İki gün Yason Burnunda bulunan Saklı Bahçede ki konaklamam 4 Ağustosta bitti Giresun'a gitmek üzere ayrıldım 2. Günün verileri Yol: 78.70 km, Süre: 4.59.49 Ortalama: 15.70 ilk güne göre daha iyiyi ama cephe rüzgarı devam ediyor. Yol paylaşacağım resimlerdede görüleceği gibi görsel olarak çok güzel sıcaklık ve nem makul değerlerde olsa tadına doyulmayacak güzellikte. Aşağı yukarı Trabzon çıkışına kadar yol kenarlarında toplanan fındıklar kurutuluyordu, bir kişi bir tane de fındık al ye demedi bölgeden 20 bazı yerlerinden ise 30yıldır uzakta olmam sebebiyle sahil yolu yer yer bence ilçelerin yapısını bozmuş, sahil kenarında olan yerler geriye doğru gitmiş. Yüzülen birçok yer sahil yolu dolgusu olan koca koca Kaya'larla kaplanmış oralarda yüzmek çok mantıki değil tabiki. Balık mevsimi henüz açılmadı ama küçük balıkçılar balçığa çıkıyorlar 3-4 akşam taze mezgit ve istavrit yedim yıllar sonra harika bir damak tadı oldu. 3. Etap Giresun- Akçaabat oldu. Yol: 127.10 km, Süre: 6.53.54, Ortalamam 18.40 oldu Trabzon'da Karayolları 10. Bölge müdürlüğünün misfirhanesinde konakladım çok temiz 4 yıldız bir otel odasını aratmadı.4. Etap Akçaabat- Rize oldu Yol : 93.40 km Süre: 5.13.13 Ortalama 17.90 oldu Burada yüksek okuldan bir arkadaşımda kaldım o akşam günlerdir hasret olduğumuz harika bir yağmur yağdı. 5. Etap Rize- Pazar Yol: 46.60 Süre 2.33.36 Ortalama. 18.20 oldu. Rize'nin bu küçük şirin ilçesine 1972 yılında geldikten sonra ortaokul, lise, yüksek okul, askerlik ve işöhayatı derken 1994 yılında bölgeden ayrıldım. Hal böyle olunca Pazara gelmek sanki evime gelmek gibi oldu. Tabiki bütün sahilde olanlar bu ilçemizdede olmuştu sahil yolunun geriye attığı bir ilçe plansız ve çarpık kentleşme ilçenin bütün albenisini silip atmış en azından benim için öyle oldu. Bolca resim çektim onlarıda paylaşacağım. Pazar ilçesinde 4 gün kaldım. 6. Etap Pazar- Sarp sınır kapısı gidiş geliş yaptım Yol 151.10 km, süre: 7.18.12 Ortalama 20.70 oldu, birde bölgede sahil yolunda saymadım ama bir hayli fazla tünel olmuş tünel içleri hepiniz bilirsiniz pek sağlıklı yerler değiller emniyet şeridi yok gibi, birde tam arkanda korna çslan adi kamyon şoförleri işte bunlar hep karşılaştığımız şeyler. Sarp sınır kapısına doğru acayip bir tır kuyruğu başladı, ayrıca Gürcitan tarafından gelen şer burdan geçmeye çalışanlar sınır kapısı çevresi tam bir keşmekeşti,Yaptığım tur yeşilin her tonu içinde ve güzel bir asfalt yolda oldu, yol kenarlarında yüksekten süzülen küçük şelalecikler o yeşilin içinde ayrı bir güzellik olmuş. İç kısımlara girmedim, Ordu da boztepeye çıkan teleferiğe binmenizi tavsiye ederim gidiş geliş 10 tl bütün Ordu'yu kuşbakışı seyrediyorsunuz. Şimdilik yazacaklarım bu kadar kafanıza takılan herhangi birşey varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Resimleri etap etap ayırtmadım umarım bölgeye gelmemiş bisikletçi arkadaşlara bir rehber olur.