Scudo Sports

Saygısız taksicileri mutlaka şikayet edin, şikayetiniz kesin sonuca ulaşıyor.

sedat_slave

Forum Demirbaşı
Tepki
394
Bisiklet
Beldeyama
yaşadığım bir olay sonrası öğrendiğim bir şeyi sizinle paylaşmak istedim.

işten eve dönerken, normal seyir halinde önümde ki araç evinin otoparkına (sağa doğru) girmek istedi.yolun güvenli olması için,tamamen önümün açık olmasını bekledim.arkamdaki taksici kornayla tacizde bulundu.yoluma devam etmeyip taksiciye ne yapıyorsun diye çıkıştım. taksici arkadaş (cahilliğinden olsa gerek) kaldırımdan gitsene diyerek sinirlerimi iyice zorladı.o an polisi aramak istedim ama taksici beklemedi.

ne yapabilirim diye düşünürken. taksici dayıma plaka sahibini nasıl polise şikayet ederim diye sordum.
polisle uğraşma hiç dedi ve kesin çözüm olarak şunu önerdi.

kadıköy beyaz masayı ara ve kadıköydeydim modaya çıkmak istedim taksici beni almadı de, dedi. böyle söylersem eğer beyaz masa taksiciye savunma şansı vermeden direkt 78 lira ceza kesiyormuş.
dayımın durağında yeteri kadar tecrübe ettikleri bu durumu gayet emin şekilde bana önerdi.

rahatsızlık duyduğunuz taksicileri mutlaka şikayet edin, bu hafifi daha fenalarını ve hayatıma kastetmeye çalışan taksiciler de oldu ama bu yolu yeni öğrendim.

şikayetinizi pekiştirmek için farklı telefonlardan şikayette bulunmanızı tavsiye ederim.

Scudo
Yani yalan söyleyelim ya da iftira atalım. Sporcu insanın yapacağı şey mi bu önerdiğin şey? Şöförün yaptığı hataya bir başka hata ile karşılık vermek yanlış. Bunu kalkıp forumda yazmak daha büyük yanlış.

yanlış olarak görmüyorum.ne yapabilirim ki. hayatıma kasteden bu adamı yaptığı şeyi kendi vicdanına mı bırakayım.
bu yalan değil.türkiyenin acı yüzü.daha koruyucu yasalar olmalıydı.

peki ya adamı yakalayıp dövseydim. cezasını o şekilde verseydim daha iyiydi şu duruma göre.
o cezasını görecek. bana göre haklı bir durum.

çok önemli değil konu silinebilir. ama size yapılan şeylerde hakkınızı arıyamıyorsanız.yapılanlara susuyorsanız.bu ülke bu zihniyet ve bu taksiciler değişmez.
kanunun yeterli olmadığı durumda ilkel kanun devreye girer(kaba kuvvet).bana göre beyaz masa bisikletimle ilgili konuyla ilgilenseydi o şekilde söylerdim.kanunu kendime göre çevirdim.
ama şöyle de birşey var şirket arabası olsaydı ve bu davranışından dolayı şirkete şikayet etseydim.mutlaka şikayetim yerine ulaşacaktı.

taksiciler için yapacağımız pek fazla bir şey yok.çok fazla rahatsız oluyorum.
hayatımla ilgili yapılan tehditlerde yalan da olsa karşılıksız kalmamalı.

Bence de pek doğru bir yöntem değil.
Böyle bir şey yapılması taksici şahısın hareketlerinde bir değişikliğe neden olmayacaktır. Zaten denilen şeyi (yolcunun alınmaması) muhtemelen 1000 kere yaptığı için umurunda bile olmayacaktır (para cezası dışında).

Böyle bir durumda, polise veya İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'na şikayet edilebilir.
Bunun karşılığında bir şey yapılır veya yapılmaz, onu bilemem ama bizim üzerimize düşen budur kanımca.

Ayrıca taksiciye gidip sakin bir şekilde uyarmak da bir seçenektir.
Daha önce insanlara bu şekilde yaklaştığımda gayet olumlu sonuçlar aldım (ki aralarında bisiklet yoluna parkeden polisler de vardı. Daha sert cevaplar beklerken, özür dileyip çektiler arabalarını hemen).

07.11.2012 tarihinde ben ve 2 çocuğum saat 22. 00 şiddetli yağmur altında araca kocatepe metro taksi durağından bindik. Yakın mesafe endişesi taşıyan şoför bizi indirmek istedi bizde bu yağmurda inemeyeceğimizi söyledik. Bizi durağa geri götürdü taksiden inip yakında olan bir kahveye girdi .

