Scudo Sports

Sanırım biraz morale ihtiyacım var. :(

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.487
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba

Geçen ay bisikletimle bir kaza geçirmiştim. Hatta burada da yazdım. Bir yaya beni kasten düşürdü ve yaralanmama sebep oldu.

Bugun MR sonucumu öğrendim hastanede. Menisküste ağır travma, bir iki yırtık ve yan çapraz bağlarımda yırtık varmış. Doktor bana ameliyat öneririm sana dedi ve kocaman bir dizlik verdi. Gidip pazartesi alacağım. Ayrıca 4 - 5 ay bisiklet yasak ve sanırım Temmuza yapmayı planladığım istanbul - Antalya turum da yalan olacak gibi... Tabi bende moral sıfır. Daha bu günden hazırlık yapmaya başlamıştım ben bu tur için.
Benzer bir sorun yaşayanınız oldu mu hiç benim gibi...

Scudo
Geçmiş olsun üzüldüm adınıza inşallah bir an önce sağlığınıza ve bisikletinize kavuşursunuz her şeyde bir hayır varmış belki tura bu sene çıkmamanız daha hayırlı oldu kim bilir...

Hiç bir şeyi kafaya takmamayı öğrenmeniz lazım..Yoksa işiniz zor..

Talihsiz şeyler olmuş ama bu konuda Temmuz ayına kadar moralinizi iyi seviyede tutmaya çalışıp o vakite yakın zamanda ufak tefek egzersizlere başlarsınız artık. Yani hazırlık yapmaya devam edin en azından uğraşın falan, çok da takmayın.

Çok geçmiş olsun hocam,umarın sebeb olan kişiyi bulursunuz. Olayın gerçekleştiği yerde kamera vs var mı araştırın derim.O kişi hakkında gerekirse kastten adam yaralamaktan davacı olun,peşini bırakmayın.

Diğer yandan bacağınızdaki bu sıkıntının olma sebebi diz kapağınızı bir yere mi vurdunuz veya darbe mi aldı düşme esnasında?Merak ettiğim bir nokta ise dizlik kullanıyor olsaydınız durum ne kadar değişirdi?Çapraz bağlarda sıkıntı sanırım kilit pedaldan ötürü ayak pedaldan çıkmayınca bağlar zorlanmış olsa gerek.Aynı durumu tekrar yaşacak olsaydınız ne gibi önlemler olsaydı ne gibi sonuçlar değişirdi acaba?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Savcılığa kesinlikle gidin. Her zamanki polis davranışları, önemsiz görüp işgücü kaynağı ayırmak istememişlerdir. İnsanları da bilgilendirmesi açısından kaza sonrası olay nasıl geçti tutanaklara araç dışı yaralanmalı kaza olarak geçip 112 yi arayıp hastaneye ambulansla mı gittiniz. Eğer öyleyse olay adli vaka olarak geçip polisler ilgileniyor diye biliyorum. Hastaneden rapor isteyin elinizde bulunsun.

Çevrende spor hekimi varsa ona da bir başvur. O gidişatı yönlendirir, FTR ye de yollar. Ameliyattan çekinme, erken dönemde yapılan operasyonlar tekratlama riskini azaltıyor diye biliyorum. Ayrıca diğer bacağını çalıştırmaya devam et, diğer bacağının iyileşmesine ve güçten düşmemesine katkıda bulunur.

Ben de 30 Ekin de iş dönüşü sağ dirseğimin üstüne düştüm iki çatlak ve kırılıp yerinden ayrılan radüs başı. Buraya kadar her şey normal ama başıma enteresan bi olay geliyor aynı anda. Kırılan radüs başı triceps kasımı da kesip koparıyor. 10 gün yarım alçıda bekledim 09 Kasım'da ameliyat oldum. 2 hafta tam kol plastik alçıda durdu sonrasında ayarlı atel 90 derece müsaadeli iki hafta da öyle, sonra 130 derece 24 Aralık'a kadar. 25 Aralık'ta Fizik Tedaviye başladım üçüncü gün kolumu tam kapata bildim ancak ağrılı tabi. Ama hala tam açamıyorum kolumu.

Geçen gün bisiklete binmeyi denedim sağ kol çok kuvvetsiz, ağrı oldu. bi de triceps koptuğu için ve yol bisikletinde gidonu eğilerek kontrol ettiğimiz için yük tamamen triceps kasına biniyor. Kuvvetlenene kadar bisiklet zor. Zaten doktorum hazirana kadar tam iyileşmez dedi.
Spor Sakatlanmalarında uzman bi profesöre gittim ameliyattan 1 ay sonra. Ameliyatımı yapan doktorun çok iyi iş çıkardığını söylemişti, sana bisiklete binme diyemem ama aynı yere düşüp yine kopartırsan başa dönersin iyice iyileşmeden binmeni tavsiye etmem demişti.

Bütün bunları neden anlattım. Başımıza ne gelirse gelsin bunun hayatımızın bir parçası ve imtihan olarak değerlendirip yaradana isyan etmemek. Şifayı yine Allah'tan istemek gerek. Moral bozuluyor ama daha çabuk iyileşmek de yüksek moral ile mümkün.

Moralinizi hiç bozmayın sizin olayınızı okumuştum. Geçmiş olsun. Allah beterinden muhafaza eylesin. Bizim başımıza gelenler gerçekten gelip geçici olaylar. Buna da şükür. Daha kötüsü de olabilirdi.

