Scudo Sports

İnceleme Schwalbe Durano Plus 700*23c Yol Lastiği

Ağırlığı fazla ama beni tek rahatsız eden kalın olması eski lastiğime oranla yoldaki sertliği hissedemiyorum. Ve azda olsa hız kayıp ettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
taktığım bisiklet 9.5 kg 2 lastiğin toplam ağırlığı 800 gr yakın çok bir şey farkettirmez diye düşünüyorum tabi carbon bisiklet sahiplerini üzebilir biraz :)

@Cyclist999 bu değerli inceleme ve tecrübeniz ile ben de şehir/tur bisikletim de kullandığım Schwalbe (Marathon Plus) markasını Lapierre yol/yarış bisikletim de kullanma kararı aldım. Schwalbe Durano Plus 700x25 ile yolda patlaklar ile uğraşmaktan ise birazcık lastik ağırlığını göğüsleyerek kendimi yollara vermeye devam edeceğim. Kazasız, belasız, patlaksız ve sağlıklı sürüşler diliyorum. Teşekkürler @Cyclist999

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Giant Escape Air imde ve almayı planladığım yol bisikletimde kullanmak amacıyla 700x25 fiyatı uygun,sağlam ve çok ağır olmayan yuvarlanma direnci az olan f/p lastiği arıyorum ve son aşamada iki lastik arasında kaldım:
1-Schwalbe marathon Plus
(link)
2- Schwalbe Durano Plus
(link)
Hangisini tavsiye edersiniz ?

Schwalbe marathon plus 700 *25 c almak istiyorum. Ama ben hız, hafiflik olarak bakmıyorum olaya. Zırh olarak durano plus mı marathon plus mı?

@Sinyor iki lastigin yuzeyi farkli. Marathon sehir bisikletinde, durano yol bisikletinde kullaniliyor. Duranonun yanalarinda kanallar oldugu icin daha akicidir.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Merhaba.Firat iler, durano nun akici oldugu belli lastik yapisindan ama ikiside mavi zirh kullaniyor. Schwalbe de 7. Seviye oluyor herhalde bu. Ben asfaltın yanında hafif çakıl, toprak yerde kullanacağım. Acaba durano cabuk eskimez mi marathon plus a göre ?
Ben fitness bisiklette kullanicağim bu arada

@Sinyor soguk asfalt dahil pek yokda kullandim. 10k da tek patlak. Islakta kaymadi hic. Uzerinde yariklar olusuyor zamanla ama kullanisina etkisi olmadi. Fitness da marahon kullaniyordum, yolda durano ikisinden de memnundum. Sizin kullanim durumunuza gore marathon da mantikli gozukuyor.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
10.000 km'de 1 defa nedir ya? Bu lastikleri yapan petro kimya mühendisi neyin kafasini yaşıyor acaba? Şapka çıkartıyorum. Firat iler, Sizde benim tam düşündüğüm kombinasyonu yapmissiniz. Teşekkürler. Keyifli sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Fırat İler
10.000 km'de 1 defa nedir ya? Bu lastikleri yapan petro kimya mühendisi neyin kafasini yaşıyor acaba? Şapka çıkartıyorum. Firat iler, Sizde benim tam düşündüğüm kombinasyonu yapmissiniz. Teşekkürler. Keyifli sürüşler.
Ben 17.000 yaptım 25c olan modeli ile. Yaz kış, sıcak soğuk asfalt, yağmur, kuru hava her şartta kullandım. Bir kez benim hatam ile patladı (Lastiğe giren camı çıkartmadan tekrar sürüşe çıktım) Şimdi iki bisikletimde bu lastikler takılı. Totalde 3 setle 30bin km'ye yakın sürüşüm oldu.

Arkadaşlar bikein. Com da marathon plus 700x25 baktım. Kargo ile birlikte 2 lastik 595 liraya geliyor. Aynı modele Aslı bisiklete bakiyorum 918 lira. Acaba bikein. com da ki lastikler eski mi acaba? Bunun aciklamasi nedir?

Belki linç yiyeceğim ama (bunu laf olsun diye yazdım😉) 6 bin km kadar kullanmış biri olarak lastiklerin schwalbe 7 seviye patlak koruması ile şehir içi ve işe gidip gelme gibi commuter tabir edilen kullanım şekli için biçilmiş kaftan olduğunu hatta gravel hevesini sönümlemek için bile kısıtlı fayda sağlayabileceğini düşünürken bu lastiklerin uzun tur ve performans sürüşü için uygun olmayacağını değerlendiriyorum.
Lastikler gitmiyor Aga bayır aşağı saldığında bile hızlanmada çok sıkıntıları var yuvarlanma direnci çok yüksek lastikler. Uzun tur için Tubeless lastikleriniz yoksa bile yuvarlanma direnci daha düşük bir dış lastik ile iç lastik içine sıvı ilave ederek diken patlaklatından kurtulabilirsiniz.

Çok haksızlık etmek istemem sonuçta bu lastikler ile Erciyes Tırmanışı bile yaptım

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Muhammet Ağrı, marathon plus Aslinda e bike için diye geciyor ama ben dediginiz gibi commuter olarak, tur icin bir de lastik yanaklari daha sertmiş uzun süre kullanmadigimda catlamasin diye düşünmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Arkadaşlar bikein. Com da marathon plus 700x25 baktım. Kargo ile birlikte 2 lastik 595 liraya geliyor. Aynı modele Aslı bisiklete bakiyorum 918 lira. Acaba bikein. com da ki lastikler eski mi acaba? Bunun aciklamasi nedir?
Gümrük vergileri... Hangi lastiği alırsanız alın yurt içinde uçuk rakamlar vereceksiniz malesef.

BerkEvren, normal o zaman fiyat. Yani yurtdisi sitelerinden mi almami öneriyorsunuz?

@Sinyor hocam işte her lastik her ihtiyacı karşılamıyor maalesef ama durano plus performance lastikler Marathonlardan daha iyidir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Sinyor
Durano alıyorum o zaman ikna ettiniz beni.lastikte Memnuniyette cok camiada. Her türlü koşula 17 k patlaksiz sürüşler felan mukemmel.
Durano alıyorum o zaman ikna ettiniz beni.lastikte Memnuniyette cok camiada. Her türlü koşula 17 k patlaksiz sürüşler felan mukemmel.
Son olarak 25 c mi 28 c mi?

• Beğen
Tepkiler: kuezma
Geri