Scudo Sports

Schwalbe marathon lastik önerisi yardım lütfen

arteezy

Üye
Tepki
20
Bisiklet
Trek
Bisikletimin üzerindeki lastiklerden çok çektiğim için değiştirmeye karar verdim. Kalitesinden emin olduğum Schwalbe'ın Marathon serisine sıcak bakıyorum.

Bisikletim trek fx 7.1. Genel olarak alfaltta, kaldırımlarda kullanıyorum, nadiren de olsa daha bozuk, çakıllı, mıcırlı, hatta dikenli yola giriyorum. Tur yapmıyorum, özgürce, inanılmaz olmasa da hızlı bir şekilde sürüyorum. İstediğim lastik hızımı minimum şekilde azaltarak koruma sağlamalı.

Bir de şu var, şu anki lastiklerim 700x35 kalınlıkta. Ben 95 kiloyum, bisiklet de 11-12 kilo kadar. Marathon gibi bir lastik alırsam ne kadar inceltebilirim lastiklerimi. Sağlamlık adına lastiğim ağırlaşacak ben de incelterek biraz hantallıktan kurtulmak istiyorum. Yani benim kiloyu 700 32 kaldırıyorsa 32 alacağım, 28 kaldırıyorsa 28 alacağım, 25 müsade ediyorsa 25 alacağım. Bu konuda da bilgiye ihtiyacım var.

Sanırım şu lastikler var,

Marathon: en büyük aday, green guard diye 3mmlik bir koruması var
Marathon Plus: daha da sağlamı, 5 mm smart guard diye koruması var ama çok ağır deniyor, binlerce km yapan, bisikletin her yanından çantalar sallanan bir turcu olsam direkt alacağım model bu olurdu
Marathon Supreme: Sitesinde en ince 32 622 var diye geçiyor. Daha hızlı bir şeye benziyor.
Marathon racer: Bunun koruması biraz ayıf anladığım kadarıyla.

Bir de Durano Plus diye bir lastik var yol serisinde, yol lastiği ama 5 milimetrelik (marathon plus ınkinden) koruması var diye yazmışlar. Böyle yol lastiği mi olur anlamadım gitti.

Hangi lastiği almalıyım sizce? Yardımlarınızı bekliyorum. 700x28 Marathon Green Guard kulağa hoş geliyor mu?

Scudo
ben 1500 km dir marathon racer 1.50 kullanıyorum . 1 kere arka lastiğim patladı sadece , onada cam girmişti . Genel olarak çok memnunum.

Screenshot_2015-09-28-23-40-08.png Maraton plus 26 x 1.75 kullanıyorum 700 km kullandım henuz patlamadı dayanıklılık ve hızlanmasından memnunum,agırlıgı 920 gr 1x arada bi kendime soruyorum 26x1,50 mi alsaydım daha mı memnun kalırdım diye ama greenle pluss arasında karar vericeksen ğlua al kafan rahat olsun 3mm ve 5 mm bence kullandıgın ortamlar için önemli rakamlar

• Beğen
Tepkiler: arteezy
marathon'un ağırlığını göze alıyorsan, plus almanı öneririm. korumayı tam almakta fayda var.
26x1.75 kullanıyorum, ebay'den almıştım,900 km kadar oldu kullanmaya başlayalı. geçen bayramda 250 km kadar bir tura çıktık, arkadaşların 4 kez lastiği patladı 6 günde, benim kafam rahattı. :))

Marathon plus anladığım kadarıyla daha çok 28 değil 26lık lastik kullananların tercihi. İnanılmaz bir ağırlığı da var, bu yüzden normal marathon işimi görecektir diye hissediyorum.

Kardeşim Schwalbe Marathon Plus'un 700x28C modelini kullanıyorum. emin ol çok sağlam. ve çok kaliteli. En ufak problem yaşayacağını sanmıyorum. Şüphen olur ise 32 lik alırsın. Ama 28 bile kullanırsın. Kilonun fark edeceğini (uzmanı olmamakla birlikte) sanmıyorum. Schwalbe'nin Rubena'dan pahalı olmasının nedeni profesyonel bisikletçi tamamen firma farkı diye nitelendirdi. 5mm guard olması biraz ağırlaştırıyor mu bilmem ama birkaç gram ağır olması sağlamlığa tercih edilir. Tavsiye ederim. :harika::harika::harika::harika::harika:

Bende katlanır bisiklet var, 1.75'lik marathon kullanıyorum (plus değil) , gayet memnunum, lastik kalınlaştıkça daha ağır yük taşır diye bir şey yok, genelde öyle olsa da 23'lük bir lastik bile sizi rahat taşır.

Ben lastikten memnunum ancak araziye girmiyorum o konuda yorum yapmayayım.
Ama Allah nazarlardan saklasın 1 senedir lastik hiç patlamadı. Yol tutuşu kuru ve ıslakta gayet tatminkar , işin özeti eskidiği zaman Ben bu lastikten yine alırım...

Maraton plusın agırlıgının sebebimi 5mm kalınlıktan mıdır bilmiyorum ama lastikle asfalt tabiri caizse öpüşüyor 100gr daha agır olsa plus derdim:)

Uzun turlara çıkıyorum.Maraton plas kullanıyorum.10 bin km geçti şükür patlamadı.26-1,75 kullanıyorum.
Almanyada araştırma yapılmış normal maraton yeterli görülmüş plas lastikleri hem kalın,ağır,hızıda yavaşlatıyor.
Patlamasından korkmadan rahatça turlamak istiyorsan plas al.Yoksa maratonda işini görür.
Ben yeni olduğum için plas aldım daha doğrusu maraton istedim bisikletçi plas verdi.Bilsem plasa gerek yok diğerini alırdım.
Kazasız pedallar dilerim tüm pedal dostlarına

Geri