Yazdığım açıklamayı eksik görüp ilave yapmak istedim.
Aslında her bisiklet firması sadece kadroyu yapıp diğer ekipmanı satın alır. Dolayısıyla birbirinin aynı donanımlı ama farkllı marka ve model adı verilmiş bir sürü bisiklet satışa sürülür. talebi firmanın adı , kalitesi ve teknik servis yaygınlığı belirler.
Ülkemizde gerek ithalatçılar ve gerekse fabrikalar ekonomik sebeplerden dolayı , genelde ülkenin her iline kendileri teknik servis açmak yerine bu illerdeki mevcut bisiklet tamircilerine yetkili servislik vermeyi seçmişlerdir. Bu durumda birden çok bisiklet firması aynı servisi kullanabilir. Zaten bu servislerde uzay mekiği tamiratı yapmıyor. sadece ayar ve arızalı parçanın değişimini yapıyor. Bu durumda aynı vites sistemi olan iki farklı markanın bakımı donanım aynı olduğu için yine aynıdır.
Sıkıntı bu servislerin genelde üst düzey donanımları tanımamasıdır. Para kazanmak istediklerinden dolayı , garanti kapsamı değişmlere yanaşmazlar, müşteriye yapacakları kötü muamale sonucu markanın imajının zedeleneceğinide umursamazlar. Salcano teknik servisleri bu işi en uç noktalara götürmüştür.
Anlaşılması için örnek vereyim. Diyelimki internet üzerinden salcano bir bisiklet aldınız ve demonte şekilde geldi. İçinden bir servis kurulum kuponu çıktı ve en yakın salcano servisine gittiniz. Fabrika bu kurulum için servise 7 lira öder ( Yedi ) O da ne zaman öder bilinmez. Bu durumda servisin elinde kensine daha çok para kazandıracak bir iş varsa sizi bekletebilir , israr ederseniz ya uyduruk montaj yapar ya da sizi kovabilir. Garanti kapsamında değişim talep edildiğindede benzeri bir durumla karşılaşırsınız.ya işi yokuşa sürerler ya da çok uzun süreler sizi bekletip sizi bezdirebilirler.
Eğer çok üst düzey bir donanımınız yoksa zaten arıza çıkartabilecek en pahalı parçanız 50 lira civarı olacağı için , önce kendiniz tamir etme olmazsa başka bir servise gitme seçeneğinizide kullanabilirsiniz ,
Aynı donanıma sahip muadil markalara göre salcano daha düşük bir satış fiyatı belirlediğinden dolayı bu kadar satış yapabiliyorlar. Kendi işimi kendim görürüm veya arıza durumunda en kötü ihtimalle , bastırır parayı kendi donanımımı kendim alır hallederim diyorsanız pekala alınabilirliği yüksek bir marka.