Scudo Sports

Savunma sanayii ve askeri konular

palabeyi

Aktif Üye
Tepki
214
İsim
bünyamin palabıyık
Bisiklet
Ghost
Savunma sanayii, askeri ve stratejik konulara ilgi duyan biri olarak bu konuları seven, takip eden bisikletsevenlerle bu başlık altından konuşalım, tartışalım

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
Scudo
(link)

Aman gözünü seveyim birde bunu çıkarma allasen.

bu başlık siyaset yapar konu kapanır. ülkeler düzeyindeki silahlanma meseleleri muvazaalı ve karanlık konulardır. insanlığın başına açılmış bir derttir.

@mehmetsunu çıkardım bile.
Amacım siyaset malzemesi etmek değil , askeri alanda sadece teknik konuları bu başlık altında tartışmak

Aynen katılıyorum. Silah olayı bir ülkenin olması gerekenidir normalde. Çünkü sen yapmaz isen diğer ülkeler yapacak ve bunu baskı aracı olarak kullanıp üstüne gelecektir. Bu yüzden caydırıcı gücü olan askeri bir birikimin olması gerekmektedir. Bu düşmana " akıllı ol " mesajıdır.

Kesinlikle, savunma sanayinin ve ordunun güçlü olması lazım

Pek anlayamadım @dodurgalı_06

Dostum sorun o veya bu veya şu değil. Sorun bu konuların konuşulduğu bir derya varıken gelip burada bu konunun abecesine taşdevrine giriş yapmak. Yani bir şey öğreneceksen bu mecra gereksiz, yok forum üyelerinin savunma sanayi hakkındaki hiç bir işe yaramayacak kişisel görüşlerini merak ediyorsan, yani o adam ne düşünüyor bu konuda diyorsan özel mesaj alanı sonuna kadar açık. Maradona ile kuantum fiziği, stephen hawking ilede futbolu tartışmaya benzer bu işler. Onun için (bu mecrada tartışılması geyikten öte tamamen yararsız olacağından) konu kilit.

Forum içerisinde Bisiklet ile alakası olmayan o kadar çok konu var ki, bahsi geçen bu konu bence çok masum kalıyor!

uluslararası silah satışı, ortak askeri teknoloji geliştirme anlaşmaları ilan edilenin yanısıra gizli tutulan birçok artniyetli amacı da içerir. bunların ilan edilmeyen kısımlarını konuşmak ne kadar siyaset olursa ilan edilen kısımlarını konuşmak da o kadar siyaset içerir. konuştuğumuz konu çikolatalı krema, trap atıcılığı, paintball değil ülkeler kademesindeki silahlanma. konu silah üreten ülkelerin giriştiği pazar arayışlarına ve ülkelerin bu konudaki stratejilerine de değineceğinden özünde zaten siyaset barındırıyor. birileri bazı teknolojileri övecek, sonra başkası çıkıp o teknoloji anlatıldığı gibi değil işin aslı burada diyecek, öven kişi diğerine çekememezlik yapıyorsun diyecek ve kaçınılmaz son.

Arkadaşlar, forumun genel konusuna bakınca bisiklet ile alakasız her şey mevcut gerçekten.
Ameliyatlar, silahlar, vs vs. Açıkçası, ilk bisiklete başlayacak olsam gerçekten işe yarar bir konu yok, bir kaç kişi haricinde.
Biraz daha bisiklet ile ilgili paylaşımlar yaparsak forumun varlığını daha çok ön plana çıkarabiliriz.
Şiirler, mesaj atılması gerekirken konular açmak falan gerçekten forumun dışında olan şeyler bunlar.

Tabancadan tanka,kılıçdan uçağa ve ordan nükleer ve kimyasal silahlara ve onların baronlarına kadar hepsine lanet olsun!!

Forumda okadar bisiklet harici konu varken bu konuya hırsla yaklaşmanızı anlayamadım arkadaşlar. Sayın admin bu konunun forumda olmaması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen konuyu silin. amacım polemik yaratmak değil ama bayağı polemikli oldu

Geri