Scudo Sports

Schwinn marka bisikletim çalındı

surundul

Üye
Tepki
1
İsim
Selen Urundul
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Schwinn
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Herkese merhaba,

21 Temmuz 2020 tarihinde, İstanbul - Kadıköy - Feneryolu'ndaki apartmanımın içinden kilitli durumdaki Schwinn marka bisikletim çalındı. Çalıntı bildirimini karakola yapmış olmakla beraber, elimden başka bir şey gelmiyor.

Bisikletimin detayları şu şekilde:
  • Schwinn marka
  • Cruiser tipi
  • Streamliner 1 modeli
  • Siyah renkli
  • Shimano 7 vitesli
  • 26' jant
  • Ön maşada amortisörü var
Aşağıda fotoğrafını paylaştığım bisikletimi bulmama yardımcı olabilecek tüm üyelere şimdiden teşekkür ederim.

İyi sürüşler,
Selen

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-07-21 at 10.16.36.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-21 at 10.16.36.jpeg
    144,2 KB · Okunma: 163
Son düzenleme:
Scudo
@surundul çok geçmiş olsun, internet satışında dikkat çekecek bir model. Rica etsem bizlere ibret olması açısından ne ile kilitlemiştiniz yazmanız mümkün müdür?

@Cambaz teşekkür ederim. Dechatlon'dan alınmış, çelik halatlı - şifreli bisiklet kilidi ile kilitlilydi.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Geçmiş olsun dostum, inşallah bulunur tez zamanda

• Beğen
Tepkiler: surundul ve Selene
Bu ara çok arttı hırsızlık olayları. Geçmiş olsun umarım siz ve diğer tüm arkadaşlar bulursunuz bisikletlerinizi.
Bende motosikletten kalma alarmlı disk kilidi var yanından geçsen uyarıyor sonrasında ötüyor vb.
Acaba böyle birşeymi yapsak genel olarak. Alarm caydırıcı olabilir.
Anlaşılıyor ki halat vb pek iş görmüyor :(

@bonder76 tamamen haklısınız, benim bildiğim, çelik halat demir makası ile bile makas çiğnediği için zincirden daha az kuvvetle ancak neredeyse iki misli zamanda kesilir. Bu nedenle güvenli bağlama için " alarm" gibi caydırıcı düzenek ya da sertleştrilmiş çelikten yapılmış 12 mm den az kalınlıkta olmayan zincir veya U kilit ile bağlamakta ve caydırıcı olabilir düşüncesi ile el ile çabuk açılan ön teker somunu kullanarak tekeri eve almakta fayda olabilir düşüncesindeyim, hırsız tekerleksiz bisikleti sırtında taşıyarak kolay kaçamayacağı için vaz geçebilir ...

Ben Kadıköy de ikamet ediyorum denk gelirsem çökerim numaranı da paylaş ki sana çabuk ulaşabilelim.

• Beğen
Tepkiler: surundul
geçmiş olsun tez zamanda bulunması temennisiyle.kartaldayım görürüz inşaAllah.

• Beğen
Merhaba Arkadaşlar,
Forumda paylaşılanların dışında da çalınan bisiklet miktarının çok fazla olduğu ifade ediliyor. Bu durumda,
güvenilir ve iş görür malzemeleri araştırmakta yarar var düşüncesindeyim.
Çalınan bisikletin yerinin tesbitinde fayda sağlayabileceğini umduğum
Gsm sisteminde GPS ile yer belirleyici takip sistemi konusunda bilgi paylaşacak arkadaşımız
varım acaba, oto takip sistemlerinin verimli olanları aküden aldıkları güç ile çalışıyorlar ve bisiklette
o cihazı saklayabilecek yer yok.
Bazı mini cihazlar var, ancak bluetooth ile haberleşiyorlar, iletişim mesafeleri çok kısa.
Yeterli bilgi bulamadım, bir taraftan da kolay ellenemeyen kilit araştırıyorum, bisiklet kilidi olarak satılanlar çok zayıflar.
Kesilme ve kopmaya dayanıklı zincir ve çelik halat konusunda da bilgiye ihtiyaç var, bu devirde çalınan bisiklet çok can yakıyor.
Hırsıza kilit dayanmaz denir ama, bisikletlerimizi koruma konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Saygılar, Sevgiler.

