Scudo Sports

Scapula kemiği kırığı

meteor

Üye
Tepki
21
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 4 hafta önce bisiklet ile geçirdiğim bir kaza sonrası sol omuz scapula kemiğinde coracoid process denilen kemiği kırmıştım. Bununla ilgili olarak 4 farklı doktora gittim bunlardan 2 si eklemi etkilemediğinden ameliyata gerek olmadığını diğer ikisi de (süre olarak 3 hafta sonra gittiğim için) iyileşme sürecine girdiğimden ameliyat yapmayacaklarını ama ilk zamanlar olsaydı muhtemelen yapardık dediler. Kolum bu süre içinde devamlı askıda kaldı. Anladığım kadarıyla biraz spesifik bir kırık bu doktorlar arasından ikisi ilk defa böyle bir kırık görüyorum dediler :) Forumda bu konuda arkadaşlar veya ortopedistler var ise tecrübelerini yorumlarını bilmek isterim. tomografi görüntüsünü de eke koyuyorum. Bu arada kazayla birlikte kadro pert oldu malesef..

IMG_20180508_121956.jpg IMG_20180508_122008.jpg IMG_20180519_153702.jpg IMG-20180517-WA0016.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Scudo
Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz. Kaza hakkında detay verirseniz belki insanımız daha dikkatli davranabilir.

Geçmiş olsun. Bisikleton çok daha güzelleri olacaktır eminim. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileği ile.

@meteor çok geçmiş olsun.
Kaza geçiren biri olarak aslında çok can sıkıcı bir durum olduğunu biliyorum.Ankara da yaşıyorum.Köprücük kemiğim kırıldı.4 hastane gezdim belkide daha fazla .
İlk müdahale özel ufuk üniversitesi hastanesinde gerçekleşti.Doktorun durumumu özetlemesi aynen şu şekilde oldu.Ameliyat olsan da olur olmasan da olur...hocam eskisi gibi kullanmak istiyorum daha 29 yaşındayım vs vs dediğim gibi olsan da olur.Takip edelim 6 hafta askıda dursun duruma göre ameliyat edelim dedi.(Çalışan biri olarak 6 hafta raporlu olup olumsuz olması durumunda ameliyat ve 6 hafta daha rapor alıp o işten hayır beklemek oldukça sıkıntı)... eyvallah dedim omuzum askıda çıktım hastaneden.
İstanbul da spor cerrahisi doktora mail attım ameliyat olursanız ileri dönem için daha iyi olur gerçek tanı için gelmeniz gerekiyor demişti.Ankara da olduğum için gitmedim.
29 mayıs devlet hastanesine gittim muayene oldum.Ameliyat olmana gerek yok benim iki omuzu aynı durum da olan hastam var bekleyelim demişti.Eyvallah dedim ayrıldım.
Bu süre zarfında 3 hafta geçti...
Sonra Özel hastane Koru hastanesine gittim.Eskisi gibi olmak istiyorsan hemen ameliyat olmalısın .Ha ben yukarıdan ağır yük almam.Kulaç atmam zaten aktif hayatım yok spor ile ilgilenmem dersen ameliyat olmana gerek yok demişti.
Bu süreç te benim kafa allak bullak hatırlamak bile istemiyorum.
Son olarak Gazi üniversitesine başka bir doktor aracılığı ile Prof. Dr.Ulunay Kanatlıya yönlendirildim.Arıyorum 2 ay sonrasına ravdevu veriyor asistanı.yoğun çok başarılı bir hoca.Allah razı olsun Mail attım 1 gün sonra gel dedi ve gittim bana dediği şey hemen yarın hazırlan ameliyat olmalısın.Neyse çok uzattığımın farkındayım ameliyat oldum %6.5 oranında kullanamıyorum.Buna şükür.Ağırlık barfiks body yasak ..Olabileceğinin en iyisi oldu.İmplant takıldı vs vs ...
Biraz daha araştır aktif spor yapan insanlarız iyi değerlendirmen lazım..
Röntgen ekliyorum.Ameliyat sonrası iki kemik aynı hizaya getirilmişti.Ameliyat öncesi iki kemik arasında fark mevcuttu.
Tekrar geçmiş olsun Allah şifa versin.
Inkedameliyat sonrası 2_LI1.jpg

Scapula yani kürek kemiği kırıkları alçıya alınma gibi bir müdahale olmadığından ya ameliyatla ya da amliyatsız kendiliğinden (hareket ettirmeyerek) tedavi edilir. Ameliyat genellikle tercih edilmez (çünkü kendiliğinden iyileşebilir, hareketsizlik önemli) nispeten gençsiniz iyileşmede bir sorun olmaz. Geçmiş olsun. Tedavide en etkili yöntemi hekiminiz belirleyecektir zaten.

• Beğen
Tepkiler: gok ve uslsy
kadrouyu nasıl kırdınız acaba ? ve geçmiş olsun.

