Scudo Sports

Scott Kullanıcıları Kulübü

@trainspotting35 lapierre in kadro boyu büyük olmasaydı bana hiç değiştirmezdim valla memnundum kendisinden :) hakkında kısmını güncellemeyi unutmuşum valla hatırlattığın iyi oldu :) daha iyisi sizlerin olsun inşallah

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Scudo
@S.Çal 212 Km'yi 35.7 Km/h ortalama ile almanın sırlarından birisi bu sanırım :) Çok güzel görünüyor bisikletin nazar değmesin inşallah :harika:

Scott Aspect 720 ile aranızdayım arkadaşlar. 2 gün oldu alalı. Bugün 40 kilometreyi devirdim. Cihaz gerçekten efsane. Frenler duyusal olarak tam istediğim gibi. Sadece sele biraz sert geldi Syncros 3,0 olmasına rağmen neyse onu jel ile çözdük.. Sonuç : Arazide devleşiyor yeteneğinize ve lpndisyonunuza göre...

Scott Aspsct 720-.jpg

@fogart bende de 2017 modeli var. Size katılıyorum çok ama çok akıcı bir bisiklet .

• Beğen
Tepkiler: fogart
Merhabalar.Cube SL roadrace 53 boy bisiklete biniyorum.şu aralar Scott speedster 20 gravel 2019 ile ilgileniyorum.Boyum 171 ,mevcut bulduğum bisiklet M boy 54 cm.sahibi orjinalinden 3 cm kısa stem ile eskisini değiştirip kolları İçin uygun hale getirmiş.bu işlem benim için yeterlimidir? Bisiklet boyu bana uygunmudur?S boy mu almam mantıklıdır.karar verme aşamasındayım.İzmirde bu bisikleti deneme şansım var mıdır?Böyle bir bisikleti olanların yardımcı olmalarını rica ederim.saygılarımla
Merhabalar.Cube SL roadrace 53 boy bisiklete biniyorum.şu aralar Scott speedster 20 gravel 2019 ile ilgileniyorum.Boyum 171 ,mevcut bulduğum bisiklet M boy 54 cm.sahibi orjinalinden 3 cm kısa stem ile eskisini değiştirip kolları İçin uygun hale getirmiş.bu işlem benim için yeterlimidir? Bisiklet boyu bana uygunmudur?S boy mu almam mantıklıdır.karar verme aşamasındayım.İzmirde bu bisikleti deneme şansım var mıdır?Böyle bir bisikleti olanların yardımcı olmalarını rica ederim.saygılarımla

Yanlış yazmışım,stem değil gidon boğazı 3 cm kısaltılmış.

Son düzenleme:
@Machagi Bildigim kadariyla Cube olculeri diger bisiklet olculerinden farkli. Benim boyum 1.68 bana da 53 kadro Cube oluyordu fakat 54 kadro.Scott mumkun degil olmaz. M kadro Lapierre kullandim gidon bogazi ne kadar kisaltirsaniz bisiklet o kadar guvensiz hale geliyor ozellikle yuksek hizlarda. Simdi s kadro Giant kullaniyorum konfor buymus gercekten. Bence 52 kadro yada S kadro bir bisiklete bakın.

Çok teşekkür ederim.Muhteşem değerli bilgiler ışığında bisikleti almamaya karar verdim.:harika: Saygılarımla

• Beğen
@scottrek O sele buradan gördüğüm kadarıyla Cambium C17 yol bisikleti için çok konforlu bir sele olduğunu söylüyorlar. Üzerine oturunca nasıl olsa sele gözükmüyor rahatsa hiç kurcalamasın bence. Bisiklet efsane. Güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: CNC ve Hami Bulut
C15 hem spor hem de rahat uzun sürüşlerde bu sele , günlük te bej orijinal selesi var

• Beğen
Merhaba arkadaşlar, foruma yaklaşık olarak 6 aydır üyeyim. Yazmasam da bilgilendirmeleri çok güzel buluyorum. 1 yıldır Carraro tur bisikleti kullanıyorum. Scott yol bisikleti almaya karar verdim. Emre isimli arkadaşımızın yazısı baya bi etkili oldu bu konuda. Ama kafamda bir kaç soru işareti var. Bunlarla ilgili deneyimli arkadaşların fikirlerini öğrenmek istiyorum. Öncelikle şunu belirteyim Scott anlam veremediğim bir şekilde yeni modelleri çıkardıkça malzeme markalarını çok değiştirmiş. Jant göbekleri gibi. Zaten kafamda soru işaretlerinin başında bu geliyor.
Scott speedster 10 veya speedster 20 modeli. Fiyatı 7500 civarında. Maksimum bütçem bu olacak.

