Scudo Sports

Samsun-Ordu bisiklet turu

carroty

Üye
Tepki
1
Merhaba,

Bir haftasonu Samsun-Ordu arasını pisikletimle geçmek istiyorum. Fakat bölgeye baya yabancıyım (Memleket Adana, Ankara'da öğrenciyim:)). Cumartesi gecesi Ünye veya Fatsa civarlarında kamp yapmayı düşünüyorum.

Görülecek yerler, kamp yerleri, yemek yerleri vs. hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca emniyet şeridinin durumunu merak ediyorum, bir yerde Bolaman yolu'nun pek güvenli olmadığını okumuştum.:eek:

Rota: (link)

Şimdiden teşekkür ederim.:)

Scudo
O haftasonu ne zamana denk geliyorsa tarih atarsın beraber geziniriz:D Belkide bu yazın ilk çadırlı turunu sizinle yaparım,Eski yoldan gidiyorsunuz Ordu'ya eski yolun doğası yetiyor,ve neredeyse dolmuştan yada petrol tankerleri dışında araba geçmiyor.Yolları inişli çıkışlı.Her hafta sonu gittiğimiz güzergahlar.Dediğim gibi net tarih varsa sıkıntı etme.

Meşhur yerleri-yiyecekleri;
Yalıköy köftesi(Bolamandan 4 km ileride)
Bolaman Kalesi
Cıngırt Mağarası(Fatsa)
Ünye(Asarkaya Kent Ormanı Merkezden 6 km ilerde-Birazda rampalı dinlenme yeri ormanlık)
Ünye Çakırtepe
Ordu Boztepe(Teleferikle Boztepeye,Bisikletle Beraber Öğrenciye 2,5 tl Çıkış(bisikletle çıkmak istiyorsanız hay hay:D İniş daha güzel oluyor gerçi.
Yason Kilisesi(Ordunun en uç yeri denize sıfır:D Perşembeye 6 7 km) Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

samsun ordu arası güvenli olmayan hiçbir yer yok,gönül rahatlığı ile turlayabilirsiniz,terme soğancılarda samsun pidesi yemeyi unutmayın,ünyede çakırtepeye çıkın,ordu da bisikletle teleferiğe binip boztepeye çıkın sonra aşağı bisikletle inin...(biz yaptık,süper oldu)..iyi pedallamalar...

@can akıncılar

Çok sağolun:) Valla çok iyi olur eğer uygunsanız beraber gezmek isterim henüz tarih belli değil ama aklımda 1-2 Haziran var. Kesinleşince size haber veririm.

27-28-29 haziranda burda bisiklet festivali var,Perşembe Yason'da kamplı.Bisikletçiler gelecek yarış filan olacak.Bu tarihe alma imkanınız var ise daha güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: carroty
Benim de niyetim var aynı yolu ama ters istikametten ve en erken 30 haziranda gitmeyi düşünüyorum.Rize-Ayder'e çıkıp sonrasında Samsun'a devam.

• Beğen
Tepkiler: carroty
@carroty
dostum kusura bakma mesajı çok geç gördüm
sitesi var
(link)

Geri