Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

scott mu yoksa başka bir marka mı ?

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar;

Arkadaşlarla beraber hafta sonları aktivite için dağ bisikleti almak istiyorum. Çeşitli araştırmalar yaptım. Maksimum 1200 liraya kadar bir bisiklet düşünüyorum ama daha ucuz olursa da sevinirim.

Alacağım bisikletin değişime ve modifiyeye uygun olmasını istiyorum. Bisikletin ağırlığı problem etmiyorum. Scott, Trek, corratech, markalarından hangi modelleri önerirsiniz. Türk markası da alabilirim ama güvenmiyorum. Ucuza alacağım bir bisikleti modifiye etmek istiyorum.

Scudo
@emre kılıçaslan

2011 modellerını beklersen 1aya kadar carrarolar gelecek bildiğim kadarıyla...Aynakol hariç full deore carraro 435 daytona V fren 819tl şuğan piyasada 2010 modeli varmı yokmu tam bılemıyorum.ben üst bir model olan 478k race kullanıyorm 2010 model,çokta memnunum carraro alan birçok arkadaşta memnun diye biliyorum...1200 lirayada 473H RACE bakabılırsın 2011 bekleyebılırsen tabi.
(link) İNCELEYEBILIRSIN.

Geotech Team XT modelini al derim fiyat çok iyi. Donanımı da başarılı.

@OğuzhanYapıcı

ben pek terimlerden anlamıyorum ama full deore demek modifiye edilebilir toplanabilir mi demek ?

@emre kılıçaslan

deore demek modifiye edilebilir toplanabilir demek değil. bisikletin ustundekı parçaların adı.435daytona V FREN 2011 full deoredır 819TL(acera alivio gibi modellerden ustundur).o bisikleti alıp toplamana gerek yok ileride disk fren taktırabılırsın.gidonu sele borusu aynakolu vs.degiştirebilirsin.daha ust donanımlara geçebilirsin (SLX,DEORE XT VB)

@emre kılıçaslan

yazdıgın markalarda seçimim corratech olur herhalde şahsen scott trek gıbı bısıkletlerın parçaları alivio acera oluyor 1000-1200 lıra altı gıbı modellerınde,o tur bısıkletlerı yuksek fıyatlılarını almak daha ıyı oluyor.1200 lıra cıvarlarına alıvıo parçalı trek 4300 almaktansa 1200 lıraya gıder corratec carraro DEORE XT arka aktarıcılı deore vıteslı vs. vs. bir bisiklet almayı daha ıyı göruyorum

• Beğen
Tepkiler: emre kılıçaslan
@emre kılıçaslan

bu modeli ve asgent ascent de olabilir o modelleri kullanan arkadaşlarım var. Çok başarılı. team xt modeli çok güzel donanım slx xt deore karışımı göbekler de deore aynakol da. Yani o donanımları almaya kalkışsan daha fazla eder. Rengi de güzel beyaz turuncu

• Beğen
Tepkiler: emre kılıçaslan
@Ferhat Ekinci

evet arkadaşa katılıyorum dedigim gibi 1200 e ALIVIO TREK alacagıma bu fıyata gıder böyle bir geotech corratec carraro gıbı model alırım deore xt,slx,deore vs vs parçalara sahipler

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin
1.200 tl civarında bir bisiklet alacaksan arkadaşlarında anlatmak istediği gibi ya kadroya para vereceksin yada donanıma örnek vermek gerekirse üstünde deore ve üstü donanım olan bir trek bisiklet bu fiyata sıfır bulmak malesef mümkün değil benim sana önerim ikinci el bir bisiklet bakman yönünde ama illaki sıfır olsun diyorsan sorunda modifiye etmek istediğini yazmışsın o nedenle trek scott giant gibi bisikletleri tavsiye ederim yani ya donanıma yatırım yapacaksın yada kadroya bence daha düşük donanımlı kadrosu sağlam bir bisiklet al kadronun şekline ve rengine uygun şekilde kendi zevkine göre toplarsın

@levent çetinkaya

Levent bey'e katılıyorum.sıfır bisiklete yalandan para vermeyin.2.el bölümünde sıfır ve sıfıra yakın malzemeler var.toplayacağın herşey kadroya bağlandığı için kadronuzun daha kaliteli olmasına dikkat edin.kadroda kendini ispatlamış markalara yönelmeniz menfatinize olacaktır.scott-trek-gıant vb gibi, toplarken kendinizi fazla kaptırmamayada özen gösterin yoksa 1200tl ile yola çıkarsınız bakmışsınız 3000tl lere çıkmışsınız:)buna dikkat edin...

