Scudo Sports

Samsun'da bisikletçilere yapılan bıçaklı saldırı

1992den beri bireysel olarak dövüş sporları ve savaş sanatlarıyla ilgilenen / uğraşan biri olarak acizane tavsiyelerim.

1.Egosu yüksek / Özgüveni 10 üzerinden 1 olan ve tek başına hiç bir halt değilken 2 ya da daha fazla kişi olduklarında arabaları kovalayan sokak köpeği gibi atarlanan bu tiplerden mümkün olduça uzak durun.

2. Konuşarak çözmeye çalışın.

Örneğin:

-Kimsin lan sen? dediklerinde

- Elimi uzatıp merhaba abi ben ibrahim, siz kimdiniz? diyorum. Çoğu afallayıp uzaklaşıyor :)

3.Hukuk konusundan az çok okuyun. Neler nefs-i müdaafaya girer neler girmez bilgi sahibi olun. Örn. Adam saldırdı, escape ile yumruktan kaçtınız, kroşeyi çakıp yere yığdınız. Burada nefs-i müdaafa bitti, yerdeki adamın kafasına tekme attınız, savcının takdirine göre basit yaralamadan - cinayete eksik teşebbüse kadar yolu var, o nedenle dikkatli olun.

4.Dövüşmeyi biliyor ya da fiziksel üstünlüğünüz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Bıçak, delici kesici herhangi alet gördüğünüzde kaçın. Salaklığın lüzumu yok, filmlerde sizi oynatmazlar.

5.Haklı dahi olsanız özür dilerim deyin bu sizin özgüveninizin egonuzdan büyük olduğunu gösterir. (diyemiyorsanız biraz iğneyi kendinize batırın.) Bana omuz atan çok oluyordu eskiden, - özür dilerim, diyordum, -dikkat etsene lan diyorlardı, - haklısınız dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın diyordum vs. O geri vitesi korku emaresi olarak algılatıp, fiziksel müdahale ile karşılaşırsam önce sözlü şekilde uyarıyor devam ederlerse vurmadan savuştuyor, ısrar ederlerse o eli bir süre kullanamayacaklarını garanti altına alıyordum. (Evlenince artık hiç muhatap olmuyorum, hanım yasakladı :D)

6.Kaçamayacağınız durumlar olacaktır. Şu şişesi, bisiklet pompası gözlük kabı gibi nesneleri silah olarak kullanabileceğiniz, ve elden sopa bıçak alma gibi konular içeren "escrima" eğitimi ile 2 ayda kendinizi savunacak konuma gelirsiniz. Sorun soruşturun.

7. Kavga edecekseniz de sırtınızı bir yere dayayın mutlaka duvar, trafo, araç vs. arkadan savunmasız darbe almanızı engelleyeceği gibi görüş açınızı arttırıp saldırganları aynı anda görme şansı yakalarsınız. Kulak, kasık bölgesi, nefes borusu, gözlere parmak gibi caydırıcı / çok acı verici ve en az teması sağlayacağınız şekilde kendinizi savunun. Boğuşmaya, güreşmeye çalışmayın dayak yersiniz kimse o şekilde sayı üstünlüğü varken dayak yemez.

ama siz 1. 2. maddeleri uygulamaya özen gösterin.

Beladan uzak kalın saygılar.

Scudo
@mehmetsunu durum tamamen dediğiniz gibi olabilir ama bu kadar da ön yargı olmamalı. bence bir insanın ha elinde bıçak ha ön yargısı var.

3-4 yıl önce söz konusu bisikletçi arkadaşların bıçaklandığı karayolunun 15-20 km kadar ilerisinde bisiklet antremanı esnasında kafasına silah doğrultulmuş biri olarak "maganda sorunu" için benim çözüm önerim :Aristokratik seleksiyon...Aile kurmak için bazı ahlaki yeterliliklerin şart koşulduğu, üremenin ayrıcalık olduğu geleceğin toplumuna...

Ho
@emir yakup bulut
Hocam neden boyle bir sey yaptilar. Sirf bisikletli oldugunuz icin mi ?

