncer
@Aybars Öge Sürücü

Aynı duyguları paylaşıyoruz Aybars Abi.o zamanın XT sini hala kullanırım

• Beğen
@matrixod

Benim antrenman bisikletimde halâ takılı. Hatta şu an o bisiklet satılık. Artık kullan-at malzemeler üretiyor bütün markalar...

• Beğen
Linkler gitmiş sanırım. Göremedim bisikleti :)

• Beğen
İşte budurya..bende dün fotoğrafları görememiştim ama çok merak etmiştim..harikaymış doğrusu.maşşallah.

• Beğen
Geri