Scudo Sports

Sarda Milan 1993

specific

Forum Bağımlısı
Tepki
2.096
İsim
Harun
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Yol bisikleti
1 yil kadar kullandigim Carraro Sportive 224'umu kisa vadede sabit masali ve daha hafif bir bisiklet almak icin satmistim. Gel gor ki 1 hafta gecmeden bisiklet hevesim alevlendi ve ayagimi yerden kesecek, en azindan kisa mesafelere ulastiracak ucuz bir cozum aramaya basladim. Hemen her seyin satildigi bir mobil siteden eski bisikletleri arastiriyordum. Agirlik, lastik durumu ve ebadi, vitesleri cok onemsemiyordum. Sadece bir tane edinip tekrar binmeye baslayacaktim. Tam 2-3 tane kafama yatan bisiklet sahibiyle konusup gorme konusunda anlastiktan sonra O'nu gordum ;) Biraz tozlu da olsa boyasi iyi durumdaydi, camurluklari ve bagaj demiri bile vardi. Digerlerini eleyip onu gormeye ve almaya gittim. Ve aldim. :komik:
IMG_7450.JPG IMG_7453.JPG

Zamaninda (1993 gibi) alinip cok fazla kullanilmayip depoda birakilmis bir bisiklet. 26x2.00 lastikleri neredeyse kullanilmamis gibi gorunuyordu ancak zaman gecmesinden dolayi yanaklarda derin catlaklar olusmustu. Kondisyonlarindan ve yorucu olmalarindan dolayi 26x1.5 lastige gectim. Celik janti tutmayan eski fren pabuclarini yeniledim. Onlar da tutmayinca frenleri Alhonga fren takimiyla yeniledim. Su an icin sele disinda bir problemim yok (30-40 km yolda acitabiliyor)
Bisikletle ilgili nette bilgiye ulasamadim. Sizce kadro hi-ten midir? Cro-mo olma ihtimali var midir? Cantaya bir sey koymadan tum ekipmanlari ile 17,5 kg tarttim. Sormak ya da eklemek istediginiz bir sey olursa sevinirim.

Bugun cektigim fotolar ekte.
IMG_7717.JPG IMG_7719.JPG IMG_7721.JPG IMG_7722.JPG IMG_7726.JPG IMG_7727.JPG IMG_7733.JPG IMG_7734.JPG IMG_7736.JPG IMG_7737.JPG IMG_7739.JPG IMG_7740.JPG

Scudo
Güle güle kullan. Bisikleti çok net hatırladım çok güzel bir bisikletti. Hi-ten mi cro-mo mu hatırlayamadım ama tek bildiğim bir arkadaş bununla fena tek teker yapıyordu merdiven iniyordu. Enduro gibi kullanıyordu. Kazasız belasız bol pedallı günler dilerim

• Beğen
Tepkiler: specific
@soneryen Teşekkür ederim, 224'ten sonra 3-4 kg daha ağır ve 26 jant biraz daha zorluyor ama satmayı düşünmeyeceğim bir bisiklet aldım.

Çamurluk ve jantlardaki lekeler için önerisi olan var mıdır? Cola denedim, işe yaramadı.

Bu arada 26x2.00 lastikler çıktıktan sonra lastik-çamurluk arası açık kaldı. Çamurluklarda ayar yapılabiliyor, ancak o ara pek kapatılmıyor. Ne yapılabilir?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@specific
Foto atın bi bakalım. Lastik ince taktınızda boydanda ince mi. İnce lastikte maşaların arası açık duruyorda çamurluk arasını aynı ebat jant ve aynı inç lastik için ilk defa duyduğumı söyleyebilirim

Yakın fotosu iyi olurdu

Lastik yüksekliğinden fark ediyordur diye düşündüm, akşam detaylı foto çekeyim, yüklerim.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@specific
Bencede akşam bakarız.

Yaşına göre çok diri duruyor, güle güle kullanın.

• Beğen
IMG_7746.JPG IMG_7747.JPG IMG_7749.JPG IMG_7751.JPG

Lastik - camurluk acikliklarini fotolarda gostermeye calistim.

IMG_7750.JPG

@specific paslanmalar için araba pastasını öneririm. Aşırı para vermeyin pastayı arabaya falan kullanmayacaksınız . 3 liraya a101 de vardı . Bir parmak ucu kadar sürün hafif kurumasını bekleyin ve bezle silin . Sakın pastayı yüzeyde iyice kurutmayın yapışır çıkmaz . Bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın .

• Beğen
Hayırlı olsun çok güzel ve özel bir bisiklet. Maaşaallah diyelim. Aldığınız fiyatı öğrenebilirmiyim?

Bende de buna benzer Bisan art 545 var 100 TL ye aldım.herşeyi orijinal kaya gibi bisiklet

Bisikletinizi güzel günler de kullanın

Benim kadro cromoly jantlar rigida göbekler ofmega frenler ve vites shimano sis 18 vites saat gibi maşallah.boya falan süper

@ahlaksahibi
Ayni senelerde imal edildiyse benim kadro da cromoly olabilir diye tahmin ediyorum. Sizin bisiklet kac kg? Fotosu var mi? Size de hayirli olsun.

IMG_20171025_172621.jpg

Bisikletin bu biraz küçük olmasından başka donanımı ve kadrosuyla şahane bir bisiklet

Pedallar,lastikler,bagaj ve sele hariç ful orjinal

@ahlaksahibi Maşallah çok temizmiş. Frenler orijinal görünüyor, jantlar alüminyum olduğundan tutuyor sanırım. Benim çelik jantları durduramadığından V-frene çevirttim.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

Bu arada benim kadro hakkında yorum yapmadı kimse. Yine sorayım malzemeyi, merak ettim. ;)

Arkadaşlar, orijinal frenleri V frene çevirttiğimi söylemiştim, ayar yapmama rağmen özellikle arka frenin tutmasını, yavaşlatmasını sağlayamıyorum. Jantları veya çemberleri alüminyumlarla değiştirsem performans veya ağırlık olarak fayda sağlar mı?

• Beğen
Tepkiler: ahlaksahibi
Sarda biz Beldesan'a binerken imrendigimiz bir markaydi. Güzel günlerde kullanın :))

• Beğen
@specific 93 yılında bunun yeşil-siyah renkli çift kadrolu olanını almıştık. Biraz ağırdır ve en hassas yeri arka maşadaki civataların olduğu yuvalardır. Biraz yük fazla olduğunda arka lastik kayıp yolda bırakabilir. Onun dışında taş gibidir. Bu arada çok temizmiş sizinki çamurluklar ve lambalar bile orjinal.

• Beğen
Geri