Scudo Sports

Schwalbe Kojak Yol Lastiği...

Bahadır Ustaoğlu

Daimi Üye
Tepki
172
İsim
Bahadır
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar bu lastik yol kullanımı için nasıldır... Asfaltta hem ses hemde performansa olumsuz etkisinden dolayı dişli lastik almak istemiyorum ve bu lastikte karar kıldım ancak babam ıslak zeminde yol tutmaz dedi...

(link)

Kullananlar veya hakkında bilgisi olanlar lastik hakkında bilgi verirse sevinirim... :)

Scudo
Bu lastik hakkında bilgisi olan kimse yok mu :) Yol kullanımında nasıldır... Kuru ve ıslak zeminde nasıl yol tutar... :)

@Bahadır Ustaoğlu

Ses ve performans konusunda artısı olacaktır.
Islak zeminde (bisiklet tecrübenizle alakalı değişir) iyi performans beklenmez ,
Dönüşlerde dikkatli olmak , fazla yatmamak gibi...

Sonuçta çok fazla yağmur yağmadığını ve yağarsa lastik değişikliği yapılabildiği düşünürsek alın...

Peki arazi lastiği ıslak zeminde daha iyimidir... Genel olarak bir karşılaştırma yapsak hangisini tercih etmem daha doğru olur...

Schwalbe Kojak, 1.35 295 gr.lık katlanabilir versiyonu epey iyi bir lastik. Bontrager Race X lite 115 gr.lık iç lastiklerle beraber yaklaşık olarak 1500 km'dir kullanıyorum. Bu kadar yoldan sonra ilk defa 3 gün önce patladı ancak o durumda neredeyse hangi lastik olsa patlardı. (1.5 cm'lik bir cam kırığı )

Bu lastiği Viyana'da kullanıyorum. Buradaki asfalt yapısı düzgün olduğu için bir sorun olmuyor. Ancak tramvay rayları ya da yoldaki en küçük seviye farkı arazi lastiği kullanımından sonra ciddi dikkat gerektiriyor.

Bir de bu lastiğin 26x 2.00 versiyonu da var, daha konforlu ve arazi lastiğinden sonra yabancılık çekilmeyecek bir ölçü.

Lastik hamuru epey yumuşak olduğu için bisikleti az da olsa yuvarlanma direncinden dolayı tutan birşey varmış gibi hissediyorsunuz.

Fren performansı kuru zeminde gayet iyi. Islak zeminde de performansı bir slick lastik için oldukça iyi. Ancak daha önce de belirtilmiş olduğu gibi ıslak havalarda fazla yana yatmamak gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@supreme

Cevabınız için teşekkür ederim :) Dağ bisikletide olsa %90 asfaltta kullanıcam ve geri kalan %10 da arazi bile değil belki toprak bir yolda kullanmam gerekebilir. Ayrıca uzun yolda yapmayı düşünüyorum (en az 50km gibi) onun için yol lastiğinden daha fazla verim alırım gibi düşünüyorum... Peki 1.35 çok mu ince, 2.00 tercih etsem daha mı doğru olur?

@Bahadır Ustaoğlu

Rica ederim, memnuniyetle.

Ben de dağ bisikletimi sizin gibi %90 yolda %10 arazide kullandığım için Kojak 1,35' i tercih ettim.

Aslında 1.35 ince bir ölçü ancak Kojak'ta lastik kesitinin geniş olmasından dolayı çok ince görünmüyor, yol tutuşu ile 1,35'lik bir lastik kullandığınızı unutabiliyorsunuz bile. Bunun yanında yüksek basınçta ve lastik profilinin düşük olmasından dolayı 26x 2,00' a göre darbe sönümlemesi daha az olacağından konfor sorunları yaşanabilir.

Kojak'ın 26x 2,00 ebadı bildiğim kadarıyla Türkiye'de bulunmamakta. Ancak daha geniş slick bir lastik isterseniz 26x 1,50 ölçülerindeki Maxxis Zenith' te oldukça iyi bir lastik. Ancak Kojak'ın patlak korumasının her iki lastiği de kullanmış biri olarak daha iyi olduğu görüşündeyim.

Tamam aklımdaki ilk tercih schwalbe kojak 1.35 olcak, yarımlarınız için teşekkür ederim :)

Schwalbe marathon 26x1.50 Türkiye şartları için daha kullanışlı bir lastik olacağına inanıyorum. Su kanalları sayesinde ıslak zeminlerde oldukça iyi yol tutuşu sağlıyor. Akıcılık bakımından ise slicklerden çok farklı değil açıkçası. Gözle görülür tek dezavantajı ağırlık diyebiliriz.660 gr (tanesi) Fakat hem dayanıklı ve uzun ömürlü hem de hafif bir lastik üretilmedi daha. Burada kararı siz vereceksiniz.Hafiflikmi? Dayanıklılıkmı?

Hatta daha genel kullanıma kaydırmak için marathon plus 26x1.75 önrereceğim fakat o cidden aşırı ağır. Ama bozuk zeminde dahi çok güzel yol tutuyorlar. Eğer eksrra patlak önleme sistemi olmayan(yani daha hafif) 1.75 kalınlığında su kanalları olan bir lastik bulursanız ciddi ciddi düşünün derim ;)

@bisikletcanavari

Evet schwalbe marathonuda inceledim oda hoşuma gitti fakat ağırlık olarak fazla olduğundan dolayı çok dikkatimi çekmemişti ama eğer iyi bir lastikse ağırlık dezavantajını yok sayabilirim :)

Teşekkür ederim tavsiyeniz için :)

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Yol tutuşu ve dayanıklılık hafiflikle ölçüştürülemeyecek kadar önemli etmenler. Hele ki ülkemiz yollarında...

@bisikletcanavari

Evet haklısınız, ülkemiz yollarında dayanıklılık oldukça önemli. Sanırım maraton genel kullanım için daha uygun bir lastik :) Listeme bu lastiğide ekliyeyim :)

Lastik bu olmalı;

(link)

Sanırım birşeyler buldum :)

(link)

Schwalbe kojak 2.00 i nerden temin edebiliriz 3 gündür arıyorum bulamadım ülke dışından alışveriş yapmak istemiyorum bilgisi olan paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

@Needleed81
Yurtdisindan neden almak istemiyorsun? Merlin ve wiggle gayet guvenli iyi sitelerdir.

Geri