Scudo Sports

Scott Aspect Serisi

Motion, çünkü üzerindeki parçalar açısından.Ve bence çok şık.Kaliteli de, sonuçta Alman.(Üeritim Taiwan olabilir, Scott'un da)

Aspect değil çünkü markaya fazladan para vermek zorunda kalıyorsun.

Scudo
sözü edilen modeller için soruyorum, corratec 465€ , scott 330€ +kdv olanlar mı acaba?

eğer internetten doğru modellere baktıysam scott'u öneririm. arada 130€+kdv oynuyor ve fakat parçaların kalite farkını hissedeceğini düşünmüyorum. ayrıca scott'un kadrosunu daha çok beğendim ;)

bence corratec çünki üstündeki malzemeler anladığım kadarıyla scott dan daha üst seviyede... motion profesyönel seviyenin başlangıcı ama scott daha amatör malzemelere sahip... bisikletden pek anlamama rağmen aradaki farkı görebiliyorum

kesinlikle üstündeki malzeme olarak corratec üstün fakat scott kadro olarak daha iyi sanırım...

Bindigim bisikletten keyif almayi her zaman en on planda tutmusumdur, gerekirse daha agir olani da alirim, butcemi tuketmedigi surece pahali olanini da alirim.

Zaten bisiklet merakiniz varsa, sporun otesinde bir hobi ise sizin icin zamanla uzerindeki parcalari degistirmek isteyeceksiniz. E hal boyle iken, en mantiklisi kalbinizi celen bisiklete almak bence...

halil hocam peki sizin fikriniz. çok fazla parça değiştircemi sanmıyorum. corratec e içim ısınmaya başladı :)

Birde corratec x vert motion fiyatına göre neden bu kadar uygun. uzman arkadaslar fikirleriniz. çünkü diğer marka modellere bakıyorum genel itibari ile fiyatları daha yüksek...

Eğer ilerde parça değiştirmeyi düşünmüyorsanız (yanılıyorsunuz gibi hissediyorum) corratec iyidir.Maddi açıdan bir problem yaratmazsa Scott ;çünkü ilerde nasıl olsa parçaları değiştireceksiniz :)

matrixod hocam corratec x vert scott aspect 50 den yaklasık 130 euro daha pahalı scott daha uygun fiyat yönünden...

Birde trek 4500 hakkında ne düşünüyorsunuz... fiyat performans araştırmamda corratec en uygunu...

corratec motion kullanıcısıyım ve gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Şansın varsa ön attırıcı olarak daha üst model bi attırıcı bile gelebilir bisikletinin üstünde. Deore olması gerekirken benim xt çıktı mesela kutudan, üstünde xtr olanlar bile olmuş geçen sene. Eğer çok fazla parça değiştirmem diyorsan motion derim. Üstündeki donanım seni oldukça tatmin edecektir. Scott biraz amatör kalıyor motion'a göre. Delta'daki Ulaş Bey ve Bike & Outdoor'daki arkadaşlar Motion'dan itibaren olan modellerin Almanya'da üretildiğini söylediler. Corratec satmayan Velespit'teki görevli ise onların yalan söylediğini, Tayvan'da üretildiğini söyledi. Hangisi doğrudur bilemedim..
Trek4500'ü göz ardı etmemeni öneririm. Geçen hafta kardeşime Trek3700 aldım, bisikletle bir kaç tur attım aldıktan sonra. Ataklığına ve rahatlığına vuruldum diyebilirim. 3700 öyle ise 4500 nasıldır hayal bile edemiyorum. Yalnız onun da donanım seviyesi Motion'dan düşüktü..
Umarım kafanı iyice karıştırmamışımdır :)

• Beğen
Tepkiler: yoldas7
özgürcan hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. scott u eledim. motion ve trek 4500 ama motiona daha yakınım. sanırım motion alıcam. hayırlı olsun bisikletleriniz bu arada. kazasız belasız...

@yoldas7

Haklısınız.Yukarda okurken aklımda yanlış kalmış.Kusura bakmayın.
Scott yükselmeye müsait.Fakat fiyat performansı yüksek olan modelimiz tabii ki Corratec.
Trekle karşılaşacak bile olsa ben Corratec derim.

corratec ve trek karşılaştırması yapmak ben ce çok anlamsız... corrateğin açık ara fiyat performans olarak üstünlüğü var bence... şimdiden hayırlı olsun kazasız sürüşler

Aynı tereddüte bende düştüm ama Ankarada Delta Bisiklet - EMEK şubesindeki arkadaşlar bana ileriyi düşünüyor ve bisikleti bir yaşam biçimi haline getirmeyi hedefliyorsan, hedefine vardığında da kullanabileceğin bir bisiklete biraz daha fazla para vermelisin dediler.

Benim almak için gittiğim marka Geotec DAKAR modeliydi ancak CORRATEC Motion 27. vitesi ve parça kalitesi ile profesyonele ve hizmeti mahsusaya daha yakın...

Ben de Geotech Ascent almaya gitmiştim Delta'ya, 2 haftalık araştırma sonucu bütçemi yükseltip motion aldım, memnunum. Hatta bugün Trek 3700 ile 5-6Km yol yaptım ve Corratec Motion'un ne kadar kaliteli bir bisiklet olduğunu bir kez daha anladım. Üstünde kullanılan malzeme bence kadro kadar önemli. Arkadaşların dediği "nası olsa parçayı değiştirirsin" mantığına katılmıyorum ben. Çünkü bisikleti hergün kullansan bile 1,5-2 seneden önce değiştirmeyeceksindir o parçaları. Eskimeyecektir çünkü ve değiştirmek sana israf gibi gelecektir. Ayrıca kullanılan malzemeler konfor için çok önemli. Jant takımı, lastikler, MAŞA.. Bunlarsız bisiklet gider mi? Ya da şöyle sorayım; bu malzemelerin kalitesizken, kadron 3000€'luk Cannondale olsa kaç yazar? "Bunları değiştirebilir..." diyen arkadaşlar çıkacaktır forumda, zaten bu parçaları kaliteli alternatifleri ile değiştirdiğinde fiyat Motion'ın fiyatını da geçecektir. Son olarak; bisikletteki vites kollarının kaliteli olmasının bile insana ne gibi rahatlık sağladığını bugün tecrübe ettim. Deore vites kollarından sonra Acera adeta attan inip eşeğe binmek oldu. Ergonomisi, malzeme kalitesi ve düzgün erişilebilirliği ile deore vites kolları aceraya fark atıyor.
Bence bütün bunları düşün bisikletteki parçaları uzun süre değiştirmek istemiyorsan.

Kolay gelsin..

haklısınız arkadaslar...
corratec en mantıklısı bencede. corratec kullanan arkadaslar, gidon nasıl geometrisi. şuanki bisikletimde gidon inanılmaz yoruyor beni...

Geri