Scudo Sports

Samsun'da bisikletçilere yapılan bıçaklı saldırı

Scudo
Arkadaşlar ben maganda üretimi bol olan bir yerde yaşıyorum ,aslen balkan göçmeni bir aile ferdiyim bizde magandalık olmaz ama bunların arasında kalınca bu tiplere anladığı dilden cevAp vermek kaçınılmaz oluyor dişe diş sopaya sopa şartlar bizi bir yere çeker ama benim böyle ciddi olayım olmadı ama bu tip magandaların bakışları biz bisikletçilerin üzerinde bir garip bakışları varki görmelisiniz, bende zulaya elektro şok cihazı aldım

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@bekotechno cok uzun zaman olmadi ama yaklasik 7 8 aydir bisiklet kullaniyorum. Tasra diye tarif edilen bolgelerde cok gezdim.

Ne ustume kiran, ne bir laf eden hic kotu bir olay yasamadim. Aksine yol verenler hemde kus serisi olan araclarla. Ovgu dolu sozler, takilanlar selam verenler.

Ne bilim Allah kotuyle denk getirmesin.

Aynen Allah kötüyle karşılaştırmasın diyorum şu anlık tek sıkıntı magandıcıkların taytlı bisikletçilere garip bakışı herkese kazasız belasız sürüşler

Arkadaşlar bisikletliyseniz yanınızda NATO biber gazı bulundurun. Kalleşliğin başladığı anda devreye sokun. Yasaldır. Öldürücü olmayan kimyasal silahlar sınıfına girer. Kullanımı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte, yasal olarak kabul edilmektedir. İlgili Yönetmeliğin Ateş li Silahlar başlıklı, 4.bölümünün Silah Bulundurma ve Taşıma İzni Verilmesi başlığını taşıyan 24. maddesinde şu ifade yer almaktadır: "Koruma ve güvenliğin sağlanabilmesi için fiziki önlemlere ve güvenlik cihazlarına öncelik verilir. Orantılılık ilkesine uygun olarak canlılar üzerinde kalıcı etkisi olmayan kimyasalların kullanılmasına izin verilebilir."

Başlıktaki tüm yazıları okudum. @oktayakgoz arkadaşımızın yanlış anlaşıldığına inanıyorum ve söylediklerine katılıyorum.Arkadaşlar bakın kızdığımız siyasiler,din adamları,magandalar,hırsızlar,tecavüzcüler....hepsi bizim içimizden,bizim milletimizden çıkan insanlar.Burada kesinlikle kan bağı,siyasi bağ,holiganizm falan yapmadan ortadan düşünmek lazım.Bu insanlar birimizin abisi,diğerimizin babası,bir diğerimizin evladıdır.Maalesef çürükler her yerden,her milletten ve her aileden çıkabilmektedir.Allah bizlerin nesillerinden devletine (hükümet başka devlet başkadır),milletine ve ailesine asi ve hayırsız evlatlar çıkartmasın inşallah.Tüm bunlardan dolayı "Bisikletliler üstün toplum,entellektüel aydınlar" diye düşünmemek lazım.Hepimiz aynı mayanın farklı pişmiş hamurlarıyız.İşte bundan dolayı size aşağıda çok kısa bir anımı aktarmak istiyorum.

Teyzemlere ziyaret için gittiğim İzmir de bisikletli üç kişi Kordon da gezerlerken biraz aşırı hızlı gitmekteydiler.Neden bilmem ama bir anda çim alana doğru geçtiler.O zamanlar henüz 7 yaşında olan oğlum orada oturmuş bir kedi sevmekteydi.Araya girmesem oğlum çok ciddi bir kaza geçirecekti.Yemin ediyorum ki söylediğim tek cümle ki o da inanılmaz sakin bir ses tonu ile "Arkadaşlar bakın çocuk var ve siz dikkat etmeden hızlı gidiyorsunuz.Allah göstermesin ya bir şey olsa ? Siz de vicdan yapar uyuyamazsınız biz de perişan oluruz" demekti.Eşimin önünde bana tekme tokat girmeye kalktılar,Tek laf etmeden saldırdılar.Biri nereden çıkardığını göremediğim bir sopa ile sırtıma vurdu ki izi neredeyse iki ay geçmedi.Kuzenimin yetişmesi ve ikimizin de uzun yıllar eğitimli olması sebebiyle kendimizi koruduk ve adamları hallettik ve biri hastanelik oldu.Özellikle hastanelik olan adam yüzünden 2,5 yıl mahkemelerde süründüm.Suçum sadece evladımı korumak istememdi.

