Sanal pazar hakkında bir soru

eren konu

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2014
Mesaj
656
Tepki
565
Yaş
40
Şehir
Demre
Bisiklet
Specialized
merhaba
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Sanal pazardan 2 adet xioami 16.000mah pil ve 2 adet orjinal kılıfının siparişini verdim.
210TL kargo dahil fiyatı vardı.
Ürünler elime geldi tüm testlerden geçtiler ve orjinaller.
Fakat kargo göndericiye aitken ben ödemek zorunda kaldım ki uyarmama rağmen ve silikon kılıflar ve fatura da gelmedi.
Silikon kılıflar için elimizde kalmamış önümüzdeki hafta göndereceğiz dediler kargo için yurt içi kargo bunu hep yapıyor dediler.(yurt içi kargo ile 1000 kez kargo gönderip almışımdır hiç böyle bir sorun yaşamamıştım.)
Sanal pazarda satıcı ile ilgili kullanıcı yorumlarında gönderici ödemeli iken kargo ödetilen tek kişi ben değilmişim bunu da öğrendim.(yani biraz güvenim azaldı)

Bu kadar mesele ediyorsun kaç para kargo ödedin dersen 5,5TL aklıma gelecek bir para bile değil.
Fakat satıcı insanları muhtemelen aptal yerine koyuyor ve benim satışı acilen onaylamamı istiyorlar.
Şimdi ben satışı onaylarsam muhtemelen haftaya 2 adet silikon kılıf ve 210TL ödediğime dair fatura gelmeyecek(38TL).
Satışı onaylarsam 38kılıf+5,5kargo+32gönderilmeyen kargonun kdvsi=65,5TL yapıyor.(kdv'yi napıyorsun derseniz vergi mükellefiyim her ay 1.000-2.000 arası kdvm çıkar)



Satışı onlar silikon kılıfları haftaya gönderdikten sonra onaylama hakkım yok çünkü 3 gün içinde hiçbir işlem yapmazsam onaylamış sayılıyorum.

Onaylamazsam da eğer ürünleri geri göndermem gerekiyorsa mecburen onaylamak durumunda kalacağım çünkü yarın 3 günlük Eğirdir Bisiklet festivaline gidiyorum piller bana lazım.

Kargoyu kvd'yi unutabiliriz de kılıfları almayı garantilemek için bu durumda de ne yapabilirim arkadaşlar.
 
Scudo

Yusufclp

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2014
Mesaj
702
Tepki
747
Şehir
İstanbul
İsim
Yusuf C.
Bisiklet
Dahon
@eren konu Üye girişi yaparak alışverişi onaylamadan hem satıcıya hem de sanal pazara konuyu açık beyan eden bir e-posta yollayın. Sanal pazarın ilgilenmesi gerekiyor. Onaylamıyorum butonu vardı galiba ona tıklayınca sanal pazar onaylamama sebebini soruyordu. Siz onaylamaz ve sanal pazara bilgi vermezseniz sanal pazar parayı 3 iş günü sonunda satıcıya aktaracaktır. Benim de bir çok alışverişim oldu sanal pazardan bir sorun yaşamadım. 2 yıldır alışveriş yapmadım oradan. Kullanım şartlarının detaylarını okumak lazım. Sorununuzun en kısa sürede çözülmesi dileğiyle iyi akşamlar.
 

Halil EROĞLU

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2012
Mesaj
1.747
Tepki
1.082
Şehir
İzmir/Ankara
Bisiklet
Salcano
Pili göndermek istemiyorsunuz ancak aynı zamanda kendinizi de garanti altına almak istiyorsunuz. Sanalpazar'a durumu anlatan bir mesaj atıp eksik malzemeler teslim edilene kadar onay sürenizin uzatılmasını talep edin. Böyle bir uygulama yapmazlarsa satıcıya malı geri göndereceğinizi ve onay vermeyeceğinizi belirten bir mesaj atın. Mesajda, tarafınıza faturanız taranmış halini iletmeleri ve kılıfları göndereceklerine dair şirket maillerinden bir yazı göndermeleri halinde onay vereceğinizi de belirtmeyi unutmayın. Ayrıca "Zaten kargo parasını da sizin ödemeniz gerekirken karşı ödemeli gönderip beni bir kere mağdur ettiniz." notunu da koz olarak kullanıp güzel bir iletişim kurarsanız istedikleriniz olacaktır diye tahmin ediyorum. Bu tip durumlarda iletişim çok önemli. Yoksa mutlaka satıcı sıkıntı çıkarıyor, uğraşmak istemiyor. Başarılar...
 

eren konu

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Aralık 2014
Mesaj
656
Tepki
565
Yaş
40
Şehir
Demre
Bisiklet
Specialized
@Halil EROĞLU
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Söylediklerinizi yaptım sanal pazara mesaj yoluyla ulaştım umarım ilgilenirler.