Scudo Sports

Salcano'nun Yol Bisikleti Fiyatları 2019

Tepki
66
İsim
Sefa Akyüz
Salcano'nun merakla beklenen fiyatları açıklandı. Merakla beklenen diyorum çünkü hem markanın yeni çıkardığı yeni modeller yüzünden hemde ülkemizdeki enflasyon yüzünden fiyatların ne yönde olacağı belirsizdi. Ayrıca markanın uzun zamandır 105 serisine olan mesafesi bu yıl azalmış olacak ki neredeyse her modelini 105 R7000 setli olarak alabiliyorsunuz. Şunu da eklemeden geçmeyelim, Salcano bu yıl hiçbir yol bisikletini Sram marka grupsetler ile üretmeyecek olmasıda bir o kadar ilginç. Benim en çok merak ettiğim bisiklet ise bu yıl çıkan GR001 serisi. Bu gravel bisikleti hem 105 hemde TİAGRA set ile alabiliyor olmanız da gayet güzel. Salcano bu yıl hiç olmadığı kadar iddalı: tam da isteklerimize ve piyasanın gidişatına göre modeller çıkarmış. Umarım daha başarılı olup hem ülkemize hemde yurt dışına daha fazla bisiklet satabilirler.
186308186309

Fiyatlar hakkında sizin düşünceleriniz ve gravel bisikletler hakkındaki görüşleriniz neler?

Scudo
Hala geometri tablosu yok. Ölçülerini bilmediği bir kadroya bu kadar para verenlere bol şanslar..
(Aliexpressten aldığın noname kadronun bile geometri tablosuna bakabiliyorsun.)

Bu konuyu Salcano ile görüşeyim, umarım yardımcı olurlar. Olmazlarsa makine mühendisi olduğumu söylerim belki o zaman ciddiye alırlar :) Geçen aradım fabrikayı gravel serisinin frenlerinin post/flat bağlantı şekillerini sordum başta pek ilgilenmediler sonra makine mühendisi olduğu söyleyince biraz ciddiye alır gibi oldular.

@Viraj Mühendisi
Cevap alamadıysanız diye yazıyorum. Post-mount kullanmışlar.
Flat mountta kaliperler maşaya yapışık bir şekilde monte ediliyor. Post-mountta ise maşadan uzakta, ayakların üzerinde bağlanıyor.

186316 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: Viraj Mühendisi
@rodya
Garip bir şekilde GR001 TİAGRA modelinde ön ve arka frenler farklı serilerden. Ön fren arkaya nazaran daha alt bir seri ve adaptörle bağlanmış. Arka ise direk kadroya yani adaptörsüz şekilde bağlanmış.

• Beğen
Tepkiler: rodya
@Viraj Mühendisi
Doğru diyorsunuz. Arka kalipere dikkat etmemiştim. Kadro flat mount ama maşa post-mount uyumlu :ssrtcbya:

Ben kendi adıma, Salcano'nun bu yılki yol bisikleti modellerini beğendim. Salcano, beklentilerimi karşılayan ve piyasanın-modanın gidişatına uygun modeller çıkarmış. Sadece beden tablosu, renk-logo tasarımı konusuna eğilseler keşke. ama başta belirttiğim gibi Salcano'dan olan beklentileri düşününce beklentileri karşılıyor.

Fiyat konusuna gelince, günümüz şartlarını düşününce fiyatlar makul gibi. Keşke bir tık daha uygun olsaydı fiyatlar, herhalde Salcano bu yıl patlama yapardı. Yine de önümüzdeki günlerde, yollarda daha fazla Salcano yol bisikleti göreceğimizi düşünüyorum.

Ben en çok xrs001 uci ultegra ve gr001 105 modellerini beğendim.

@Viraj Mühendisi

Ayrıca öne 160mm arkaya 140mm rotor takılmış gibi duruyor; o yüzden fotoğrafların sizi aldattığına, üst seri olanın ön fren olduğuna inanmak istiyorum... Rotoru daha küçük olan, frenlemenin en iyi ihtimalle %20'sini yapacak olan arka freni üst seriden kullanmak; ancak Salcano'nun yapacağı bir işbilmezlik.

Benim dikkatimi bir de cyc02 modeli çekti. Sanki cyclocross bisikleti yapmak istemişler ama tanesi neredeyse 1 kilo gelen, çamurda paten gibi kayacak tur lastiği takmışlar...

Fiyatlar özellikle yıl sonuna doğru kampanyalarla daha uygun olacaktır 5-6 bin lira arası gr001 modeli düşerse piyasayı domine eder diye düşünüyorum.

• Beğen
bu renk seçimlerinin ve logo tasarımının çirkinliğine hiç el atacak mı bu marka? yani, resmen özel çaba göstermek lazım ikisini de bu kadar berbat yapabilmek için.

@trainspotting35
''İstikrar''(!) önemli biliyorsun.:ckskc:

Önce bir yanım desteklemek lazım vb tarzı düşüncelere dalıyor.
Sonra markanın yazı fontunu görüyorum.......

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
5709 tlden 7900 tlye ...

Ben açıklanan fiyatlara kıyasla daha makul buldum fiyatları bayiler zaten bu fiyattan satmıyor daha düşük fiyatına alabiliyorsunuz ki modellerde de beğendiklerim var açıkçası

• Beğen
Xrs 033 modelinde 105 ve tiagra arasında 500 TL fark varken neden GR 001 modelinde 105-tiagra 1.500 TL fark ediyor? (Birebir özelliklerini inceleyip karşılaştırma yapmadım atladığım bir nokta varsa söyleyebilirsiniz)

• Beğen
Tepkiler: Fethigks
@BugAdam
Çünkü tiagra setli olanda mekanik disk fren, 105 setli olanda hidrolik disk fren kullanmışlar.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@rodya
Anladım teşekkürler. Kısa sayılabilecek bir süre önce tanıtılan 105 ve kısmen daha eski sayılabilecek tiagra grupset arasında 500 TL fark varken mekanikten hidroliğe 1.000 TL fark alınması da ilginçmiş doğrusu. :komik:

Geri