Bozuk insan her yerde var.Bizim içimizde de var,başka yerlerde de var,toplumun her kesiminde de var.Bu yüzden bir olay olduğunda şayet o olaya şahit olmamışsam ve en önemlisi haber veya gazeteden öğrenmişsem itibar etmem ve kanaat belirtmem.Tabi bu son zamanlarda ülkemizi ve Milletimizin yaşadıkları için geçerli değildir elbette.Yine bu bıçaklanma olayının mağdurlarından olan arkadaşımız da buraya yazıp olayı anlatmış.Benim için bu yeterli bir referanstır.Kaldı ki bundan 8 sene evveline kadar ben de Şahin model arabaya biniyordum.Bu benim her şeyi yapma potansiyelinde olan bir esrarkeş ve ayyaş olduğumdan değil,o dönemlerde iflas ettiğimden maddi gücümün buna yetiyor olmasından dolayı kaynaklanıyordu.Herkes bir diğerini ötekileştiriyor.Karşı çıkıp yapılmasını istemediklerimizi kendimiz yapıyoruz.Sakin kalmak lazım.Objektif bakmak lazım.Her olayda bilmeden hemen "Aha bu kesin böyle olmuştur" dememek lazım.

@emir yakup bulut
O degilde geçen sene ormanın ortasinda bana silah ceken iki çocuk geldi aklima. Ben insan bulamam diyordum halbuki :ssrtcbya:*Bu arada cocuklara dersini orada bulunan ve mobilete binen iki abimiz verdi, okuyorlarsa kendilerine tesekkurlerimi iletiyorum*:harika:Zaten ya patliyacagiz, ya vurulacagiz, ya vatan haini ilan edilip linç edilecegiz, ya da kafamizda bir deliğe kucak açacağız.Önemli olan delik acilana kadar pedallayabilecegimiz kadar pedallamak ve sifatimizi bu emojiye":)" benzetebilmektir.

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Snowblind
Snowblind kötü olayını eşime okudum birde tartıştık ,oğlum kızım bebeğim ezilmektense o apaçilere meydan dayağı atıp 2,5yıl mahkemeye gider gelirim dedim.sen gerekli olanı yapmışsın zaten olacakların önüne bir noktadan sonra geçilmiyorsa kim ne hakketiyse nasibini alır ben böyle düşünüyorum

@Snowblind kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Bu tip olaylar her an ülkemizde yaşanmakta. Kimin ne zaman kiminle kavga edeceği hiç belli olmuyor. Bu bir gerçek ve bu gerçekle yaşamaya devam ediyoruz. Tabi ki bu gerçeğin arkasında cahillik yatıyor. Cahillik derken matematik fen bilmemesi değil. Yada üniversiteye gitmemiş olması değil. Aile eğitiminden yoksun olmaları. Okul hayatı da insana eksik olan aile eğitimini vermeyince ortaya bu tip dikkatle incelenmesi gereken vakalar ortaya çıkıyor. Bu işin çözülmesi gereken birinci bölümü ki bu da çok zor bir süreçtir. Enteresan olan olayın ikinci bölümü olan üniversite mezunu hayatta iyi yerlerde olan ama ön yargılarına haps olmuş kişiler. Bir insanın elinde bıçak olması ile önyargılarının olması arasında benim açımdan hiç fark yoktur. Bir insan hem eğitimli olup hem ön yargılı olabilmesi de psikologlar tarafından incelenmesi gereken ikinci durumdur

ben olabildiğince bu iki tip cahilden de uzak durmaya çalışıyorum. Allah hepinizi önce insan diyen insanlarla karşılaştırsın.

@bekotechno 2.5 sene gidip gelmek ile sınırlı kalacak olsa dediğin doğru ama o kadar acayip ülkede yaşıyoruz ki sen çocuğunu korurken onlardan birine bir şey olsa en az 7 8 sene içerde yatarsın.

@oktayakgoz
Üstat sence ne yapılmalı 3 apaçi biskletçi çocuğu ezip bizde bakalım mı yada üstüne dayak mı yiyelim bir çözüm fikrin varsa onu uygulamak isterim böyle bir durum olursa !!!

@bekotechno niye hocam her şeyi tersinden anlıyorsunuz. Ülkede ki duruma dikkat çektim sadece. Burada karar sizin.

@berktx
5 bisikletli değil trafikte kavga olayı bu bisikletliler diye ayrı bir yargılamamı istiyorsunuz anlayamadım tamam duyarlılık falan saygı bunlar güzel şeyler ama abartıyorsunuz

bakis açilari kit insanlarin zihinleri genisliyemez!

@Ozan Cansel

böyle bir profil resmi olmamış. bisiklet ile bağdaşmaz.

Havasından mı suyundan mıdır bilinmez boldur psikopatı samsunun.. Terkedeli 10 sene oldu, merak da etmiyorum.. İğrenç bir yer olmuş artık.. Sürekli adii suç haberleri geliyor.. O şehirde ne yaparsanız yapın hiç birşey düzelmez.. iğreençç bir yerdir ..

Memlekette maganda bolluğu var bu aralar...Babam arabayı getirmeye çalışıyordu,bir kuryede yolu ciddi ciddi yolu kapamasına rağmen küfür etti.Bende zevkle kendisine tıpkı arkadan gizlice babama yaptığı gibi bir hareket armağan ettim :D Ama siz yapmayın.Adam üstüme de gelebilirdi...

Geri