Scudo Sports

Sanırım artık bişeyler sormam gerek

@fthgzl79
Ben de insanların arpayı yemek yapmada kullanmadan yıllar önce birayı bulduklarını okumuştum sumer kaynaklarında [emoji16] demek ki var bir hikmeti

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@fthgzl79 Alkolsüz bira diye belirtmekte fayda var. Alkolün her türlüsü vücuda zarar verir. Getirdiği kadar götürür de, bu tip haberler hep var.

• Beğen
Tepkiler: chiwoxx
@chiwoxx

Arkadaşımın doktor eşi diz problemi çeken kocasını paça çorbasıyla tedavi etmiş. Doktorluk işlerden zerre kadar anlamam. Bisiklete yeni başladığında ses gelen dizlerinden uzun zamandır ses gelmeyen biri olarak bir tavsiyede bulunayım.

''Tırmanış antrenmanı'' dediğinize göre şunlara cevap veriniz:
Tırmanış antremanından önce ısınma, sonrasında soğuma sürüşü yaptınız mı,
önce olmasa da sonrasında esnetme gerdirme çalışması yaptınız mı,
sürüş esnasında suyun yanında izotonik içerikli içecek kullandınız mı,
antrenmanı tekrarlı tırmanış içeren hill climb training denen şekilde yaptıysanız set aralarındaki aktif dinlenme sürüşünü ne kadar süre yaptınız,
tırmanırken yüksek kadans pek uygulanamasa da diğer kısımlarda yüksek kadans yaptınız mı,
masaj maksatlı duş yaptınız mı,
sürüşleriniz sert geçiyorsa vücudunuza dinlenme günü veriyor musunuz?

Eğer bütün bunların cevabı evetse Tavsiyem bisiklete başlayalı bir ay olduğunuza göre tırmanışlardan ve sert sürüşlerden uzak durmanız. Yavaş yavaş artırarak sadece kilometre yapın. Zamanla sert sürüşlere geçersiniz.

Şimdi bisikletinize tekrar baktım da ekleme yapayım dedim. O pedal üstündeki Btwin plastikleri ayağın dışarı çıkması hariç hiç bir işe yaramıyor. Sele boyu doğru ayarlandıysa, bacak boyu x 0.88, bacak boyunuz uzunmuş, bu durumda sele ileri geri ayarınızda hata var. yüksek ihtimal 1,2 cm geri alınacak

@MehmetAliB.
Yorum çok yapıcı ve bilgi dolu öncelikle teşekkürler [emoji4] dediklerinizin %80 ini yapmadığımı farkettim. profesyonelce yaklaşınca ısınma ve aktif dinlenme çok önemli hakkatten . Çok teşekkürler [emoji120]

@MehmetAliB.
Estg. Ben daha yeniyim belki 5 6 ay sonra birlikte sürüş yapabiliriz [emoji6]

@h.kozan getirdiği dediğine göre,alkolün faydası var demek istiyorsun ama diğer taraftan alkolün her türlüsü zararlı diyorsun:rolleyes:

Belirttiğim haberlerde alkolsüz bira diye bir şey belirtilmiyor..Zaten alkolsüz birayı neden içelim?Alkolsüz bira,saçma yani..
Dozunda içersen,faydası var..Ben de çok sevdiğimden değil,olumlu haberler/söylemler yüzünden arada bir bira içiyorum..Hem eklemlere faydası var dendiği için,hem de böbrek taşı yüzünden içiyorum..İki bira bile içmem..Sadece tek bira..

@chiwoxx dediğin doğru..Sümer'de birayı hortumla içiyorlarmış:D

@fthgzl79 Alkolsüz biralar var, hamileler kullanıyor. Alkolsüz bira sağlık için içilir. Biranın yararlı kısmı bazılarının tamamen malt içeriği olması, şekersiz mayalanması. Alkollu bira içince ekstra faydası olmaz. Birayı degerli yapan alkol kısmı degil malt içeceği olmasıdır. Saçma bulursun o ayrı konu. Evde kendin yaparsan daha sağlıklı olur.

