Scudo Sports

Samsun'dan Batum'a bu yaz tur düşünüyorum. Sorularım var?

sezginnatik

Aktif Üye
Tepki
172
İsim
sezgin
Bisiklet
Salcano
Bu yaz Samsun'dan batum'a iki kişi tur düşünüyoruz. Geçen yaz adana-antalya turu yaptık. Sorularım olacak Karadeniz'de benzer Turlara katılanlara
1 - yazın Karadeniz'deki bir tura ne tür ekipman lazım.
2 - kelebek gidon düşünüyorum bu defa çünkü düz gidon çok yordu beni fikriniz nedir.
3 - konaklama sadece Çadırlar'la olacak karedeniz için konaklama onerileriniz (yani çadır için önerilen yerler)
4 - sizinde eklemek sormak istediğiniz detaylar varsa lutfen paylaşın. bir Akdenizli olarak bana yabancı bölgedeki tur için görüş ve önerilere ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler. (Bisikletim salcano Astro 240 v 26 jant mtb)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
Scudo
Kelbek gidon büyük rahatlık ancak açılı gidon boğazı ve boğaz yüksetltme adaratı ile birlikte kullanmanızı öneririm.
Karadenizin yağmurlu havalarını gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim, yğmurluklar, çantalar sugeçirmez değil ise onlar içiminde yağmurluk, yağmura dayanıklı çadır gibi

• Beğen
1- Geçen sene Sarp Sınırından Çorum Osmancık'a kadar gittim normal bir tur da hangi ekipman lazımsa karadeniz içinde geçerli
ekstra bir durum söz konusu değil sadece yağmurluk alabilirsiniz fazladan
2- Kelebek gidon büyük bir rahatlık bende düşünüyordum ancak kendi gidonumu çıkarıp onu kullanmaktan çekindiğim için vazgeçtim bar-endlere yönelebilirim.
3- Çadır ve öğretmenevi- otellerde konaklayarak geçtim tüm sahili ilk olarak
ünye-terme-fatsa arasında alabildiğine kamp alanları mevcut. O bölgeyi geçince aslında merkezler hariç tüm yol kenarlarında kurabilirsin
Giresun ilçeleri küçük zaten yol kenarında da yapabilirsiniz.

Dİğer cadır alanımız size göre Rize'yi geçince ipekyolu tesislerinin karşısında kurabilirsiniz.

Karadeniz'in genelinde yol kenarında kamp yapabilirsiniz eğer bu size güvensiz geliyorsa anayoldan saparak 5-10 km yukarlara çıkarak mükemmel orman manzarası ile çadırınızı kurabilirsiniz.

Alanya-bodrum-didim-izmir-bergama-çanakkale-bursa-mudanya/ istanbul turu! - BisikletForum
Benim de aynı şekilde Antalya-İstanbul tamamen sahil rotası için hâla önerilere ihtiyacım var.

@Safa Arslaner
Tevsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. yapacağınız tur ege ve akdenizi kapsıyor yani bol bol nem sıcak ve harika deniz manzaraları. Güneş Kremi unutmayın. Yolda en çok guvenilir temiz su ihtiyacınız olacak. Suyu yolda satın alarak temin edebilirsiniz. Yazlık kıyafetler alın. Yolda Bol bol yuzeceksiniz. Ve kamp alanları gececeginiz bölgede oldukça mevcut diye düşünüyorum. Eğer çok sarp yollar denk gelirse zorlamayın tır otobüs kullanarak küçük mesafeler katedin çünkü bu sarp engebeli yollarda kamp atmak imkansız gibi ve de tırmanmak tüm enerjinizi alabilir tabiki bu yollar gerçekten dediğim tarzda issiz ve sarp yollar için geçerli. Kesinlikle ince lastik kullanın gerçekten sürtünme yolda çok onemli. Umarım her şey yolunda gider ve bu zevki yaşarsınız. Sizi Takipteyim artık haberiniz olsun :)

• Beğen
Ağustos ayının ortasına doğru bende bu rota üzerinde bir tur yapmak istiyorum, ancak benim kafamda İstanbul'dan Batum'a araçla geçip oradan Samsun'a pedallamak var. Siz Samsun üzerinden Batum'a gideceksiniz, bunun özel bir nedeni var mı? Hangi rota daha avantajlı olur? Sizin aklınızda olan tüm sorular benim kafamda da olduğu için bu konudan devam etmek istedim. Benimde sorularım olabilir, umarım problem olmaz.