(link)

(link)

(link)

(link)

bu linklerden hangisini tercih ederdiniz. ilk etap modifiyeye girmeyeceğim zamanla ihtiyacıma ve zevkime göre girişeceğim.

Eğer limitin 1200 TL veya daha aşağısı ise forumun 2.El bölümünde satılan temiz bisikletlerden edinebilirsin ki muhtemelen onlar yaklaşık değer olarak minimum 1500 TL civarı olacaktır.Ama özellikle sıfır bisiklete yöneldiysen scott,trek,giant gibi markaların modifiye etmeye değecek modellerini edinebilmen için en az 500 TL ye daha ihtiyacın var.Sana önerime gelince üzerinde eğer olabiliyorsa hidrolik disk fren sistemi bulundurabilen Sedona,Kron,Geotech,Carraro gibi modelleri tercih etmendir.

ben superbow kullanmıştım.
esnemeyen sağlam güzel bir kadro.
jantları rigida
lastikler continental speed king 2.3( seçenekler arasında en iyisi çifti 60avro)
v fren hafiflik açısından iyi bu fiyat aralığında hidrolik frenli yok galiba

Donanım mı kadro mu? Önce bunu kafanda kesinleştirmelisin. İleride bisikleti mi değiştireceksin kadroyu mu? Bir kere alırım, bisikleti değiştirmem parçaları yükseltirim diyorsan kaliteli bir kadroya sahip bisiklet almalısın.

Elindeki parayla normal bir kadrosu olan iyi bir donanıma sahip bir bisiklet de alabilirsin, kaliteli bir kadrosu olan orta seviye donanımlı bir bisiklet de alabilirsin. Burada karar sana kalmış. Senin dediğine bakarsak geliştirmeye açık bir bisiklet arıyorsun.

Eğer düşüncen bu yöndeyse kaliteli kadroya sahip bir bisiklet al. Zamanla da parçaları yükseltirsin. Paranın çoğu kadroya gitmiş olsa da o alacağın bisikletin donanımı sağda solda gördüğün Shimano SIS TZ TX TOURNEY gibi donanımların kat kat üzerinde olacak emin ol... Şimdike kadar Tourney donanımlı bir Scott görmedim...

Öneri olarak da Scott Aspect Serisine bak derim... Kafandaki modeli kesinlikte kullananlara sor ve iyi kötü yanlarını öğren. Ne de olsa bir defa alacaksın...

Emre kardeşim madem Ankarada yaşıyorsun bence Erdoğanlar Bisiklete bir bak derim ondan sonra kararını ver www.erdoğanlar bisiklet.com

ben scott derim kadroda ömür boyu garnti var.hele konu mtb olunca kadroya büyük görev düşüyor.genede bi araştır forumda scott'ı araştır. hayırlı olsun

Benim kişisel düşüncem, genel sorular sonuca ulaştırmaz.
Yani kaliteyi sadece bisiklet markası olarak değil de
1.Tarzın 2.Alım gücün 3.Donanımları Sonra Marka tercihin olmalı.
Yani bu marka olarak , iyi falan gibi düşünceler tabi ki önemli ama kaliteyi "detaylarda" da sormak gerekir, diye düşünüyorum.

Bir bisiklet komple olarak seçenek olur ve her kese kişisel düşüncesi sorulur.

bu fiyata bence en güzel seçenek (görsel olacakta) (link) bunun uygun olduğunu düşünüyorum.Şimdiden hayırlı olsun.İyi günlerinde kullanman dileğiyle.

Geri