Scudo Sports

Salcano'nun logosu

NoIde4

Aktif Üye
Tepki
154
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
b'Twin
Sinirlendiğim konulardan birisi. Salcano'nun logosu neden bu kadar kötü?. Bakınca sanki çocuk bisikletine bakıyormuş gibi hissediyorum. O kadar tasarım yapmışsın şu logoya bak ya bütün estetiği yok ediyor. Eğer salcano, kron vb markalar ünlenemiyosa oda iğrenç logoları veya zevksiz tasarımları yüzündendir...

z915eS.png

xW92Vf.png

abLQd1.png

En azından Kron'un en pahallı modeli alınabilicek durumda;
HUyK7L.png

Scudo
@Kovalski "O kadar tasarım yapmışsın şu logoya bak" demişsin...
Tasarım yapmıyorlar zaten sorun orada. Kadro ve parça alıp birleştiriyorlar.
Gerçekten çok basit ve amatör bir logo ve logo kullanımı var. Salcano'yu bu sebeple hiç seçeneklerim arasında tutmadım.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Biz bir marka oluşturduğumuzda ve bir olayı duyurmada bağırmayı çok severiz hocam. Minimal bir tasarımdan kaçınırız her zaman için ve böyle gösteriş olsun, insanların gözüne gözüne sokalım diye uğraşırız. Mesela bu gazeteler, haber siteleri ve dergilerimiz için bile geçerlidir. İnsanlarımız gibi yüksek sesle konuşur. O punto büyüklükleri bağırır hele ki karmaşıklık alır başını gider.

Bir de başka eleştirim hocam kurumsal iletişimi yok saymamız. Yıllarca kurumsal iletişim görevinde bulunmuş biri olarak şirket yöneticileri o ne ya falan deyip göz ardı etmişlerdi. Logo bir firma için görünen yüzdür ve insanı cezbeden bir görünümdür. Renkleri, yazısı veya varsa grafiği oldukça önemlidir. Ama ülkemizdeki şirketler bunu kurumsal iletişimciye veya logoyu hazırlayan grafikere bırakacağı yerde patron yani tek adam olan kişi kararına bırakıyor. O da kafasına göre bu olsun deyip birini seçiyor. Dediğiniz gibi bir marka önemliyse ve bu onu ileri vadede çok iyi yerlere getirecekse kurumun logosu önemlidir. Kurumsal anlamda bir marka değeri oluşturmak o kadar kolay değil. Kurumu anlatan göze hoş gelen ve birçok insana derdini anlatacak marka gereklidir. Eksikliğimiz diyelim. Birçok logoyu görünce bilinçaltımızda neler neler oluşuyor. Neyse inşallah iyi bir iş çıkarıp logoları dediğiniz gibi düzeltirler... :) En azından dünyaya yakışan minimal ama kendisini iyi anlatan bir logo çıkartabilirler. :)

@BerkEvren

Abi doğru söylemişsin ama şöyle bir şey var vites seti ve kadro kaliteli bile olsa bisikleti market bisikleti olarak gösteriyor yani markanın kendisine çok zarar veriyor bisikletin teknik özellikleri iyi ama herşey müşterinin ilk izlenimine bağlı işte

16.700 TL'ye sattığı bisikletin bile maşasına kocaman marka yazmak nasıl bi zihniyettir anlamıyorum. İlla bişey yazcaksan carbon yaz bi anlamı olur.

Salcano'nun tasarımlarını ben de hiç beğenmiyorum. Sanırım estetik olarak tek beğendiğim Salcano bisiklet bu, bunun da sadece bu rengini beğeniyorum:

(link)

xrs 030 apex copy-1170x740.jpg

Bu nasıl?
DSCF1476.JPG
2008/9 model astro 2009 ların son tasarımında aynı kadro ile sadece yazı stili değişti sonrasında aynı kaldı herkes eski yazı şeklini daha çok seviyor özellikle benim bisikleti gördükten sonra malum nadir görülüyor
images.jpg

@Emre Özhan Üstteki fotograftaki yazı stili gayet güzel bence. Şu an kullandıkları logodan çok daha güzel.

• Beğen
Tepkiler: Emre Özhan
@Ilter Elmas karşılastıgım herkes aynısını düşünüyor uzaktan scott zannediyorlar yazı tipinden ötürü :D yaklaşınca Salcano nun böyle yazı tipi varmıymış oluyor.Sadece 2008 Astro da heralde kullanılmış. bunlar marka imajı için önemli şeyler.
fds.jpg
2009 son astrodan bir brosür.Bundan sonra tek yazı tipi devam ediyor heralde

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
yazı stilide dandik, logosuda dandik, tasarımlarıda dandik, hele renk uyumu rezalet. merak ettiğim bu adamlar hiçmi ar-ge yapmıyor hiçmi tasarım bölümü diye bir bölümleri yok, kontrolör yokmu yada şef müdür tasarımdan sorumlu her kimse bu arkadaşda göz nizam yokmu allah aşkına. 17.000tl lik bisiklette 3 tekerli ayıcıklı bebek bisikleti tasarımı yapmışlar.

Alt boruyu komple kaplama isteği olmasa yani yazı küçültülse belki güzel durabilir. Biraz da font değişse olur bu iş.

Biz salcoya pası atalım, marka benzer:

P1020700.jpg

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Geri