Scudo Sports

Samsun kizilirmak deltasi bisiklet turu (tam sürüm)

karaduman61

spor&sohbet&seyahat
Tepki
629
İsim
emin
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba değerli dostlar,
Öncelikle bu turu yapmadan önce beni bu kadar etkileyeceğini tahmin etmiyordum. Turu bitirince ilk aklıma gelen bu rotayı muhakkak paylaşmam gerektiğiydi. Karadeniz de yaşıyorsanız ve bisiklet sürecek yerler arıyorsanız muhakkak gidilmesi gereken bir rota. Sözü fazla uzatmadan turumu anlatmaya başlıyayım.
Bisiklet sürerken kafamda yapmayı planladığım günü birlik tur rotalarında Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti de vardı.
Yaşadığım şehre yakın olması vesilesi ile bir hafta sonu turu yapmayı planlıyorum. Aracıma bisikleti atıp eşimin memleketi olan Samsun Çarşamba’ya gidiyorum. Buradan tur rotamın başlangıcı olan 19 Mayıs İlçesine yaklaşık 50 km mesafe var. Buraya bisikletle gitmeyi düşünürken bu düşüncemden vazgeçiyorum çünkü yaklaşık bir 70 km yapmam gerekiyor. İyiki de vazgeçmişim çünkü sabah kalkıyorum Çarşamba’da müthiş bir sağanak yağış var . Hava durumuna bakıyorum hesaplıyorum kitaplıyorum sonunda yağmurun beni teğet geçeceğine karar verip yola çıkıyorum.
Turumun başlangıcı olan Samsun 19 Mayıs İlçesine sabah saat 8’de geliyorum. Hava kapalı ama denizin üzeri ufuktan açık gözüküyor. Haydi bakalım hayırlısı deyip pedala basıyorum. Çok şükür deltaya ilerledikçe hava yükselemeye başlıyor . Sabahın erken saatleri olması nedeniyle fazla insan ve araç yok, yol çok sakin. Böyle sakin trafikte pedallamayı özlemişim. Diyebilirim ki her yer her köşe durup bakılacak seyredilecek kadar doğal ve eşsiz. Bende öyle yapıyorum, sürekli durup fotoğraf çekiyorum ve etrafı seyrediyorum. Çiftlik yaşamında karşılaşacağınız bütün hayvanlar yol boyu sizi karşılıyor. Kuş sesleri ve doğanın sesini durup dinliyorum. Gerçekten eşsiz. Özlemişim..

IMG_5184.JPG

IMG_8099.jpg

IMG_8103.jpg

Bu köprüde durup etrafınızı seyretmenizi öneririm.

IMG_8107.jpg

IMG_8115.jpg

IMG_8112.jpg

Biraz ilerleyince yolun hemen sağında su basan ormanları var. Zaten tabelalardan takip ederseniz görürsünüz. Hemen yolun sağında bulunan bu ormanları inip seyretmenizi öneririm.

IMG_8123.jpg

IMG_8127.jpg

Sapaktan devam edince beni gelincik tarlaları karşılıyor. Bu güzelliğe kayıtsız kalamıyorum.

IMG_8132.jpg

IMG_8134.jpg

IMG_8139.jpg

Tekrar geri dönüyorum ve biraz ilerisinde Belediyenin Yörük çadırı var. Dinlenmek için oraya sapıyorum ve orada çalışan asılları Yörük olan Bülent abi ile tanışıyorum. Karadenizde Yörük olmasına çok şaşırıyorum ve ondan hikayelerini dinliyorum. Bana nerden gelip Bafra’ya nasıl yerleştiklerini uzun bir sohbetle bir bir anlatıyor. Burada durup bir soluklanmanızı ve gözleme yemenizi öneririm. Doğayla iç içe temiz bir tesis.

IMG_8147.jpg

IMG_8227.jpg

IMG_5244.JPG

IMG_8150.jpg

IMG_8159.jpg IMG_8179.jpg

IMG_8186.jpg

IMG_8188.jpg
İlk karşılaştığımda tırsmadım desem yalan olur :)

IMG_8189.jpg

IMG_8192.jpg

IMG_8198.jpg

2018_0512_085958_021.JPG

IMG_8224.jpg IMG_8242.jpg

Jandarma noktasına gelip hemen sola sapıp iskele gezintisi yapmanızı öneririm. Burada kuş gözlem yerleri var.

IMG_8245.jpg IMG_8260.jpg 2018_0512_141229_001.jpg
IMG_8266.jpg IMG_8272.jpg
IMG_8290.jpg

On Dokuz Mayıstan girildiğinde kuş cennetinden çıkarken veya Bafra dan girildiğinde ilk girişte kuş gözlem kulesi ve dinlenme tesisi var burada aynı zamanda tanıtımda yapılıyor. İzlemenizi öneririm.
IMG_5263.jpg

Ve Bafra ya dönüş başlasın.

IMG_5270.JPG IMG_8293.jpg

Bafraya gelip de pide yemeden olmaz.

IMG_5282.JPG

19 Mayıs yolunda eski bir üretim çiftliğinin önünde. Ne kadar manidar değil mi?

IMG_5287.JPG

Ve geldik turumuzun sonuna değerli dostlar. Tekrar görüşmek dileğiyle sağlıkla ve esen kalın .

Scudo
İlk yorum benden gelsin. Böyle doğa turlarına bayılıyorum. Yollar ve manzaralar mükemmel. Bir gün yolum düşerse mutlaka buralarda pedal çevirmek isterim. Ayaklarınız dert görmesin.

• Beğen
Tepkiler: karaduman61
Tebrikler @karaduman61

Çok keyifli bir tur olmuş. Fragman ile yetindim şimdi videoyu saha sonra izleyecegim.

Sosyal mesajı da eklemişsiniz...

SAVE_20180523_170218.jpeg

• Beğen
İçim sıkılıyordu. Su serptiniz sağolun.

• Beğen
Çok Güzel kareler doğrusu. özellikte sondaki Atatürk’ün sözleri bugünlere öyle güzel hitap ediyorki

Bundan 1 sene önce Samsunda bisikletimi aldıktan bir gün sonra 100 km yol yaparak gitmiştim gerçekten görülmesi gereken bir rota:)

Strava olarak kaydınız var mı ? İki sene sonra ki büyük karadeniz turum için rota oluşturuyorum biraz biraz :)

• Beğen
@recep24ank teşekkürler. Bisikleti doğada sürmenin hazzı bir başka. Karadeniz 'e her zaman bekleriz sağ olun.@mimiksiki evet tabelayı görünce durmadan edemedim. Muhakkak oraya vakti sevmeyen adam nında göç eden lazlar vardır. ;) @Lastigini sevmeyen adam evet asfalttan zaman zaman çıkıp ara yollara girdim. Yalnız kuş cenneti içinde rotayı tamamlayacağınız yer asfalt sıkıntı olmaz. Gayet keyif alacağınızı tahmin ediyorum.:harika:@Atasoy teşekkür ederim amacına ulaştıysa mutlu olurum:)@Tuzlu_Fıstık teşekkürler fikirleriyle her zaman yaşayacaktır, @Frkn18 son derece haklısınız@19tunahan93 evet strava kaydım var Emin Sivri diye yazacak olursanız çıkar mı bilmiyorum?:kötü:

Geri