Scudo Sports

Scott Addict 10 Calındı

bu hırsızlara ana avrat çok küfür edecem kendimi zor turuyorum çoluk çocuk farketmez

• Beğen
Tepkiler: CenkGerdanli
Scudo
Ülkede adalet yerlerde sürünüyor resmen

• Beğen
@CenkGerdanli hocam ben caldirdim ama en azindan sigorta bana yaklaşik %90 ödeme yaptı.keşke türkiye'de sistem ayni olsa.

• Beğen
Bisiklet 10.000 TL diyelim..Hırsız 10.000 TL'lik bisiklet çalıyor ve devlet bu hırsıza 4000 TL para cezası veriyor..Bunu da taksitle ödüyor..:komik:
Resmen hırsızlığa teşvik bu..!

Bu arada geçmiş olsun size..

Hocam çok geçmiş olsun. Birkaç sorum olacaktı. Hakim ve sizin avukatınız bisikletin fiyatından haberdar mıdır? Haberi olduğunu düşünüyorum ancak sizin avukatınızın yapacağı bisikletin daha pahalı olduğu itirazına mahkemede ne yanıt verildi onu merak ettim. Ayrıca hocam 4 bin para cezası kesildikçe kesilecek sağa sola, avukattı şusuydu busuydu. Çok geçmiş olsun da cidden yapılacak hiçbir şey yok mu bu durumda? Yani hırsız olsam 6 binlik bisiklet çalsam, 5 bine elden çıkarsam veya saklasam mahkeme bitene kadar (ki bu yakalanma durumunda olan şey kaç tane bisiklet çaldı da sadece sizinkinden suçlu bulundu kim bilir?) 4 bin mahkemeye versem. Güzel iş hakikaken iyi para varmış, riskte yok. Bisikletin değerine yakın- değerinin altında nasıl ceza verilir, bunun adı ceza mıdır yahut?
Bu durum başka mahkemelere taşınmıyor mu bir de? Adamlara "sen çal biz aklarız" diyorlar resmen. Bunların "Better Call Soul" tarzında bi avukatı da vardır kesin :D
Çok geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu bir durum. Mahkeme çıkışında dövesi gelir insanın da o zaman da hırsıza dayak parası vermek zorunda kalırsınız :D

@fthgzl79

Teşvik olarak görüldüğü takdirde organize suç oluyormuş ve cezası kat ve kat oluyormuş

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Selamlar
Benim avukatım yoktu. Karşı taraf suça itilen çocuk konumunda olduğundan ve durumları kötü olduğundan baro avukat atamış. Ben dava açmadım. Polise ilk ifademde hem bisikletin faturasını hem de fotoğraflarını ve seri numarasını teslim ettim. Olay yeri inceleme de parmak izi tespiti yaptı. Şüpheli başka bir suçtan yakalanıp ceza evine girince benim olayımla da eşleştirildi. Olay kamu davası oldu. Benim faturadaki meblağı ödeyebilseydi, hafifletici sebebler olacaktı.
Ödemedi, hafifletici sebeb alamadı.
Aslında bir de hafifletilmiş ceza alsaydı, herhalde ben evden pompayı felan da vermek zorunda kalırdım.
Emin değilim ama buna benzer başka bir suç işlerse, bu almadığı cezalar katlanarak gelebilir...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
bu hırsızlıklarda karşı taraf zaten mağduriyeti gideremediği için aldığı cezanın hiçbir caydırıcı yanı kalmıyor, adamda parayı ödeyecek vasıf olsa zaten hırsızlık yapmazdı adam benim malımı çaldıktan sonra ister 1 ay yatsın ister 20 yıl benim malım geri gelmiyor böyle hukuk sistemi olmaz olsun mağdur olan 1 kere daha mağdur oluyor başka ülkelerde böyle mi bilmiyorum

Benim Türk mahkemelerinde asla anlamadığım ve anlamayacağım şey şudur iyi hal indirimi nedir adam mahkemede kravat taktı başını öne eğdi diye iyi halden indirim yapıyorlar adamın suçu işlerken ki kötü haline hiç bakmıyorlar bu da beni delirtiyor.

@hidromek Ya ''denetimli serbestlik''ona ne demeli diğer adıyla şartlı tahliye işte bunlar hep fazla amerikan filmi izlemekden.

Geri