Scudo Sports

Schwalbe yanaktan delindi yerine lastik seçimi ?

Tolga_Cr32

Aktif Üye
Tepki
55
Bisiklet
Carraro
Herkeze selamlar,

Bugün tur sırasında Schwalbe Lugano (SCHWALBE 700X23C ) lastiğim yanaktan nasıl oldu bilemiyorum delinerek patladı, Tırnağım ile parçayı kaldırabiliyorum yeni lastik almayı düşünüyorum ancak Schwalbe Lugano telli olduğundan söküp takmak dert tekrar lastiiğim patlarsa durup kendim yapmak istiyorum,

Zevk için geziyorum, bazen kötü yolda olabiliyor hız, yarış, vb. için kullanmıyorum

Bunun için sizce hangi lastiği almalıyım ? Aşağıdaki lastik jantıma olur mu ? yada siz hangi lastiği önerirsiniz

Bisikletim Carraro CR 032 Yol bisikleti
Jant : 28" AIRLINE-4 ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 24H (12x2)

HUTCHINSON Atom
(link)

Teşekkürler

Scudo
Eğer zevk için geziyorsan 700 x 25c ebadı da değerlendir. Kadrona bak 2 mm lik açıklığa müsaitse 25 lik ebadı dene.

@Ali Uzel

Hatta deneme, direk 25 al. Kadro uyar. Daha sonrasında yol bilgisayarını kalibre etmeyi unutma. İyi sürüşler.

(link)

Linkini verdiğiniz Hutchinson jantınıza uyar, zaten mevcut lastiğiniz ile aynı boy. Ancak oldukça hafif bir lastik olduğu için yanaklarının pek sağlam olmadığını düşünüyorum, bozuk stabilizeye veya toprak yola girdiğinizde onun da yanağı aynı şekilde zarar görebilir.

Benim de tavsiyem 25mm genişliğinde lastiklere bakmanız, hatta kadronuz uygunsa 28'i bile düşünebilirsiniz. Önceliğinizin ne olduğunu (uzun ömür, patlama koruması, konfor, uygun fiyat vs.) söylerseniz daha faydalı öneriler gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga_Cr32
@Murat B.

Hocam önceliğim patlama koruması ve fiyat oranı biz aksamları arkadaslarla cıkıp 20-30km geze geze dolaşıp geliyoruz, Onun dışında kondüsyon için haftada bir düz yola çıkarsam çıkıyorum o kadar.

Maşa'm 28" ( Maşa : 28"YOL KARBON 1.1/8") sanırım 28" lastik olmayacak :(

Biraz pahalıdırlar ama Continental Gatorskin önerebilirim. Michelin Pro4 Endurance da istediğiniz özellikte bir lastik. Hiç patlamasın istiyorsanız Schwalbe Marathon gibi lastiklere de bakabilirsiniz ama hem sert ve konforsuzdurlar hem de çok ağırdırlar (karşılaştırma için söyleyeyim; şu an kullandığınız 23mm lastiklerin tanesi 300 gramın üzerinde olmalı, Hutchinson Atom'lar 200 gramın altında, benim önerdiklerimin katlanır 25mm olanları 250gr civarı, Schwalbe Maratonlar ise 500 gramın üzerinde).

1 1/8" 28milimetreye denk gelir ama maşanızın bu ölçüsü alın borusunun içine giren kısmının kalınlığını belirtiyor. Denemeden ya da denemiş birine sormadan 28mm lastik kullanmanın mümküm olup olmadığını öğrenmenin bir yolunu bilmiyorum maalesef.

Eğer pro team bisikleti olsaydı, 28 uymayacaktı, okuduğuma göre sadece servelo R5(S5 mi yoksa) ve Giantın bir modeli uygunmuş, diğerleri değil.
Ama sizinki gibi başlangıç seviyelerinde mesafe biraz daha fazla olmalı, uyabilir.
Schwalbenin sitesindeki değerlere göre 28 ile 23 arasında tek taraftan 4 mm fark var. 4 veya 5 alleni lastiğin üstüne fren altından sokarak ne kadar mesafe var, ölçebilirsin.

Bu arada, 28 lastik en azından buralarda kesinlikle satılmıyor. 25 bile zor bulunuyor.

Herkese çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz.

Yarın Bulgaristan 'a gidiyorum orada da bakıcam, son bir soru sorsam tubeless ( iç lastiksiz ) lastik için jantın özel olması mı gerekiyor ? yoksa zaten lastik yeterince pahalı arayı kapatıyor mu :)

Geri