çok geçmiş olsun bende Feneryolunda oturuyorum bisikletiniz de dikkat çeken bir bisiklet elimden geldiğince dikkatli bakmaya çalışacağım

• Beğen
Merhaba Arkadaşlar,
Forumda paylaşılanların dışında da çalınan bisiklet miktarının çok fazla olduğu ifade ediliyor. Bu durumda,
güvenilir ve iş görür malzemeleri araştırmakta yarar var düşüncesindeyim.
Çalınan bisikletin yerinin tesbitinde fayda sağlayabileceğini umduğum
Gsm sisteminde GPS ile yer belirleyici takip sistemi konusunda bilgi paylaşacak arkadaşımız
varım acaba, oto takip sistemlerinin verimli olanları aküden aldıkları güç ile çalışıyorlar ve bisiklette
o cihazı saklayabilecek yer yok.
Bazı mini cihazlar var, ancak bluetooth ile haberleşiyorlar, iletişim mesafeleri çok kısa.
Yeterli bilgi bulamadım, bir taraftan da kolay ellenemeyen kilit araştırıyorum, bisiklet kilidi olarak satılanlar çok zayıflar.
Kesilme ve kopmaya dayanıklı zincir ve çelik halat konusunda da bilgiye ihtiyaç var, bu devirde çalınan bisiklet çok can yakıyor.
Hırsıza kilit dayanmaz denir ama, bisikletlerimizi koruma konusunda daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Saygılar, Sevgiler.

Sanırsam eski bile olsa gps'i olan telefonlarda e-posta adresi giriliyse internetten bir şekilde bulunabiliyordu. Ama dediğim gibi emin değilim

• Beğen
Tepkiler: Selene
Merhaba, GSM sistem ile çalışan modellerin hemen hepsi telefon üzerindeki harita uygulaması üstünde konum ve koordinat olarak takip edilebiliyor, ancak iş görecek özellikte olanları saklamak İçin bisiklette yer yok, kadro yada gidon içine sığacak biçimde olması gerekir, dışarıdan bağlantılı olanı hırsız gördüğünde çıkarıp atar, o durumda işe yaramaz

@Selene
Öncelikle geçmiş olsun, umarım bisikletiniz ve onu çalan hırsız bulunurlar.

Şurada bisiklet için GPS takip cihazları konusunda bir inceleme mevcut:
(link)
Bunlar Türkiye'deki GSM şebekelerinde çalışabiliyorlar mı, ondan emin değilim. En azından sim kart takılan cihazlar çalışıyordur diye tahmin ediyorum...

@Selene
Öncelikle geçmiş olsun, umarım bisikletiniz ve onu çalan hırsız bulunurlar.

Şurada bisiklet için GPS takip cihazları konusunda bir inceleme mevcut:
(link)
Bunlar Türkiye'deki GSM şebekelerinde çalışabiliyorlar mı, ondan emin değilim. En azından sim kart takılan cihazlar çalışıyordur diye tahmin ediyorum...

Buradakilerden en ucuzu 75 pound yani 690tl civarı oluyor. Biraz pahalı değil mi fiyatları? Ürünlerin hepsi birbirinden güzel fakat daha ucuz olsalar çok daha iyi olurmuş.

• Beğen
@İki Teker Üstünde
Maalesef, ancak pound neredeyse 10.-TL adamın 75 birim parası, paramızın değerinin düşük olmasından kaynaklı,
@Murat B.
Teşekkür ederim, bu bilgi çok iyi oldu

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Çok geçmiş olsun umarım tez zamanda bulunur :/

• Beğen
Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda suçlu kişiyi ve bisikletinizi bulursunuz

• Beğen
Tepkiler: surundul
Geri