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
ben bisiklet ile gezerken yanımda bir kutu mermi , iki tane roket atar mermisi taşıyorum. nerede yaşıyoruz anlamıyorum. hangi akıllı yanında bıçak taşıyor söyleyin .dağda bayırda mı yaşıyoruzda yanımızda bıçak taşıyoruz. yanında bıçak vb. şeyler taşıyan zaten ..... kişiler bu vatana ot gelmiş ot gidecek kişilerdir.bu ülkede cezaevleri, polisler,jandarma onlar için vardır. biz oturmuşuz hangi taraf haklı diye bakıyoruz. hadi adliyeleri kaldıralım yerine bıçakları koyalım :)

@oktayakgoz
Arkadaşlar o resimde gördüğünüz benim ismim murat Tege facebook den bakabilirsiniz antrenman dönüşü sarhoş herifler arabayı önümüze kırdı uyardık ağız dalaşına girdiler bizle biz polisi aradık polis aradığımız için bize saldırdılar kavgaya tutustuk ben dahil 4 kişiyi (bisikletlileri) bıçakla yaraladılar lütfen bilmeden kimse yorum yapmasin

Sizce aracın veya araçtakilerin haklı olma ihtimali nedir?

İtalyan kanununa, İsviçre kanununa devam... Sonuç ortada... Anlayana sivrisinek saz...

@oktayakgoz
Kusura bakmayın ama 2 sayfayı zar zor okudum. Ben o magandaların araba camındaki kro bir "sport car" yazısına kadar, egzozu böğürtmelerine kadar, kiyafetlerine ve vites topuzundaki tespihine kadar kafamda kurmuşken siz nasıl olur da bisikletli gençlerin haksız olabileceği ihtimalini söylüyorsunuz. Eminim ki o bıçak sizin bir yerinize gelseydi, cayır cayır bağırıyor olurdunuz hele birisi "haklı, haksız belli değil" gibi bir ifade kullandığında. Emin olun eğer suçlu bisikletli abilerim olsaydı o bıçak bisikletlilerden çıkardı.

Ben sizin dikkat etmediğiniz noktayı söyleyeyim. 5 bisikletliye yapılan "BIÇAK"LI SALDIRI...

Magandamız o kadar çok ki...

@berktx bir insanin bicakli olmasi suclu oldugunu gostermez. Yasanilan durumu bilmiyoruz. Bilmedigimiz bir sey hakkinda neden yorum yapalim. Yoksa bir insanin biskkletli olmasi farketmez siddete maruz kalmasina neden taraf olayim ki.

Olayi tam bilmeden yorum yapmak dogru degil. Olayla alakasi yok ama ornek olsun diye soyluyorum. Amerika bir cok insan idam edildi. Fakat yillar sonra anlasildiki adamlar sucsuzmus.

Benim demek istedigim taraf olmamak. Olayi tam olarak ogrendikten sonra yorum yapmak. Yarim bir haberden yola cikarak insanlari suclamak dogru degil.

Ben bir bisikletlinin birilerine saldirabilecegi ihtimalini asla dusunmedim, dusunmem. Ancak kendini korumak amaciyla kavga eder ki bisikletciler uzlasimci insanlardir.
Tersi bir durum, soz konusu bile olamaz.

Gecmis olsun, umarim bunlardan bir gun kurtuluruz diyorum, ama maalesef soyledigime kendim de inanamiyorum.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@murattege89
Geçmiş olsun dostum. Umarım kalıcı bir hasar yoktur ve en kısa zamanda iyileşirsin. Saldıran kişiler serbest mi şu anda ?

@oktayakgoz 'a da saldırmayın artık. Haklının haksızın kim olduğunu bilmeden, yorum yapmamış, nesi anormal bunun.

Taviz vermiceksin bir bisikletçinin her zaman boyun kaslari güçlüdür çak kafayı bayılsin ibneler denedim biliyorum

Bisikletçi arkadaşlarımıza büyük geçmiş olsun, Malesef bu tip insanlar güzel ülkemizin her yerinde mevcut, Bu durumun düzelmesi için Japonların yaptığı gibi önce eğitimde saygı, hoşgörü dersleri verilmeli

• Beğen
Tepkiler: stalker
Kardeşlerimize çok geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin. Bizler de bu durumlarla zaman zaman karşılaşabilriz. Lütfen, kaybedecek çok fazla şeyi olmayan insanlardan uzak durun, gidin uzaklaşın yanlarından.

Lütfen, kimseye saldırı anlamında algılamayın ancak haklı ve haksız konusu bıçağın devreye girdiği anda bitmiştir bence. Bisikletçi ne yapacak ki, jant teliyle adamı mı şişleyecek? @murattege89 kardeşimizin kasıkları bandajlı, belki birkaç darbe daha alsa, şu anda aramızda olmayabilirdi,Allah korusun. Can kutsaldır, kutsala saldırmış adam daha ne yapacak? Burada önemli olan bisikletçi dayanışmasınıdır, yolda problem tartışma görürseniz yanından kaçıp gitmeyin.

Geri