Scudo Sports

Schwinn restore etmeye değer mi?

EugeneL

Üye
Tepki
10
İsim
Enes P.
Bisiklet
Schwinn
Arkadaşlar elimde baba yadigarı Schwinn var modelini tam olarak bilmiyorum ama 1980-1990 arası olması lazım açıkcası fazla bisiklet işinden anlamam ve büyük olarak bir restore de yapamam sizce restore etmeye değermi?
Not:Usta sanayide yedek parçacı olduğu için malzeme sıkıntısı çekeceğimi zannetmiyorum ;)

pnvjJq.jpg

aYPjrB.jpg

2avyzN.jpg

AzZEdQ.jpg

qv93OV.jpg

Ek olarak bu fotoğrafda var

Günceldir

Dosyalar

• IMG_20180526_174758360.jpg
    IMG_20180526_174758360.jpg
    80,4 KB · Okunma: 73
Scudo
boyaya ihtiyaci yok gibi duruyor, komple söküp temizleyip yağlayıp kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

@Saburié Boya sıkıntısız hocam onu biliyorum.
Vitesde sıkıntı var acaba hangi vitesi önerirsiniz ya da aynı vitesinden Türkiye'de bulabilir miyim?

@EugeneL turkiyede bulacaginizi sanmam varsa merlin e bi bakin
bi ara bende bi bisiklet restore etmek istedim ama zaman gerekiyor guzel bi temizleyip cila atarsaniz tadindan yenmez :harika:

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@ysnakblt
Aynen hocam en kötü başka bir vites sistemi takarım;)

3. resimdeki solda görülen vites kolu tipinin isimini bilen varmı şu eski bisikletlerde olan

• Beğen
Tepkiler: ysnakblt
1980 Lere kadar dünyanın en bubüy markasıydi. MTB pazarini onemsemedigi icin kaybetti.
Gayet güzel bir bisiklet, gordugum kadarıyla pas vs yok temizleyin yaglayin binin. Gobekleri vs tamirci ye yaglatin. Gule kullanın

Ekstralar ile oynamaya gerek görmüyorum, iyi bir bisikletçi durumunu daha iyi yorumlar.

A
@mariokaldato
Neden hocam o kadarmı değersiz?

@EugeneL hic restorasyona gerek yok. Fıstık gibi bike. Sadece frenlerini degistir derim..cunku o frenleri cok iyi tanirim, tutmuyorlar.
Ulen millette ne babalar var, Allah herkese böyle hayirli babalar nasip etsin.

@EugeneL
Yok hayir. Sen emin olsan bizlere sormazdin. Degerli olsa yada olmasa ne fark eder baba yadigari. Swimin cok unlu bir markadir ayrica. Guzelce bakim yap kullan

@leon35
Aynen hocam fazla anlamam bisiklet restorasyonu işinden büyük ihtimal zinciri ve frenleri değiştirip kullanırım.

Bisiklet harika görünüyor eğer zaman harcayıp ilgilenemeyecek seniz direk temizleyip lastik ve frenleri değiştirip kullanın derim

Açıkçası fazla zamanım yok.
Anlamadığım birşey Schwinn ülkemize yeni girmedimi Delta Bisiklet aracılığıyla bu bisiklet nasıl gelmiş olabilir?

@EugeneL Hatırlıyorum ben küçükken uluslararası tırcılık yapanlar falan bisiklet de getiriyorlardı Türkiye'ye. Mahallede bazı çocuklarda buna benzer modellerde markasını daha önce duymadığım bir sürü değişik markalarda bisiklet vardı. Bu yolla gelmiş olabilir.

Ankarada amerikan pazarı var. O dönemde de varsa ve bisiklet satılıyorsa, oradan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@Küsküllü Bela
Büyük ihtimal Amerikan Pazarından hocam.
Ustaya sordum Komutanın birisi yurt dışına taşınacağı için dükkana bırakmış.Orada kalmış sonrada

arka aktarıcı eğer bir yere vurulmadıysa çalışır durumdadır problem olmaz lastiklerde şişirdiğiniz zaman aşırı çatlak olmuyorsa kullannabilrsiniz (bütçeniz varsa değiştirin tabi frenlerde aynı şekilde pabuç değişimi)

görseldeki iki bisiklette sizinki ile aynı durumdaydı temizlik ve yağlama ayağa kaldırır yani zor bir iş değil ama diyorsanız ki ben universiteye hazırlanıyorum 1 puan benim için önemli sınavdan sonra başlarsınız işe (hiç bilmeyen birisi, bir haftada herşeyini tamamlayabilir o bisikletin)

ve herşey bittiği zamanda elinizde şuan çok az insanın kullandığı bir bisiklet olacak evet bir italyan değil ama olsun o sizin bisikletiniz olacak.

20171015_135810.jpg 20171028_231506.jpg

(ilk fotoğrafta sele ve gidon 1.55 kuzenim de bine bilsin diye)

@Saburié
Pabuçları değiştireceğim yüksek ihtimal zaten.
Arka aktarıcı ile bir fikrim yok neredeyse 8 senedir parmaklıklarda asılı şekilde duruyor büyük ihtimal darbe yememiştir ama vites kolu ile çok oynandı zamanında belki vites kolunu değiştirmeye ihtiyacı olabilir.
Lastiklerde çatlak olacak gibi ama yinede kullanırım 1-2 ay o lastikler ile sonuçta Hollanda markası Vredstein
Birde pabuçları Decathlon dan almayı düşünüyorum uygun fiyatlı ne düşünüyorsunuz pabuç konusunda
Eski bisikletlerde bulunan vites koluna ne isim veriliyor 3. resimde solda görülen vites kolu.

Geri