Nasıl terslikler oluyorsa hayatta, mucizeler de oluyor. Sağlık işe ilgili büyük sorunlarda, tek hekimin tavsiyesi bazen uygun olmayabiliyor. Sonuçlarınızı, bir kaç uzman hekime daha gösterin, ortak kararlarını uygulayın. Bu doktorlara da daha öncekilerinin tedavilerini söylemeyin ki onları yönlendirmiş olmayın. İnsan vücudu mucizelerle dolu, coğrafyasına göre, tefekkür, inziva, meditasyon ya da başka birşey deniyor adına, iyileşeceğinize dair zihnen odaklanın. Umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Siz hangisisiniz?

@Torion bu başımıza gelenler bizim için. Çok iyi anlıyorum düşüncelerini. Ben de ayak kırığı nedeniyle iki aydır evdeyim. Şimdi ftr sürecindeyim. Ben de bisiklete bineceğim günleri iple çekiyorum. Tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum.

@Torion
Allah şifa versin. Bunlar gelip geçici şeyler. Sizin şer gördüğu şeylerde hayır vardır.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geçmiş olsun. Benim sağ diz iç bağım bundan yaklaşık 2 yıl önce koptu menüsküste yırtık, dış yan bağlarda zedelenme oldu. Sağ dizim davul gibi şişti kan topladı tabi dr a gittim mr çekildi dr dizde biriken kanı şiringayla aldı ve hemen ameliyat olmam gerektiğini söyledi tabiki 7500 tl karşılığında. Ben de kendisine dizimi yeniden mi yapacağını sordum neyse uzatmayalım . Ameliyat olmadım açılı dizlikte almadım , medikalden o gün için 70 liraya çift cırt cırtlı bir dizlik alıp bir kaç gün sonra gece yürüyüşlere başladım yavaş yavaş bisiklet bindim leg press yaptım yavaş yavaş koşmaya başladım sonra halı saha da maç bile yaptım . Bu süreç yaklaşık 8 ay sürdü ve tüm bunları yaparken 42 yaşındaydım . O kopan bağlar zamanla bir yerlere tutunup yapışıyor . Hiç üzülme insanoğlu mükemmel bir makina vücut bir şekilde yolunu buluyor . Acil şifalar

@Mhmm@
Geçmiş olsun.
Böyle bir durumda şehir bisikleti gibi dik oturarak sürülecek bir bisiklete geçmek mantıklı bir çözüm olabilir mi?

Ben de Aydos'dan inişte düştüm. İniş çok zevkli ve heyecanlıydı. Ben de gittikçe hızlanmıştım. Bir ara kontrolü kaybettim ve düştüm. Allahtan eldivenlerim vardı. bildiğin uçtum sonra küt diye düşüp bir süre de sürüklendim. Sürüklenmenin etkisiyle avuçlarım eğer eldivenim olmasaydı paramparça olurdu. Düşmenin etkisiyle sol ayağım ve sağ kolum komple zedelendi, kanadı. Düşmenin etkisiyle telefon bir yere bisiklet bir yere ben başka bir yere. Çok sert düştüğüm için sol elimin orta parmağındaki hissizlik geçmedi. sanırım 3 ay oldu hala devam ediyor. 15 gün kadar önce bir doktora gittim, röngten çekti bir tane de krem verdi gönderdi. İyileşmesi uzun sürer dedi. Kırık yok ama zedelenme var. Bu da hissizlik ve ağrı yapıyor.

@Şeffaf

Olabilir, hatta amortisörlü maşa da eklenebilir.:harika:
Katlanırların oturuşu da epey dik.
Chopper yada crusier bisiklet de olabilir.
En güzeli recumbent ama :)

Bear gears 5000 metreden parasutle atlayip, omurgayi 3 yerden kirip, felc olup ,bir daha yuruyemez denmesine ragmen bir sene sonra everest dagina tirmanmistir. Bence cokda kafana takma Allah acil şifalar versin insallah :)

Öncelikle geçmiş olsun. Olay ile ilgili konunuzu hatırlıyorum. Suçlu bulunabildi mi acaba merak ettim. Bulunması zor bir şey değil, olayın olduğu yer mobesesi olan, aynı zamanda da çok sayıda işyerinin olduğu bir yer. Kamera kayıtlarında aranırsa illaki bulunur. Ama polisin de işini yapıp adamı araması lazım.

Çok geçmiş olsun. Bu gibi rahatsızlıkların ilacı, zamandır. Allah beterinden korumuş, daha kötü şeyler olabilirdi.

@Kook

Şuradakilere tamamen katıliyorum.

Öncelikle büyük geçmiş olsun dostum. Umarım en kısa sürede ruhen ve fiziken en olumlu şekilde iyileşir hayatına, hobilerine, hayallerini gercekleştirmeye kaldığın yerden devam edersin.

3 hafta önce taklalı bisikiklet kazası geçirdim. Sol klavikula kırıldı, kuyruk sokumunda lezyona bağlı ödem oluştu, düşerken yere çarptığım sırtım aynı şekilde ağrımaya devam ediyor. 3 hafta zar zor yatalak geçti, tekrar film çekildi, kemik kaynamış ama 3 hafta daha sol omuzu kıpirdatmak yok.

Moralini en üst seviyede tutmanı oneririm, moral gücü çok onemli.

Tekrar geçmiş olsun ki zor bile olsa emin ol geçecek.

Bende eylül ayından bisiklete binerken iPhone 7 telefonjmu düşürmüştüm o gün bu gündür bisiklete binmiyorum :(

Geri