Scudo Sports

Salcano yeni bisiklet sorunları

turac000

Daimi Üye
Tepki
132
Salcano city sport 10hd

Ilk olarak Tekerlek donerken surekli bir surtunme oluyor (sanirim balatalara surtuyor)

Bu sorunu duzeltmek icin gittim alyan set aldim. Hidrolik frendeki vidalari acmaya calistim ama yerlerinden bile kipirdamadilar. Vidalar ezildi. Daha sonra penseyle acmaya calistim o da fayda etmedi. (bisikleti damdan atacaktim o sinirle)

Ikinci olarak sanirim balatalara yag girdi ve fren sıkınca butun mahalle inliyor. Bu sorunu duzeltmek icinde kolonyayi peceteye doktum ve balatalari ve diski temizledim ama o da fayda etmedi

Bisikletin montajini siradan bir bisikletciye yaptirmistim. Ucretsiz bakim kuponu ile bu bisikleti bayiye gotursem parca vb benzeri seyler degisirse ucret alirlar mi ?

Onerileriniz nedir :(

Scudo
Forumda bu sorun oldukça fazla, yani balataların hem sürtme sorunu olsun hem de ötme sorunu olsun.Farklı farklı yöntem deneyenler var.Mesela balataları hafif zımparalamak, rotorları yakmak gibi gibi.Ama bisiklet yeni ve garanti devam ediyor ise imkanınız varsa en sağlıklısı servise götürmek olur belki çok daha farklı sorun vardır makinede.;)

@Ceyhun Özkan
Rotorlari zimparalayip balatalari yakmak diye hatirliyorum ben yanlisim varsa düzeltelim.

Arkadas zaten allen vidayi acamamis bu islemleri yapsada surter ama nasil bir vidaymis bu acilmamis anlamadim

Servis kuponuyla servis yapmayan adamlar gatanti dışı olan bu parcalari hayatta degistirmez zaten vidalarda o kadar zorlama gorunce garanti disi deseler sasirmam sonucta salcano

Montajını yeni yapsa ne olur ki nasıl olsa parçaları birleştirmek bisiklrti oluşturmaktadır. İlk sürüşlerde her bisiklet sıkıntı çıkarabilir . Benim kide salcano şuan arka fren pabucunun bir tanesi gevşeyip düşmüş arka fren tutmuyor. Gidip servise yaptırıcam bunda sinir oluncak bir şey yok :) ilk ay olucak.

• Beğen
Tepkiler: alperr125
Benzinlikten bir adet balata spreyi alin ve balatanizi disk freninizi temizleyin otmeyi ve tutunamamayi onlemis olursunuz.

Aynen benim fren dende bazen ses çıkıyor . Kamyon sesi gibi.

Aynen benim fren dende bazen ses çıkıyor . Kamyon sesi gibi.

Salcano,eğer montajını yetkili bir bayiye yaptırmazsanız bisikletinizi garanti dışı bırakır diye biliyorum.Garanti kitapçığından okuyabilirsiniz.

Bizim ordaki Salcano ya gittim geçen vites ayarı için (garanti ile alakası yok )
Sohbet ederken xxx ten aldığınız bisikletlere biz bakmayız dedi . (Ama ikinci hafta bakımını bunlar yaptı.) xxx mağazasına biraz laf çaktı . Yok düzgün yapmıyorlar falan . Vitesleri kötü ayarlamislar. Ama vitesi bunlar ayarladı .
Biraz karışık oldu
Özet: Salcano servisleri iğrenç ve mahalle bisikletcileri .

@xDodo
Fren demek hayatini emanet ettigin en onemli donanim demek abi vites ayarini falan gectim bu cok onemli birsey bisiklete binmeden ilk yaptigim freni kontrol etmek her zaman bence servisini değiştirmelisin derim.

@alperr125 ön tutuyorda ön kullanmam hiç yani frensiz kullanıyorum bisikleti :) servise hiç götürmedim

@xDodo bisiklet kullanilirken iki fren ayni anda kullanilir.

@xDodo on freni hic kullanmamak nasil oluyor bisiklet sadece arka frenle cok zor durur ani frende hic durmaz kayar gider bence fren pratigini gelistirmelisin sonucta fren = hayat

Ilk kurulumu yapan yere gitme yani diyorum

@xDodo Arka frenin yavaşlatıp,ön frenin durduğunu biliyorsunuzdur.Sadece ön freni kullanmak özellikle yokuş aşağı ve belli bir hızdan sonra takla attırır.Bence gidin bir fren pabucu alın ve takın.Fren ve vites ayarları yapmak çok zor değil ayrıca.Yüzlerce video var bununla ilgili.

