Scudo Sports

Scott Foil 10 inceleme ve rivyisu ile modifiye olayları..sezon 1 bölüm 3

Biraz geç oldu ama güç olmasın, güle güle kullan abi, anlatıma güle güle öldüm, sonra foili görünce dayanamadım yattığım yerden kalktım ve yazıyorum şimdi, zevk meselesi bu tabii ama ben isterdim scott foil yada specialized venge gibi bir bisiklete binmek. Abi çok rijit, binemezsin alma alma, taş gibi şöyle böyle diyorlar ama değer abi bence, değmez mi, aynı enerjiyle daha fazla yol kat ediyorsun, iyi bir eldiven, ten uyumunu yakalayacağın bir gidon bandı, pampers ve orta şeker bir asfalt yol buldun mu alışırsın ve kafana bile takılmaz bence o rijitlik.
Yanlış mı düşünüyorum? Sende gene et but var, ya ben binsem o foile ne olacak, attan düşmüşe dönerim, 63kiloyum.

Çok iyi fiyat, güle güle kullan.

Scudo
@enes savaş
Enes bol bol foto var, tikkat et.
(dua et o fotolar dandik bir lumia ile çekildi, pro bir nikon kullansaydım gelecek ayın kotasını da bitirecektin belki)

Hayırlı olsun güzel bisiklet , türkiyede şu foil lerin 58 ni bulamadım gitti :(

Rasit bey oncelikle hayirli olsun, fiat olarak cok uygunmus, Foil'in cin uretimi taklitleri var piyasada, acaba bu aldiginiz orjinal mi?

@Raşit S

@Ozzgurr
Teşekkürler Özgür bey

Benim de en büyük çekincem bu yöndeydi, bu yüzden satıcının VK sayfalarından geçmişini inceledim. Alıcıları çok memnundu. Replika sorularıma sertçe "asla" diye cevap verdi, sadece orjinal satıyormuş. Elimdekinin denedikten sonra sahte olma imkanı yok. Eğer çinli bu seviyede taklit yapabilmişse elini öperim. Replika kadrolara genellikle düşük donanım koyuyorlar. Pinarello Dogmalara 105 Tiagra karışık gurup set koymaları gibi.

Bu arada, Skat Foil neden bu kadar hesaplı bilmiyorum ama mesela Adikt Team Issue 4.000 dolar civarı veya Trek domane 4.200 dolar, MTB skale 9000 3.500 dolar,BMC karbon mtb 3.200 dolar civarı, yani çok ucuz değil. Bazı rus sitelerinde ise aynı Foil 10 yaklaşık 8.700 USD fiyatla satılıyor,hem de aynı resim ve formatla.

o lanet shimano pedallar bendede var ve gerçekten aşırı ağırlar 1.5 kilo var diye tahmin ediyorum .D

@Mert-Demir

yok be, 400-500 gramı geçmez.
Ama ayağa takılması seri değil, başka bir model arayışındayım.

http://i62.tinypic.com/10hmwyt.jpg

http://i59.tinypic.com/f421pk.jpg

http://i60.tinypic.com/2w6ytt0.jpg

Nihayet gidon boğazını söküp ters çevirerek gidonu yükselttim. Yaklaşık 2 cm yükseldi, çok güzel oldu. Eskiden %20 alttan tutarken artık %90 alttan tutup daha az üstten tutarak gidiyorum. Alttan tutmanın zevki başka, daha iyi hızlanılıyor.

Tabi eski halde alttan tutarken boyun feci zorlanıyordu, pro adamlar nasıl gidiyor diyordum, onlarca yıl antreman alıştılar herhalde diye düşünmüştüm. Hiç gerek yokmuş, benim gidon TT sürüşü yapar gibi fazla aşağıdaymış.

Boğazı sökmek öndeki dört vidayı çıkarmakla olmuyor tabi, bir tarafı komple sökmek lazım. Sonradan farkettim, komple sökmeye gerek yokmuş, kollara kadar sökülse yetermiş, orada ovalleşiyor gidon. Neyse söktük komple, bandı yeniden sardık.

İlk sarışta yarım metre arttı. Sök geri, üç denemeden sonra rasgetirdim ama sağ tarafa göre fazla sıkı olmuş, çok sündürmüşüm demekki.

hayırlı günlerde kullanın konu belki biraz eski olsun ben yeni gördüm. Kazasız belasız kullanın inşallah.

@Atilla Gobel

Teşekkür ederim. Ne kadar dikkat etsem de bu kız sürücüler korkulu rüya olmaya devam ediyor. Daha bu akşamki sürüşte frenleri sonuna kadar kökledim ve 10 cm kala durabildim. Kızların mesafe algısı zayıf, sanıyor ki ben çok uzaktayım ve bisikletim ya, zınk diye dururum.

Aslında bisiklet hiç hoşuma gitmedi canondale kutulu scott Foil :D Doğan görünümlü Şahin gibi birşey
Ama o anlatım tarzı yokmu günün bütün sitresini aldı götürdü hayırlı olsun
Not:bisiklet hiç hoşuma gitmedi sözünde ciddi değilim :asik:

@emre_yilmaz

Düzce de "standard profil" de çalıştım, hala oradan iyi arkadaşlarım var. Yerini tespit ettirip dövdürteceğim seni. Bittin sen:D

Ben de standar profile başvuru yapmışdım gözlük kullandığım için almamışlardı bence arkadaşların gelmesin :islik:

Güle güle kullanın. Benim de KTM Revelator almadan önce niyetlendiğim, ancak bir önceki bisikletimde beyaz kadro temizlemekten illallah geldiği için almadığım bir bisiklet. (Tabi foil 10 değildi benim niyetlendiğim :)
Gidon boğazının performansını, rahatlığını bilemem ama biraz bisikletin karizmasını bozmuş sanki. MTB gibi olmuş ön taraf...

Güzel ve eğlenceli bir riviyum olmuş abi. :)

@KaanG

Eyvahlar olsun, ben de bundan korkuyordum. Biraz fazla yüksek oldu..

Peki alttan bir pul çıkarıp üste taksam? Bir cm indirsem? Bir çokoprens versem?

http://i62.tinypic.com/k18lub.jpg
ÖNCE
http://i59.tinypic.com/6yf6mu.jpg
SONRA

Yine olmadıysa bir pul daha var ama arasını bulup anlaşalım. Eski haline getir derseniz, zaten havalar soğumaya başladı en fazla bir hafta daha binip kaldıracağım, baharın yaparız bu işi. (Bi dakka, kışın sıcak olan yerdekilere kiralasam mı acaba velosipedi? Antalya lılar parmak kaldırsın)

Güzel bisiklet 58 kadrosunu çok aradım [emoji3] ben olsam boğazı ters açı ile aşağıya indiririm

@Raşit S

Forum altyapısı değişince konudaki bütün resimler uçmuş yazık olmuş. Raşit boş vaktiniz var mı resim linklerini yenileseniz :)

Geri