Gecmiş olsun aynı kemiği kırmayı başarmıs biri olarak sadece askıya alinarak iyileşme sürecini tamamladığımı söylrmek isterim. Kürek kemiği yassı iri bir kemik ve benim sol kemik tam ortadan kırıldı. Herhangibir ameliyat olmadan iyilestı. Ama bir dört bes ay fizik tedavi süreci sürdü geriye hiçbir ariza kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: meteor
@CeCeKa size de çok geçmiş olsun. Aynen bu süreçte kafam çok karıştı ve hala da karışık bugün 4. haftam doldu. Son gittiğim doktor iyileşme sürecinde olduğu için süreç tamamlandıktan sonra değerlendirelim dedi. Bu süreçte omuz hakkında nette bulabildiğim tüm kaynakları okuduğum için tüm işleyişine hakim oldum diyebilirim :) yaşım nispeten genç aktif olarak ta yüzme ve bisiklet sporu ile ilgileniyorum ağırlık kaldırma vs yok zaten. Kırdığım kemik çok nadir olduğu için net olarak ameliyat ya da ameliyatsız da diyemiyorlar işin kötüsü. Böyle bi durumdayım artık mecbur kendiliğinden geçmesini bekleyeceğim. Haftaya zaten fizik tedavi sürecim başlayacak artık en son kalmış olan hasara göre bir yol izleyeceğiz gibi duruyor. Çalışan olduğum için o konu da canımı çok sıkan bir durum. Bekleyip göreceğiz mecbur artık.Ameliyat öncesi de bir görüntü varsa paylaşabilirseniz sevinirim.

@Saburié Kaza ağaca çarpmamla oldu sürüş esnasında kontrolümü kaybedip yoldan çıktım yol da çiçekli ağaçlı bir yol çiçekler çok fazla olduğu için ağacı görmedim hızım da olduğundan birden görmemle sol omuzumu vurmam bir oldu. Darbeyi doğrudan sol omuzumdan aldım. Bu sırada sanırım bisiklette ağaca çarptı o şiddetle bu hale geldi.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Geçmiş olsun hocam.

• Beğen
Çok can sıkıcı bir durum.6-7 yaşlarında karşıdan karşıya geçerken araba çarpması sonucu köprücük kemiğim kırılmıştı.Ameliyat olmadım ama sekiz kollu sargı denilen bir şey takarak iyileşmiştim. şu an keşke ameliyat olsaydım diyorum çünkü aralarında ufak da olsa bir orantısızlık var ve rahatsız edici

Büyük geçmiş olsun. Umarım çok yakında eski sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen
Geçmiş olsun. Araştırmanız ve öğrenme çabalarınız güzel ama sizin durumunuz gene de size özel olacaktır. Kırık şekli, sizin vücudunuzun iyileşme gücü , ameliyat yada tedavi suresince ve sonrasinda sizin doktor tavsiyelerine uygun hareket, beslenme, fizik tedavi vb nasıl yaptığınız da önemli. En önemlisi moralinizi bozmayın. Nice profesyonel kayakçı motorcu vb ekstrem spor yaparken ciddi sakatlıklar yaşamış ve sonrasinda kaldığı yerden devam etmiş sporcular var. İyileşme iradenizi kaybetmeyin. Tekrar geçmiş olsun. Süreciniz ile ilgili paylaşımlar da başka arkadaşlara yol gösterici olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet- ve meteor
@meteor teşekkürler.Belirsizlik kadar kötü bir şey yok bu süreçte.4 hafta iyileşme sürecine fazlasıyla girmiş zaten az daha sabredin güzel olur umarım her şey.Yarış koşanların en çok kırdığı kemikler arasında bizdeki kırıklar.
Fizik tedavi süreci kolay geçer imkan var sa yüzün.Bana en iyi gelen şey o olmuştu.Tabiki ilk başlar da yüzmek mümkün değildi çünkü elimi yüzüme götürüp sakallarıma dokunabilmem 1 hafta almıştı...Havuz da fizik tedavi hareketlerinin bir kısmını yapabilirsiniz.Zaten doktorunuz gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.Doktorunuzun söylediklerini dikkatli bir şekilde dinlemeye çalışın.Ameliyat öncesi görüntü bulamadım bulursam eğer ekleyeceğim.Sanırım ilk etapta 6 hafta rapor askıdan sonra masa başı işiniz varsa rapor süresi fazla uzun olmaz.Ben hem maddi olarak hemde çok sıkıldığımdan dolayı rapor yazdırmamış ve işe başlamıştım.Askıdan sonra ki süreç hızlı gelişiyor.Rapor süreniz bitti dışarıya özgür şekilde adım attınız zaman toplu taşımada araçların da çok dikkat edin.Tekrar geçmiş olsun iyi günler.

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun bugün kardeşim bisikletle kaza geçirdi araba çarptı ve skapula kemiği kırıldı araştırma yaparken sizin yazınıza rastladım. İyileşme süreciniz nasıl oldu neler yaptınız şuan durumunuz nasıl detaylı bilgi verebilir misiniz ?

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun bugün kardeşim bisikletle kaza geçirdi araba çarptı ve skapula kemiği kırıldı araştırma yaparken sizin yazınıza rastladım. İyileşme süreciniz nasıl oldu neler yaptınız şuan durumunuz nasıl detaylı bilgi verebilir misiniz ?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Scapula kemiğinin neresi kırık o da önemli olabilir ama kendi hikayemi özet geçerek anlatayım;

Ben scapula kemiğinde çok nadir kırılan coracoid process kemiğini kırmıştım. Hatta gittiğim doktorlar bile şaşırıp nasıl başardığımı sormuşlsrdı bana. Bir kaç farklı doktora gittim çoğu ameliyat önermedi. Sadece omuz askısı kullanarak 1.5 ay civarı olması gerekiyor tam da hatırlamıyorum bu şekilde tedavi edildi. Daha sonradan yaklaşık 8 10 seans fizik tedavi görmüştüm. Ama scapula kemiği ile ilgili o zaman araştırdığımda çok parçalı kırık değil ise ameliyat önermediklerini okumuştum diye hatırlıyorum. Şu an kolumu yukarıya kaldırırken sadece sanki hamlamış gibi bi his oluyor onun dışında hareket kısıtlılığı gibi bir durum yaşamadım. Ama tabi ki kırıktan önceki şekilde kusursuz değil.

Geri