Fren kontrolunu yapıyoruz tabiki yokuşlarda popoyu selenin arkasına gelip ikisini yavaşça sıkıyorum kaycak gibi olursa yavaş bırakıyorum normalde ikisini yavaşça basarak dururum ve genelde bisikleti spor amaçlı kullanırım durmak yok ver pedalıı:D

1. Salcano alıyorsanız bu firmanın servis olayının çok tırt olduğunu bilerek almalısınız. İşten anlayan kendi bisikletçiniz varsa alın. Taş gibi sağlam bisikletleri var. Ayarları ve bakımları sağlam yapıldığı sürece 1000 tl üzerindeki hiçbir Salcano bisikleti sahibini üzmez.
2. Anlamadığınız halde bisikletin ayarları ile oynamayın. Uzmana danışın. Hele hele fren aksamı ile hiç oynamayın. Sağlam bir bisikletçiden fren ayarı öğrenene kadar fren ayarı yapmak için elinize anahtar almayın. Ölüm tehlikesi var çünkü.
3. Salcano firmasını kötüleyenlere itibar etmeyin. Dediğim gibi 1000 tl üzeri bisikletleri verdiğin paranın hakkını verir. Markaya değil sürüşe odaklanın.
4. Ankara ve İzmir için sağlam servisler biliyorum. Buradan yazarsam reklama girer. Özelden mesaj atın adresi vereyim. Mahalle bisikletçisi ile olacak iş değil onlar.
5. Salcano kurulumu kendi servisinde yapılmayan bisikleti garanti kapsamına almıyor. Mesela netten alınan bisikletler için serviste kurulum ücreti alınıyor. Ama bayiden alırsan sorun olmuyor. Bisiklet garanti kapsamında olduğu sürece siz herhangi bir parçasını söküp takmaya kalmayın. Garanti tehlikeye girebilir.
Bunları söylemek istiyorum. İyi sürüşler...

• Beğen
Tepkiler: okuyanadam
@seffahcabbar Bir Salcano bayisi nerden alınırsa alınsın kurulum kartıyla gelen bisikletin montajını ücretsiz olarak yapmak zorunda.(Netten alınanlar dahil)

@gkmn76 Benim aldigim dönemde kurulum kartı diye bir şey yoktu. İlk bisikletimi netten almıştım. Kutunun içinden öyle bir kart çıktığını hatırlamıyorum. Kurulumu için 20 tl para verdiğimi hatırlıyorum. Kurulum kartı yeni bir uygulama ise bilmiyorum.
İkinci bisikletimi bayiden aldım. Netteki fiyattan daha uyguna geldiği için... Kurulumunu da onlar yaptı. Para falan vermedim. Benim başıma gelen bu. Ben bunu söyledim ama başka bir uygulama varsa o konu hakkında bir bilgim yok. Kurulum kartı nedir ne değildir bilmiyorum. O yüzden o konuda yorum yapamam.

@seffahcabbar Ben de bisikletimi mayıs ayında Tokat merkezli bir internet sitesinden aldım ki fiyat bayi fiyatından nerdeyse 150 lira daha ucuzdu.Ücretsiz kargo ile teslim aldım ve bulunduğum beldedeki(Muğla civarı)bayi ücretsiz olarak kurulumunu ve kontrolünü yaptı.Kutu içinden iki kart(kupon) çıkıyor.Biri ücretsiz kurulum,diğeri ücretsiz ilk bakım.Bayi bu kartları alıyor,işliyor ve firmaya yolluyor.Eğer bunları bayi dışında bir yerde yaparsanız zaten garanti dışı kalıyor.Hatta kitapçığında periyodik ücretli bakımlarını yaptırmazsanız da garanti dışı kalacağı yazıyor.

@gkmn76
150 lira fiyat avantajı oldukça iyi bir şey.
Kart olayını öğrendiğim de iyi oldu.
Benim servis kartına ihtiyacım yok şükürler olsun ki.
Kendi işimi kendim yapabiliyorum.
Bisiklete yeni başlayanlar için güzel avantajlar bunlar.
Dikkate alınmalı bence.

• Beğen
Tepkiler: Minor Swing
Geri