Herkese selamlar
son durum belli olduktan sonra daha detayli yazacaktim ama galiba simdi bilgilendirme yapmak daha uygun olacak.
olay yeri incelemenin aldigi parmak izlerinden bir supheli yakalandi.
gecen ay karakoldan aradilar ve mahkemem oldugu bilgisini verdiler.
supheli yasi kucuk biriymis ve bana mahkeme bilgisi geldiginde tutukluymus (galiba baska bir suctan).
mahkeme aralik sonunda oldu. supheli sucunu hemen itiraf etti. ancak bisikletin akibite hakkinda hic bir bilgi vermedi.
benim bisikletin degeri, seri numarasi ve faturasi sikeyet dilekcemde bulundugundan zararimin tam olarak ne kadar oldugu belliydi.
hakim davayi mart ayina erteledi ve tutuksuz yargilama kararini verdi. 3 ay icinde benim zararimin tamaminin telafi edilmesi, telafi edildigi taktirde yine ceza alacagi ancak hafifletici sebeb olacagini, hicbir sekilde zararim telafi edilmezse, cezayi tam olarak alacagini soyledi.
kagit toplayan cocuklardan biri...ailesi kesinlikle butun zararimi odeyeceklerini soyledi. 2 ay gecti, henuz bir hareket yok. Aileden sadece baronun atadigi avukat ile kontaga gecmelerini ve benimle kesinlikle direk iletisime gecmemelerini sart kostum.
simdi marttaki davayi bekliyorum
benim davaya artik katilmama gerek yokmus. zararin telafisi durumunda savcilaga dilekce vermem gerekirmis aksi taktirde cezayi hafifletici sebebler olmadan alacak.
sonucu olumlu yada olumsuz olsun, kesinlikle bir seyi anladim ve inandim; bisiklet hirsizligi, cuzdan hirsizligi, araba hirsizligi farketmiyor. eger olay yeri tespitte bulunursa, prosudur geregi sisteme butun bilgiler giriyor ve eger sabikaliysa hemen, aksi takdirde ilk firsatta yakaliniyor.
calinan malimizi, hakkimizi `aman kimse ilgilenmez, bosver` deyip umursamazlik yapmayalim.
butun ifadelerimi verdim, dokumanlari teslim ettim, bisikletim belki gelmeyecek ama en azindan yapan kisinin yakalanmis olmasi cok guzel...