Hemen 155 aradım 5 dakika sonra küçük oğlumun kapısını açıp onu aşağı attı ,büyük oğlum fırlayıp olaya müdahele etmek isterken 15 yaşındaki oğlumu 64 doğumlu olan bu şoför yumrukladı inanabiliyormusunuz ben ayırmaya kalkınca beni bir yana fırlattı ve aracına binip kaçtı .

Bu adam oğlum ve benim darp raporu almamızdan sonra sırılsıklam halde gece saat 2 ye kadar karakolda kaldık .Çocuklarım perişan olup sabaha kadar ağladılar. Bunun psikolojik olarak açtığı yarayı kim saracak .Davamın sonuna kadar arkasındayım bu bir vahşettir .İstanbul un göbeğinde hemde bir taksi durağında .
ALINTIDIR

Türkiyede sadece taksiciler değil tüm toplu ulaşım şöförlerinin iyi bir eğitime tabi olmaları gerekir.

bu arada
özür diliyorum arkadaşlar çok sinirlendim galiba.bu şekide yapılan saygısızlıklara tahammül edemiyorum.evet yalanla şikayet yanlış bir durum.ama şeytanın işi işte sinirle hareket edince bütün taksicilerin soyunu kurutmak için forumda böyle birşey önerdim.

asıl şikayetimi sabah ilk iş olarak foruma konu açmadan önce beyaz masaya bildirmiştim.buyrun

Merhaba, 09.11.2012 tarihinde saat 18:10 civarında, bisikletimle işten eve döndüğüm sırada.gayet sakin ve yolun en sağını kullanarak seyir ederken; önümdeki binek araç otoparka girmek için dönüş yaptı.tehlike yaratmaması için yolun tamamen açılmasını bekledim. arkamda ki 34 TFN 40 plakalı ticari taksi sabredemeyip. kornayla tahrikte bulundu. yoluma devam etmedim,taksiciyi uyarmak için durduğumda. taksici gayet sert tavrıyla kaldırımdan gitsene diyerek,yaptığı şeyde kendisini haklı gördü. 2918 sayılı kanunun 46.maddesine göre Bisiklet "Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder." yaptığı saygısızlıktan rahatsızlık duyup hakkımı savunmak için polisi arayacağımı ve burada beklmesini söyledim..ara polis ne olacak gibi sözlerle karşılık verdi ve yoluna devam etti. yaptığı saygısızlığı fark etmesini ve bisikletlilerinde trafikte var olduklarını ,kaldırımda değil motorlu araçlarla aynı sorumlulukta olduğumuzu fark etmesini rica ediyorum.

merak edenler.ve acımasız olduğumu düşünenler bakabilir. sadece tarihte yanlışlık yapmışım 08.11.2012 olacak.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BEYAZMASA BAŞVURUNUZ(Başvuru No: 1705955) 10:30
Başvuru Numaranız: Güvenlik Numaranız:
1705955 53335

Sedat Bey,

Aynı şikayeti şuraya yapmanızı da öneririm;
(link)

• Beğen
Tepkiler: sedat_slave
Cezalara ve yaptırımlar , caydırıcı olması için uygulanır. Taksici canınıza kastetti ve siz beyaz masadan sizi götürmüyor diye yalan söyleterek 78 lira ceza kestirdiniz. Bu durum taksicinin sizi taciz etmensini nasıl engelleyecek. ? Taksici bu eyleminden dolayı ceza aldığını nerden bilecek. ?

Şimdi beyaz masa bisiklete tacize 78 lira kesse, bu eylemi yapan cezayı aldıktan sonra bir daha belki yapmaz ancak tavsiye ettiğiniz önerinin elle tutulur hiç bir tarafı yok.Tamamen yalan ve iftira atarak idari para cezası kestirdiğiniz birisini kızdırmak ve trafikte daha agresif bir hale getirmekten başka hiç bir işe yaramaz.Üstelik aradığınız telefon nuarasından size ulaşabilirlerse durumumuz vahim olabilir.

Not: Yerel yönetimlerce , Kesilen idari para cezaları , idare mahkemesince iptal edilebilir. Yerel yönetim ( veya kesen devlet kurumu ) idari ceza keserken yapılan ihlali belgelemek-delillendirmek zodundadır.Belgeleyemez ise davayı açanın tüm hukuki masrafını ödemekle mükelleftir. ( trafik çekicilerinin aracı çekmeden önce fotograf çekmelerinin nedenide budur ) Bu yüzden belgesiz bu tür ceza kesmekte ,her ne kadar trafik denetim yetkiside olsa, yerel yönetim için pekte akıl kar'ı değildir.Bu Kadıköy belediyesinin beyaz masası biraz keyfi bir uygulama yapıyor.Bu şekilde çok fazla ceza kesildiyse, şikayet durumunda , yetkiyi ve görevi kötüye kullanma konulu bir dava ile yargılanabilirler.

