Scudo Sports

Satılığa çıkartılan kilise

berberci

Daimi Üye
Tepki
725
Hollanda'da son 50 yıldır kiliseye gidenlerin sayısındaki hızlı düşüş nedeniyle, boş kalan ve satılığa çıkarılan kilise sayısı da artıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaklaşık bin kilisenin daha boşalması bekleniyor.
Cemaatsiz kalan birçok kilise ya restoran - bar ya da ev, işyeri veya kapalı oyun alanına dönüştürüldü. Bazı binalar ise, yıkılıyor.
Hollanda'daki kilise binalarının geleceği konusunda bir tez hazırlayan araştırmacı Herman Wesselink'e göre, 2030 yılına kadar yaklaşık bin kilise binası daha cemaatsizlik nedeniyle boş kalacak.
Hollandalı araştırmacıya göre, bunun ana nedeni nüfus haraketliliği ile ilgili değişiklikler. Hollanda'da halkın son 50 yıldır kiliseden uzaklaşmaya başladığına işaret eden Wesselink, inançlı kilise cemaatinin giderek yaşlandığını ve yakın bir gelecekte biteceğini düşünüyor.
(link)

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
napalım kardeşim, cevap yazma iznimiz sürekli elimizden alınıyor. biz de kendi konumuzu açıyoruz. açmayak mı? :komik:

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
@Mehmet Metin Levent
Misal geçen otobanda giderken baktım bi köyde 3 kilise vardı. Yahu dedim zaten 300 metre uzunluğu ya var ya yok bu köyün, hem zaten 300 kişi ya var ya yok köyde. Niye 3 kilise? Sonra öğrendim ki aileler kavgalıymış, birbirlerinin kiliselerine gitmezlermiş.

Beyin geliştikçe, bilim ilerledikçe, yobazlık batağından çıkıldıkça, gericilikten vazgeçildikçe, 'ara tür' olmaktan çıkılıp insan olundukça (yani üstlere, zenginlere, krallara, papazlara, şeyhlere, d,ktatörlere, kendini kullananlara değil gerçekten insanlığa ve insanlara değer vermeye başladıkça), doğanın çevrenin hayvanların bize hizmet için varolmadığını anladıkça, kadınların 3-4 tane sahip olunacak 'mal' olmadıklarını anladıkça gelinecek yer burasıdır, kaçınılmazdır.

• Beğen
Tepkiler: berberci
@Serkan Mıstınoğlu
Serbest Kürsü diye bölüm açmışsınız, açıklamasına da,
"Her konuda sohbet edebileceğimiz konu dışı bölüm. (Komik ve garip olaylar, bilim ve teknoloji sohbetleri, tarihte bugün, Guinness Rekorları, Karikatürler, Fıkralar...)" yazmışsınız.
Sonra gelip konu açanlara da afra tafra, laf sokmaca, geri çıkarmaca...:ckskc:

Hizmet bisikletinin dişli oranlarını mı konuşalım sürekli :snzdglsn:

Geri