Yüksek kadansa yokuşlarda gerek yok. Düz yolda ise 100civarı iyidir, amacınızı bilemem ancak kendinizi geliştirmek istiyorsanız vitese göre kadans seçin, kadansa göre vites değil.

(link)

(link)

İnsanları yanlış yonlendirmeyin. Google bira ve eklem yazın görün faydalı mı zararlı mı. Özellikle de gut hastalığına etkisine bakın.

@fthgzl79
Burda biz eklemlerden mi kemiklerden mi bahsediyoruz?

@fthgzl79
Aslında ben de biranın eklem üzerinde artısından çok eksisi olduğunu düşünenlerdenim. Belki Malt içecek olması sebebiyle küçük bir ihtimal verilebilir ama hürriyet haberlerinden çok kaynak gösterilen daha bilimsel çalışmalara güvenmenizi tavsiye ederim. (Bu ben bira içmiyorum demek değil sağlık için bira içmiyorum demek aslında Denk gelirsek bir gün belki de size eşlik ederim)
Hatta gerçekten paça çorbası gibi şeylerin eklemlerdeki iyileşmeleri tetikleme ihtimali daha yüksek gibi geliyor içerdiği jelatin türevi besinlerden ötürü.
Ama en önemli husus mutlaka ısınma gerdirme ve yeterli kas gücüne erişmeden dize yüklenmemektir.

@nonsteril
Eklem bölgesi

@h.kozan alkolsüz bira yerine,marketlerde satılan malt içeceği içelim o zaman..
@nonsteril verdiğiniz linkte de aşırı bira tüketimi tavsiye edilmiyor..Bende aşırı tüketilsin demedim ve kendimde tüketmiyorum zaten..
Eklem veya kemik için,az miktarda bira tüketilmesi faydalıdır..
@mhtozel paça konusunda şu videoya bakabilirsin;

ef6db485e7ea543aa164697f28008907.jpg

Adam dünya şampiyonu, herhalde en doğruyu o biliyordur :p

Yiyecek içecek tavsiyelerinden önce bisikletinizin sele ve gidon ayarının doğru olduğundan emin olmanızı tavsiye ederim ben...

pedala biraz daha yumusak basip isinma suresini artirirsaniz iyi olur. eklemler de yavas yavas guclenmeye baslar

@Nyusha
Teşekkürler [emoji4][emoji120] artık daha sakin sürüş yapmalıyım bunu anladım yorumlardan

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@fthgzl79
Aşırı tuketmeyin ne demek? Ben bundan yararı olmadığı aksine zararı olduğu için aşırı tuketmeyin diye anlıyorum.

@fthgzl79 Bu arada beni yanlış anlamayın kimseye içmeyin falan demiyorum. Ama yanlış yönlendirme yaparak İÇİN de demiyorum.

• Beğen
Tepkiler: chiwoxx
@chiwoxx

Resimdeki sele çok yüksek. Şehir bisikletlerinde bu kadar yüksek olmasına gerek yok. Ayrıca selenizi öne alın. Öne aldıkça daha rahat pedala basarsınız.

Menisküs yırtığı olsa canınız yanar. Can yanması olmadığına göre çok ciddi bir şey yoktur.

@clubber
Benim bisiklet şehir bisikleti mi simdi ? Alırken gidon kendim seçtim sadece gidon farkı var yol bisikleti kategorsindeydi . Benim boy uzun olduğu için ancak uyuyor o boy . 191 boyum . [emoji4]

@nonsteril aşırı tüketmeyin demek,şeyini çıkarmayın veya için ama abartmayın demektir:huhuu:
Şarapta mesela çok faydalıdır denir..Ben içmiyorum ama içmek lazım..
Bilimsel araştırmalar filan,bir yönlendirme olabilir tabi..Yalnız ben herşeyin az az tüketilmesi taraftarıyım..Çeşit olursa,o kadar vücut için iyi olur bence..Bu bakımdan içecekleri çeşit çeşit tüketiyorum..Bira sevdalısı değilim ama param oldukça bir bira alır,içerim..Ayran da içerim,kola da..Salepte içerim,kahve de..Hepsini tüketmek lazım bence..Sadece bir tarafa yönelmek,bence sağlıksız..

Geri