Scudo Sports

Samsun'dan Batum'a bu yaz tur düşünüyorum. Sorularım var?

Scudo
@can akıncılar
Çok iyi kardeşim. Nerden yola çıktın? Batumda ne alabiliriz hediye olarak. Onerecegin bir şey var mı

Akşam Sana Yazarim Kaptan Ozelden yada buradan şimdi geri donus icin hazirlaniyoruz.

@can akıncılar
Tamam kardeşim yolun açık olsun bekliyorum.

@sezginnatik Şuan Otobusteyim Anlatmaya Başlayayim :)
Biz Fatsa'dan 3 arkadaş çiktik hava serin yagmur arkamizdaydi sadece Trabzon girisinde biraz yagdi surmemize engel degildi...Yol boyunca pek guzel ilce goremedim neden goremedin derseniz yola ciktigim arkadaslar acele ettirdi transit cevre yolundan gittik..Yanimiza tup cadir vs aldik pek kullanamadik gittigimiz ilcelerde ucuz pansiyon ve ogrenci arkadaslarin evde kaldik...3 bisikletten biri sedona sehir digeri whistle mtb birde benim salcano astro vardi mtb ile cikacaksaniz benim gibi sehir lastigi alin disli lastikle diger arkadas cok arkada kaliyor akis fark ettiriyordu...Yanima makina yagi aldim iki kere zinciri yagladim...Hava sicak deyip kisa kol giymeyin uzun kollu ince birseyler giyin..Hep yanar uyuyamazsaniz aksam...Giresunda ilceler cok yakin 10 15 bazilari 5 km mesafe dinlenmek isterseniz diger ilcelere girersiniz hedef yaparsiniz...Arkadaslarin kondisyonu zayif oldugundan ne uzungol ne sumela gidebildim birtek aydere ciktik minibusle yollar oyle cok rampa degil milletin agzina bakmayin inisli cikisli kondisyon varsa her turlu cikarsiniz..Gunluk 15 20 Lira arasi yemek masrafi oldu pansiyonlarda adam basi 10 15..Gurcistan sinirinda araba giris yerinden Tc kimlik ve 15 tl karsiligi giriyorsunuz..Tc yeni temiz olsun.Bizi aramadilar direk gectik.Donuste Harçi gosterceksiniz sakin atmayin giremezsiniz Turkiyeye.Bir daha 15 lira vermedik donuste.Gurcistan tarihi yerleri vs var binalarin cogu eski cogu tarihi eserlik caddeler parklar guzel.Pansiyon 20 lari..Bizim para orda 0.86 kuruş tax frede 0.90 yaziyirdu.Yemekler 10 lari.Biralar ucuz diger seyler ayni Turkiye ile..Yalniz cok hosuma gitti Gurcistan yabancilik cekmezsiniz millet az cok anliyor Turkceden.Turklerden yardim isteyin ama yerinizde olsam sahile cadir atarim ben ciktigim arkadaslar kafa dengi degildi biraz masrafli oldu benim icin..200 250 her turlu yetiyor.6 gun surdu bizim tur o da aydere ciktigimiz icin uzadi toplam 530 km civari..Batumda hediyelik esya pek goremedim zaten pahali :) .Yine yazarim aksama..

@can akıncılar
Benim de salcano astro 240 v var lastikleri almanyadan sipariş ettim schwalbe marathon geliyor yolda. . Bol fotoğraf istiyorum o yüzden şimdi solar enerjiyle şarj olayını araştırıyorum. Sana katılıyorum turdaki arkadaş turun seyrini çok değiştiriyor. Benim tercihim çok iyi anlaştığım kafa dengi arkadaşla çıkmak tura. Ben Ayder Sümela ve Uzungöl e birer gün ayırmak istiyorum. Bakalım kısmetse olur

Sadece araba geçişi değil normal geçişi de kullanabilirsiniz.
Batum'dda botanik bahçesini gezin ve teleferikle tepeye çıkıp kahve keyfi yapabilirsiniz

Hediye olarak genelde içki sigara vs alıyorlar yada sahilde üzerinde batumi yazan büyük bira bardaklarından vs alabilirsiniz

Haçapuri deneyebilirsiniz çökelekli poğaça, pide gibi bir şey

aklıma geldikçe yazarım gelenler yazsın bu arada birlikte de geçebiliriz çay ikram edebilirim tam sınırdayım :)

• Beğen
Tepkiler: sezginnatik
Bizde grupça temmuz ayında Batum-Sinop yapmayı düşünüyoruz.Geçen yaz haziranın ortasında Antalya-Fethiye yapmıştık.Bu yılda Karadeniz olsun dedik..Konuyu takipteyim belki tur zamanı karşılaşırız :)

• Beğen
Tepkiler: sezginnatik
@Bahadır Aktaş
Hocam arkadaştan haber bekliyorum. Düğünü var zaman ayırabilirse olacak ama umudum yok gibi kararsizim. Şeytan diyor tek başına çık .

@sezginnatik
Yeni evlenen bir kişinin tura çıkması malum sdbeplerden oturu çok zor geliyor bana ;)

Bizim tarihde yaklaştı istersen bizim tura kstıl kardeşim ardahan/tiflis/batum/karadeniz yaylaları 25 temmuz istsnbuldan hareketle start veriyoruzz ;)

@Bahadır Aktaş
Tek başına tura çıkılmaz demiyorum ama tecrubeyi göz önünde bulundurarak güvenlik bakımından fazla riskli olmazmı?

@sezginnatik

hocam trabzonda yaşayan biri olarak eğer imkan varsa ve yükünüz çok değilse uzungöle ve sümela manastırına bisikletle çıkmanızı tavsiye ederim. hiç değilse uzungöle dolmuşla gidin ordan yukarı haldizen ( demirkapıya ) bisikletle çıkın ben yaptım harika oluyor :)
turunuza gelecek olursak çok güzel yapılabilecek bir tur ama tavsiyem biraz anayoldan ayrılıp içerleri de görmeniz
ordudan geçerken ne kadar da tehlikeli de olsa bolamandan geçip memleketim perşembeyi görmeniz daha sonra trabzonda bir maçkayı görmeniz ve bunun gibi saklı kalmış bir çok yer. turunuzda başarılar tekeriniz düz bassın

Geri