Scudo Sports

scott disk sürtünme sorunu

Taner Koç

Üye
Tepki
5
Merhaba arkadaşlar büyük bir heves ile aldığım bisikleti taşımak için arabaya koymak isterken ön tekeri sökmüş sonradan takıldı fakat disk sürtüyor, sanırım ön tekerin diski hafiften bir darbe gördü, gözle görülür bir eğrilik yok ama işin içinden çıkamadım, aldığım yerede uzağım geri götürmekte sorun.

Acaba tekeri mi doğru takamıyoruz? ondan mı sürtüyor yoksa disk darbe alıp eğildi mi? ne yapmalım yardımcı olursanız sevinirim. Bisiklet aldım ama daha üstüne bile binemeden böyle birşeyin olması çok canıım sıktı.

Bu arada bisikletim scott sportster 25.

Acil cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Scudo
Tekeri söküp takınca cok az da olsa ayarı kaçmıştır.Yerine düzgün takılırsa düzelecektir.

disk balataların içinde çok küçük töleransla döner. özellikle balatalar da yeniyse mandalı gevşetip sıkmanızla bile ayarı kaçar. diski ise bükmeniz ciddi bir darbe görmediği sürece o kadar kolay değildir, ki sportster ise maksimum 160mm rotor kullanıyorsunuz. o açıdan sorununuz olmaz.

fren ayarı yapmak için taktıktan sonra kaliper cıvatalarını tamamen gevşetip tekeri döndürdükten sonra freni sıkın ve sıkılı tutun. ardından cıvataları önce birini sonra diğerini olmak üzere çeyrek tur döndüre döndüre sıkın. daha fazla bilgi için forumu ve interneti karıştırsanız bolca yazı bulursunuz. saygılar

Biraz alışmanız lazım bu ayarı yapmaya.Servise götürüp ,bu ayarı yaptırırken dikkatle izleyip örnek almanız gerek bence.Sonra işin mantığını öğrenip ,kendiniz yapmaya başlarsınız.

Cevap için teşekkürler, burada çok prof. olmayan bir bisikletçi arkadaşa gösterdim pek birşey yapmadı tekeri söküp tekrar taktı azda olsa sürter dedi balatalar yeni olduğundan sürter belli zaman sonra ses kesilir dedi. ne kadar doğru bilemiyorum. Normalde en ufak bir ses gelmemeli mi?

şuan azda olsa sürtme sesi geliyor.

Geri