• Beğen
Tepkiler: sezginnatik
Oncelikle Merhaba hocam. Rotanin özel bir nedeni yok. Amacımız sahil şeridinden devam ederken belli yerlerde bisikletleri aşağıda bırakıp yukarılara yaylalara Sümela Manastırına uzun göle otobüs dolmuş neyse onlarla çıkmak. En son da batum geçip orayı görüp turu tamamlamak istiyoruz planımiz bu şekilde

@Hakan Boz
Oncelikle Merhaba hocam. Rotanin özel bir nedeni yok. Amacımız sahil şeridinden devam ederken belli yerlerde bisikletleri aşağıda bırakıp yukarılara yaylalara Sümela Manastırına uzun göle otobüs dolmuş neyse onlarla çıkmak. En son da batum geçip orayı görüp turu tamamlamak istiyoruz planımiz bu şekilde

Bu haftasonu Allah Izin Verirse Batuma Kadar Gitmeyi Dusunuyoruz.Bakalim Sumela Uzungol Arkadaslar cikabilecek mi :)

• Beğen
@can akıncılar
Başarılar bol şans :)

Kelebek gidon, evet kesinlikle uzun yol için olmazsa olmaz bir ihtiyaç. bel, kol, bilek, omuz, sırt ve boyun için inanılmaz rahatlık sağlıyor.
bar end de olur ancak kelebek gidondaki rahatlığı vermez. kelebek gidon, neredeyse 180 derecelik bir tutuş açısı sağlıyor.

• Beğen
turdan sonra görüşlerinizi ve deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. seneye turumuz karadenizden gürcistan... bu sene istanbul bolu arası ancak fırsat bulabildik... @sezginnatik

@Ümit Mutlu
Inşallah hocam turu bitirelim detaylı bir sekilde burada paylasirim

Karadeniz de havanın ne olacağı belli olmaz yanınıza kışlık bir şey almayı unutmayın.

• Beğen
Yaz yağmurları için de uzun sürüş yağmurluğu gerekebilir, sanırım 4 günde bitecek bir tur fakat yağmur aniden gelebilir. Kışlık kalın gelir yağmur yağsa da sıcak olur fakat uzungöl,Ayder gibi yukarılara çıkmak isterseniz çadırın içinde tabi ki kalın kıyafet gerekli.

geçen sene ters istikamette bu turu yaptım ..batum samsun..batum trabzon arası çok keyifliydi ..sessiz sakin sürekli sağınızda deniz..4 günümü ayırabilmiştim..biraz hızlı bir tur olmuştu bu nedenle..hiç iniş çıkış olmayan ama trabzon samsun arası trafik açısından dikkat gerektiren bir rota...konaklama için de bol alternatif var çünkü ilçe merkezleri hep rotanızda..ama rezv. yaptırın sürekli çadırda olmayacaksanız..keyifle turlayın..

Özellikle trabzon-giresun arasında çok dikkatli olmak lazım.Trafik canavarı fazla...

• Beğen
@Hasan Saylık
Evet hocam Uzungöl aydere Sümela Manastırına mutlaka ugramayi düşünüyoruz. Uyarinizi dikkate alacağım çok sağolun.

@bkaan
Hocam hangi ayda yaptınız turu. Ve o aylarda hava durumu nasıldı. Kıyafet seçimin nasıldı. Yemek işini nasıl hallettin. Biz geçen yaz genelde kendimiz pisirdik konserve meyveyle öğünleri gecistirdik. Yolda kuruyemiş tukettik

temmuz ayı..hava oldukça sıcak ve bunaltıcı..kıyafet şort üstü beyaz ..klasik yani..yemek bölgede sorun olacak en son şey..vakfıkebir de kuymak aklıma geldi aklınızda olsun muhakkak :)

• Beğen
Giresunda konaklamak isterseniz çadır için çok güzel konaklama yerleri var. Yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: muhyt
Geri