Scudo Sports

Schwalbe one v-guard yol lastiği kullananlar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Forumda Schwalbe One V-guard yol lastiği kullanan arkadaşlar var mı ? Performans olarak Grand Prix 4000 S II ile eşdeğer lastik olduğunu biliyorum. Fakat dayanıklılık hakkında görüşlere ihtiyacım var.

Scudo
Kullaniyorum. Bin km olmustur daha patlamadi. Daha cok asfaltta kullandim fakat patika yollardada kullanmisligim vardir.

@Sefa coskun

Peki 1.000 km de lastiğin durumu nedir ? Lastikde ufak yarık vs. var mı, lastiklerin tahmini ömrü kaç km bir fikriniz oluştu mu ?

Yarik vs durumu yok.gayet memnunum lastiklerden. Karsilastirabilecegim baska bir yol bisikleti lastigi kullanmadim fakat arastirarak almistim pisman olmadim. Tahmini bir km vermem gerekirse, sonuna kadar kullanirim dersem eger 3000-4000 km kullanirim gibime geldi fakat bu konuda yaliyor olabilirim. Bu konuda acikcasi bir ongorum olacak kadar bilgi sahibi degilim tekerleklerle hakkinda.

• Beğen
Tepkiler: Murat Topçuoğlu
Konuyu 5 yıl sonra hortlatıyorum. Büyük hayallerle aldığım, belki binlerce km patlaksız sürmeyi düşledigim lastiklerim, 2. sürüşte toplamda 26. Km'de cam parçası yüzünden patladı. Evden çıkalı 500m olmuştu hem de :D 26. km'de schwalbe patlatarak tarihe geçtim. IMG_20200804_102330.jpgIMG_20200804_102420.jpg

@Rhodiumm lastigin asfalta temas eden yere değilde, yan yuzeye nasil girmiş o cam? Lastiginiz yeterli basincta miydi?

@Rhodiumm lastigin asfalta temas eden yere değilde, yan yuzeye nasil girmiş o cam? Lastiginiz yeterli basincta miydi?
Evet her zamanki gibi evden çıkmadan 110-120 psi arası bastım. Lakin patlağı fark etmeden önce hem sağa hem sola viraja yatarak girdim. Muhtemelen orada girdi.

@Rhodiumm Çok yüksek basınçla kullanıyorsunuz, kaç kilosunuz acaba ve lastiğin ölçüsü nedir?

@Rhodiumm Arka 90 ön 85 gibi basmanız sizin için en optimal olur. 25mm Schwalbe One 27mm civarı oluyor, bastığınız basınç size hem hız hem de konfor kaybı yaşatır, lastik de kolay patlar.

Bu linkten siz de hesaplayabilirsiniz: (link)

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
@Oğuzhan Y. Lastiğimin üzerinde 100-130 arası yazıyor. Bu sitede 85 basın yazıyor. Neyi baz almalıyız?

@Rhodiumm Arka 90 ön 85 gibi basmanız sizin için en optimal olur. 25mm Schwalbe One 27mm civarı oluyor, bastığınız basınç size hem hız hem de konfor kaybı yaşatır, lastik de kolay patlar.

Bu linkten siz de hesaplayabilirsiniz: (link)
Teşekkür ederim, sonraki sürüşümde öyle deneyeceğim 🙌

Schwalbe lastik için en iyisi kendi çizelgesine bakmak.

(link)
1596536871189.png

Geri