Geçen bisikletim ile yolda giderken taksinin söfürü aracını yolun kenarına park etmiş aracın iniyordu tam o esnadada ben geçiyordum adam aniden kapıyı açtı bende sert bir frenle kapının ucunda durdum sonra taksici hatasını fark edip özür dilemişti.Bende gülümseyip geçmiştim.:) Arada böyle taksicilerde çıkabiliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Volg
Bak @sedat_slave kardeşim, aradan yıllar geçmiş ancak belirtmekte çok büyük fayda görüyorum. Sırf bekliyorsun diye kornaya basan biri ile tartışma yaşadın diye o adama haksız yere ceza ödeterek çok lanetçe bir işe kalkışmışsın zamanında. O adam ekmeğinin peşinde, senin yersiz çıkışmalarını sindirmek zorunda değil. Bisikletin varsa koca şeridin tamamen boşalmasını beklemezsin, arkandaki korna çalıyorsa arabanın geçebileceği kadar yer var demektir. Ayrıca bulunduğun şeritte araçların hızına yetişemiyorsan o şeridi işgal etmen de doğru değildir.

Gelmiş burada genelleme yapıp tüm taksicilere hakaret ediyorsun, bir bilsen tanıdığım ne kadar çok pırlanta gibi taksici abim var. Keşke bilsen, o zaman da yalan yere şikayet ettirir miydin millete taksicileri.
Merak etme benim de tanıdığım adi şerefsiz, trafikte sörf yapan tonlarca ergen bozuntusu genç var. Ama ben genelleme yapıp hakaret etmiyorum hiçbirine, aralarında pırlanta gibi gençler de vardır, bir laf ederim ayıp olur diyorum.

Trafikte her kornaya ani çıkışlar sergileyip her önünüze geleni şikayet bombardımanına tutmanızı da salakça buluyorum. Trafiğe çıkıyorsanız da sinirlerinizi aldırıp da çıkın, önünüze gelen taksiciye atar gider yapıp arkasından şikayet etmeyin.

Karşıdakine sert davranırsan o da sana sert davranır, sen biraz anlayış göstersen o da anlayış gösterecektir.

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

abi arada bende ticari taksicilik yapyorum her agacin curuk meyveleri vardir bunu taksici diye genellemek yanlistir korna ile taciz edip kaldirimdan gitsene olayini bende yasiyorum gerilince tepki veriyorum genelvolarak bi sey demeden cekip gidiyorlar bu hareketi her arac yapabiliyor ozel hususi resmi tamamen egitim ve bilince dayali bi olay

bu arada trafikte gordugun hatali bi olayi rahatsizlik hissettiginde whattadan sikayet edebiliyorsun fakat goruntulu delil olmasi lazim

Bu olaylarda genelleme yapılır.Ve bu genellemeler toplumca kanaat getirmiştir.İstisnalara diyeceğim yok elbet.Fakat,gerek eğitim düzeyi,gerekse sosyoekonomik şartlar baz alındığında bazı mesleklerin toplumsal ve insani kurallara uymadığını kabüllenelim.Yalnızca taksiciler değil elbet,minibüscüler,kamyoncular,özel güvenlikler...Bunları uzun uzun sıralayabiliriz.İnsana arza dair yapılan mesleklerde böyle sorunlardan kurtulamıyoruz.Esnaflık vb gibi bu meslek dalları sahiplerinin iyi bir eğitimden geçmesi kadar,bu meslek odalarının seçimlerini çok iyi yapması da gerekmektedir.Bknz Avrupa'da esnaflık belgesi almak hiç öyle kolay değildir.35 yaşındayım ve İstanbul'u karış karış bilirim,insanları sosyolojik olarak çok irdelerim.Ne yazık ki hiçbir 'iyi taksici' ye rastlamadım.

BU NE ÇOCUKÇA BİR ŞİKAYET. Bende nefret ediyorum çoğu dolmuşçudan taksiciden.Benimde nabzım yükseliyor arkadan birisi umarsızca kornaya abandığı zaman.Ama kalkıpta ''taksici gayet sert tavrıyla kaldırımdan gitsene diyerek,yaptığı şeyde kendisini haklı gördü.'' diyerek de şikayet edilmez ki. Hele ki başka bir şey yapmış gibi adamın günlüğüne kast etmek ayrı bir vicdani ayıptır.