Teknik özellikleri:

MarkaScott
Model Yılı2019
Kullanım AlanıYOL
KadroSpeedster / 6061 D.Butted Alloy Endurance geometry / Integrated Headtube, int. cable routing
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)54cm
Kadro Boyu (üretim)S,M,L,XL
Jant Ebatı700c
Vites Sayısı22
Fren SistemiTektro SCBR-525 Catridge Pads
Ayna KolShimano FC-RS510 Black Hyperdrive 50x34 T
Vites KollarıShimano 105 Black ST-R7000 Dual control 22 Speed
Arka AktarıcıShimano 105 Black RD-R7000-GS 22 Speed
Ön AktarıcıShimano 105 Black FD-R7000
RubleShimano CS-R7000 11 Speed 11-32 T
ZincirKMC X11
Jant Seti/ÇemberiSyncros Race 23 24 Front / 28 Rear
Jant Ön GöbekFormula Team 24 H
Jant Arka GöbekFormula Team 28 H
GidonSyncros RR2.0 Comfort 31.8mm
Gidon BoğazıSyncros RR2.0 1 1/8" / four Bolt 31.8mm
SeleSyncros FL2.5
Sele BorusuSyncros RR2.5 27.2/350mm
Ön Dış LastikSchwalbe Lugano 700x28C
Arka Dış LastikSchwalbe Lugano 700x28C
Ağırlık9,42 kg

Bu fiyatı bu bisiklete verince upgrade etme şansım olmayacak uzunca bir süre. Ancak profesyonel yarışçı değil şehir içi binicisi olucam. Yokuş çıkması benim için önemli. Spor amaçlı alıyorum. Bu fiyatı bu bisiklete verince uzunca süre upgrade etme durumum olmayacak.

Buna göre kafama takılan sorular şunlar.

1- Tektro frenler nasıldır? Uzun vadede beni zorlarmı?
2- Formula Team 24h ve 28h jant göbekleri nasıldır? Akıcılığı ne durumdadır?
3- Syncros bileşenler kaliteli midir? beni üzer mi?
4- Vites Sistemi 105'in r7000 modelini nasıl buluyorsunuz? (Speedster için Tiagra 4700 set)
5- Ayna kol ve arka ruble anladığım kadarıyla 105 değil. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Çok dert etmeli miyim?
6- Sanırsam zincir değişebilecek en ucuz parçası KMC iyi veya yeterli midir?

Bu fiyat aralığında alınabilecek 105 setli kadrosu scott gibi sağlam üzmeyecek farklı önerileriniz varsa açığım.

@KaleXitus 105 R7000 set güzel bir set tiagra 4700 de kullandım arada uçuk farklar olduğuna inanmıyorum lakin 10 lu ve 11 li ruble arasında kadans geçişleri olarak fark hissediliyor haliyle. Stok jantlı bir bisiklet alınca ilk gözüne batan şeyler jantları oluyor onu belirteyim. Şehir içi kullanacaksanız çift pivotlu yani r7000 tarzı bir fren kullanın derim tek taraftan değil çift taraftan sıkıştırma yapıyor. Tektro larda durum nedir bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105-5800 serisinden başlıyor Shimano da bu tarz frenler.

• Beğen
Tepkiler: Scott Speedster 20
@KaleXitus 105 R7000 set güzel bir set tiagra 4700 de kullandım arada uçuk farklar olduğuna inanmıyorum lakin 10 lu ve 11 li ruble arasında kadans geçişleri olarak fark hissediliyor haliyle. Stok jantlı bir bisiklet alınca ilk gözüne batan şeyler jantları oluyor onu belirteyim. Şehir içi kullanacaksanız çift pivotlu yani r7000 tarzı bir fren kullanın derim tek taraftan değil çift taraftan sıkıştırma yapıyor. Tektro larda durum nedir bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla 105-5800 serisinden başlıyor Shimano da bu tarz frenler.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Çok profesyonel kullanıcı olmayacağım. 105'mi tercih edilir bu durumda Tiagra mı? Arasındaki farkı bilen biri olarak en kolay benim için hangisi olur? Tekrar teşekkürler.

@KaleXitus Tiagra 4700 eski olacak büyük ihtimalle yakında 105 R7000 den önce çıktı bildiğim kadarıyla hem 2x11 hem de daha yeni set olmasından kaynaklı R7000 derim.
(link) şekil ve geometri olarak Scott üstün olsa da bileşenler olarak epeyi üstünde bir bisiklet. Jantlar, frenler, sele ve fiyat olarak 1000 TL avantajı var.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Geri