Scudo Sports

Scott Addict 10 Calındı

@Kerem Groims dun bizim binadan, gecen hafta yan binadan yine bisiklet calinmis. Calinanlar ust segment bisiklet degil ancak hirsizlikta inanilmaz bir artis var. Herkesin daha fazla dikkatli olmasi gereken bir durum.
ikince el satis yapan siteleri surekli takip ediyorum. Mahalle arasi satis yapan bisikletcilerde ust segment bisiklet gorursek, burada fotograflarini paylasmak iyi olabilir, belki baska birine yardimci olabilriz.

Scudo
Çok geçmiş olsun. Şu takip cihazları belki hırsızlık sonrası bulunmasına yardımcı olabilir böyle değerli bisikletler için. (link)

• Beğen
Tepkiler: lordthann
@CenkGerdanli Bence her ne kadar teknolojik aletler olmasa da Elektronik ortamda kayıt edilmesi gerekiyor bisikletlerin ve artık 10 bin TL'den, 20 bin TL'den fazla para döktüğümüz bisikletlerimize, iPhonelarda olan akıllı bir çip koymayı neden akıl edemiyor bu bisiklet üreticileri vallahi yuh olsun.

• Beğen
Tepkiler: Yasin donmez
Geçtiğimiz haftalarda bir arkadaşımın evine hırsız girmiş, evde televizyon da dahil bütün elektronik aletler çalınmış. Bir de bianchi 727si gitmiş. Faturalarını ibraz ettiği ürünlerin geneline ödeme yapılırken, bisikleti dahil etmemişler. Bir de yanlış anlamadıysam sigortanın ödediği ücretlerden devlet vergi de alıyormuş :)

Herkese selamlar.
Bisikletten haber yok ancak su gelismeyi sizlerle paylasmak istedim.
bir kisi (18 yasindan kucuk) supheli olarak yakalanmis. karakoldan aradilar ve Ocak ayi icinde mahkememizin olacagini bildirdiler.
suphelinin baska bir suctanmi yakalandigi yoksa olay yerindeki parmak izlerindenmi bulundugu hakkinda hicbir bilgim yok.
mahkeme sonrasi sonuclari burada paylasacagim.
iyi gunler

Karakola gidip davanın görüleceği mahkeme ve dosya esas numarasını öğrenirsiniz adliyeye gidip dosyasını inceleyebilirsiniz. Böylece savcı ne ile suçlamış sizin davadaki rolünüz nedir öğrenirsiniz.

@Ozan k. butun yazdiginiz bilgiler mevcut. karakol ihzar muzekkeresi verdi ve edevlette bilgiler mevcut. dediginiz gibi adliyeden bilgi almaya calisacagim. tesekkurler

@CenkGerdanli
hadi bakalım hayırlısı olsun. en azından bir gelişme var.

Herkese selamlar
son durum belli olduktan sonra daha detayli yazacaktim ama galiba simdi bilgilendirme yapmak daha uygun olacak.
olay yeri incelemenin aldigi parmak izlerinden bir supheli yakalandi.
gecen ay karakoldan aradilar ve mahkemem oldugu bilgisini verdiler.
supheli yasi kucuk biriymis ve bana mahkeme bilgisi geldiginde tutukluymus (galiba baska bir suctan).
mahkeme aralik sonunda oldu. supheli sucunu hemen itiraf etti. ancak bisikletin akibite hakkinda hic bir bilgi vermedi.
benim bisikletin degeri, seri numarasi ve faturasi sikeyet dilekcemde bulundugundan zararimin tam olarak ne kadar oldugu belliydi.
hakim davayi mart ayina erteledi ve tutuksuz yargilama kararini verdi. 3 ay icinde benim zararimin tamaminin telafi edilmesi, telafi edildigi taktirde yine ceza alacagi ancak hafifletici sebeb olacagini, hicbir sekilde zararim telafi edilmezse, cezayi tam olarak alacagini soyledi.
kagit toplayan cocuklardan biri...ailesi kesinlikle butun zararimi odeyeceklerini soyledi. 2 ay gecti, henuz bir hareket yok. Aileden sadece baronun atadigi avukat ile kontaga gecmelerini ve benimle kesinlikle direk iletisime gecmemelerini sart kostum.
simdi marttaki davayi bekliyorum
benim davaya artik katilmama gerek yokmus. zararin telafisi durumunda savcilaga dilekce vermem gerekirmis aksi taktirde cezayi hafifletici sebebler olmadan alacak.
sonucu olumlu yada olumsuz olsun, kesinlikle bir seyi anladim ve inandim; bisiklet hirsizligi, cuzdan hirsizligi, araba hirsizligi farketmiyor. eger olay yeri tespitte bulunursa, prosudur geregi sisteme butun bilgiler giriyor ve eger sabikaliysa hemen, aksi takdirde ilk firsatta yakaliniyor.
calinan malimizi, hakkimizi `aman kimse ilgilenmez, bosver` deyip umursamazlik yapmayalim.
butun ifadelerimi verdim, dokumanlari teslim ettim, bisikletim belki gelmeyecek ama en azindan yapan kisinin yakalanmis olmasi cok guzel...

@CenkGerdanli
Hadi hayırlısı inşallah zararını alırsın o hırsıza belki ileride daha çok can yakmasına mani olur bu olay

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: CenkGerdanli
Herkese selamlar
konu ile ilgili bir guncelleme yapmak istedim.
ilk mahkemede supheli sucunu itiraf etmisti.
ikinci mahkemeye ben katilmadim. karar aciklanmis ve itiraz edilmis.
sonuc olarak verilen ceza:
"6 yil hapis ve agir para cezasi" ile baslayip, cesitli maddelere istinaden, 5, 4, 3, 2, 1...diye azaltilip, para cezasina donusturulmus.
En sonunda verilen ceza 4.000 tl (4 yada 8 taksite bolunmus sekilde)....
sistem geregi bu ceza otomatik olarak bir ust mahkemeye tasinmis.
Bu mahkeme cezayi onayacak yada az-fazla bulup, tekrardan yargilama isteyebilecekmis...
Durum bu sekilde...alinan ders, bisikletlerimize gozumuz gibi bakmaliyiz.

@CenkGerdanli
Kötü olan ise çalan değil malı çalınan dolaylı cezalandırılıyor.bu insanları cezaevlerinde çalıştırıp tüm borcu ödemeden asla salınmamalı.çok geçmiş olsun.

Adaletli bir hukuk sisteminde şu olmalı bence: Hapis cezasının paraya çevrilip çevrilmeyeceğine, suçtan maddi-manevi zarar gören kişi karar vermeli. Eğer mağdur edilen kişinin zararı karşılanmıyorsa, suçlunun adli para cezası ödeyip hapis yatmaktan kurtulmasının önüne geçilmeli.

Tekrar çok geçmiş olsun. Umarım çalınan bisikletin yerine daha iyisini koyarsınız.

• Beğen
@CenkGerdanli Anladığım kadarıyla hırsız bisikleti size vermedi ya da zararı karşılamadı değil mi? Bu kadar uğraşın sonucu olarak hırsıza, bisikletin değeri bile olmayan bi miktarda para cezası verildi demeyin.

• Beğen
Geri