Ben islemin yanlis oldugunu dusunmuyorum , sistem icindeki aciktan adamlar yararlaniyor ve resmen eskiyalik yapiyorlar , akli basinda olan biri duygusal dusunmeyip hangi durumu cezalandirip hangisini cezalandirmayacagini bilebilir , taksiciyi kendisi yargilayabilir .simdi bana gelipte sen kimsinki insanlari yargiliyorsun demeyin lutfen , mevcut bulunan yargi ve sistem bu taksicilere birsey yapmiyor , nerden biliyorum cunku hala bir suru tatsiz olay yasiyoruz ve tatsiz olay duyuyoruz. Bilgilendirme icin tesekkur ederim , daha önce bilseydim boyle bir sikayet sisteminin oldugunu , bana kufur edip beni tehdit eden taksiciyi o anda sikayet etmistim .

Adamin gunlugune kast etmek denmis fakat kufur ve tehdit isittigin bir gunun sabahindan sonra insan kendi isinde de hata yapabiliyor , yapilan meslege gore cok yada az kayiplara neden olabilecek bir durum ve bu hata halkasinin başıda taksici oluyor . yine isitir gibiyim" basina her kotu olay geldiginde de bu sekilde mi dusnuyorsunuz?" diyorsunuz simdi , tabiki oyle degil fakat cogu sey arkasindaki problem bu sekilde direk olarak insan tarafindan bilerek isteyerek olusturulmuyor , diger olaylar biraz daha dolayli olarak gerceklesiyor.

@Gökhan Akkaya Bisikleti varsa koca şeridi boşaltmasını neden bekleyemiyormuş?

Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisiklet bir kara taşıtıdır ve trafikte diğer tüm kara taşıtları ile aynı haklara sahiptir. Ayrıca taksiciler ekmeğinin peşinde diye kendilerine ya da ekmeğinin peşinde olan diğer hiçbir şahısa ayrıcalık tanınamaz. İzmir'de yüzlerce insanı taşıyan Eshot'lar bisikletlileri geçmek için kilometrelerce yolu sabırla bekliyor haberiniz var mı? Taksi kimmiş? Siz bisikletin / bisikletlinin haklarından bu kadar taviz verirseniz, bisikletin vatandaşın gözündeki oyuncak imajını asla değiştiremeyiz.

Bisikletin en savunmasız halde can taşıdığını ne zaman idrak edeceksiniz acaba?

2918 sayılı kanunda 46. madde yanı sıra 53/d, 66, 68/a ve 105. maddeleri de okumanızı tavsiye ederim.

Toplumun bazı kesimleri modern bazıları gerikafalı o yüzden genelleme yapmayalım lütfen. Mesela anlayışlı taksi şoförü çıkabileceği gibi örnekteki gibi dangozu da çıkabilir. Eğer dediğiniz gibi yalan ile şikayette bulunursak bu sefer biz karakterimizi bozmuş oluruz. Bu gibi durumlarda, güzel dille açıklayıcı biçimde anlatmaya çalışın, eğer anlamıyorsa, naparsanız yapın zaten adamı değiştiremezsiniz.

Ne kadar sık bisiklete biniyorsunuz bilmiyorum. Veya sadece sahilde hafta sonu da biniyor olabilirsiniz. Her gün iş-ev yaptığım için çok sık karşılaşıyorum.
Bir keresinde; yağmurda sıkıştıran taksiciyi, geçebilmek için aynasını kapattım. İnip kovalamaya başladı, uğraşmamak için yola devam ettim. Yolda bekleyen bir kadın üzerime atlayıp beni düşürdü (hırsız sanmış) Taksici gelip yakamdan tutup yerden kaldırdı. Şimdi bu ayıya tepki versem kavga çıkacak. Tepki vermedim. Etraftaki diğer ayılar da utanmasa çekirdek yiyerek olayı izlemeye devam edecekti.

Diyeceksiniz, kesin anlattığından fazlasını yapmışsındır diye.
Öyle olsa taksici o kafayla kavga etmeye başlardı zaten. Sadece ayna kapattım. İnip düzeltmekte ne var?
Zaten her şey aleyhime, gündüz olmasına rağmen arka ve ön ışığım yanıyor. En sağda ağır hareket ediyorum. Müşterisini bırakmak için hızlıca önüme daldı.

Her seferinde, yolu güvenle geçebileceğim şekilde şeridi kapatmaya çalışıyorum, buna rağmen yanımdan birisi geçmeye çalışıyorsa, bu %98 taksici oluyor. Neden bu kural bozulmuyor?

Ön yargılı değilim. Yargılayacak kadar hakkım var.

Biz bu insanlara tepki vermezsek, ve bu insanlar azalmazsa, biz de dolaylı olarak bisiklete binemeyiz.

Kabul edin bunu.

• Beğen
Tepkiler: Gamerasi ve Volg
sana hapse girmeme garantisi versek çekip vuracan adamı :D
bence seni sevmeyen ölsün

Geri