Scudo Sports

sallandık hade hayırlısı...

Sanki tansiyonum düştü gibi hissettim. Deprem Zonguldak'tan Burgas'a (Türkçesi Burgaz), Sofya'dan Gümülcine'ye, Girit'ten Ankara'ya kadarki alanda hissedilmiş.

Scudo
İzmir - küçükyalı'dayım ilk anda ürkütücü bir çatırtı ile beraber kısa bür süre sallantı oldu. Muhabbet kuşumun çırpınışı beni daha bir korkuttu. Depremin bir çok yerde hissedilmesinin sebebi yeryüzüne yakın ve şiddetinin yüksek olması deniyor. Bu bölgede bu tür depremler doğal adlandırılıyor uzun bir süredir 6 civarı olmamış ve arttıçılar çoğalmakla beraber şiddeti gittikçe azalıyor ki bu iyi bir gelişme. Herkese büyük geçmiş olsun.

Ankara'da kısa sürelide olsa hissedildi deprem.. Kız arkadaşımla konuşuyorduk o da Isparta'da baya sallanmış Isparta.
Bu arada 3 kişi hayatını kaybetmiş 80'e yakın kişi de yaralanmış..

Merkez üssü Kütahya-Simav depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesine göre 5.9 ve yerin yaklaşık 4- 5 km altında olmuş. Hissedilmesinin sebebi de bu kadar derinde olmasıymış. Ben Simav'a 25 km uzaklıkta olan Pazarlar ilçesinde okuyorum. Gece yoldaydık, hiçbir şey hissetmedik. Kütahya'ya gidiyorduk. Deprem olduğunu öğrenince geri döndük ben Gediz de indim Abimler Kütahya'dan almaya geldiler beni, Abimleri beklerken 18 tane ambulans geçti ana yoldan Simav'a doğru, 6 tanede arama kurtarma kamyonu geçti. Hasar baya büyük olsa gerek Simav da. Şu an bölgedeki üniversite ve myo larda final sınavları iptal edilmiş. Arkadaşlarımın hepsi memleketlerine dönüyorlar, öğretmenlerim de dahil. Pazarlar da can kaybı yok duyduğuma göre ama eski evler yıkılmış birde merkezde ki caminin minaresi çökmüş. Allah daha beterinden saklasın... Tüm herkese çok büyük geçmiş olsun.

@Muratcan Gümüş

Cümleye başlarken ilk harf büyük yazılır. Madem forumda Türkçe kullanımından bir şikayetimiz var en azından kendimiz bu tür bir hatayı yapmamaya özen göstermeliyiz öyle değil mi? ;)

• Beğen
Tepkiler: Samet Şenel
@MuratHan

ah be güzel kardeşim benim.. ne gereksiz bir mesaj atmışsın bravo.. ben hade yazılmasından bahsediyorum sen bana büyük küçük harften bahsediyorsun.. bu forumda genel olarak herkes küçük harfle başlıyor sence aynı kefeye giriyor mu ? yazık..

Ankarada hissedildiğini söylüyorlar ama ben şahsen merkezdeyim hissetmedim hiçbirşey. Geçmiş olsun depremzedelerimize

@Muratcan Gümüş

Birincisi; Öncelikle karşındakine nasıl hitap edeceğine dikkat et. Laubaliliğin gereği yok.

İkincisi; Takıldığın her ne ise konuya yorum yazmış kişileri töhmet altında bırakmak yerine seni sıkıntıya ne soktuysa onu açıkça belirtir benide seninle muhatab etmemiş olurdun.

Üçüncüsü; Madem forumda iddia ettiğin gibi bir imla kurallarına aykırılık var önce kendin dikkatli olacaksın ki şikayet hakkın olsun.

Son olarak yaşı ne olursa olsun senin için karşındakine hitap etmeyi bilmek imla kurallarını bilmekten çok daha önemli olmalı.

Önlem Önlem Başka çaresi yok sağlam diye oturduğumuz evi ne kadar tanıyorsunuz büyük deprem yakın görünüyor milyonların ölmesini bekliyorlar önlem alan hiç yok şöyle 10 milyon kişi ölürse o zaman akıllanırlar belkı ama ben 50 milyonda ölse bile bizim insanımız 5 sene sonra unutur aynı sahneler tekrar yaşanır.

Geri