Scudo Sports

Salcano yeni aero kadro

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Tepki
2.409
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçenlerde Ahmet Örken, instagram hikayesinde kullanmış olduğu ve hepimizin aşina olduğu xrs001 için son sürüş gibi bir paylaşımda bulundu ve son paylaşımlarında görüyoruzki yeni aero makinasını kullanmaya başlamış. Fotolarda görüldüğü üzere fena durmuyor. Tabi kadro görsel tasarımı yinr kötü :)

Screenshot_20170412-235207.png Screenshot_20170412-235458.png

Scudo
Yeşil renk kullanmaları güzel ama keşke boya konusunda biraz daha estetik olsalar...

Bir an icin kadronun uzerinde Look, Coreatec vs yazdigini dusunsek kisiye cok guzel gelebilir belki ama alaninda kendi teknolojisini kendi tarzini uretmeyen bir ulkenin, bir firmasinin Salih Can Ogullari olarak bulmus oldugu bu ismi ben benimseyemiyorum sahsen. Urun agirlikli olarak yerli imalat olsaydi o zaman yine pek isteyerek olmasa da sahiplenir ve icsellestirebilirdim. Ama arkadas guzel seyleri boyle biraraya getirip de o ismi nasil basiyorsun. Marka algisi olusturmada logo ve ismin onemini nasil pas gecersin.
Netice...yeni ithal bu kadro ve renk tasarimi fena degil ama o isim yokmu o isim...ne yapsan olmuyor kanimca. Okurken kendileri bile salKano diye okuyorlar, salÇa yi cagristiran Salcano dan kacmak icin. Kaldi ki kelime butunlugunde olumsuz algi yaratan baska unsurlar da varken. SalÇaNO gibi. Dogru durust bir isim bulun su markaya.
Marka isminin onemiyle ilgili bir ornek vereyim. Mondıal kelimesinin bile biraz subliminal biraz itici etkileri yuzunden ismi kullanan firmanin satislarinin etkilendigini soyluyor pazarlama uzmanlari. Bazi harflerin yerini degistirip dikkatli bakinca yok artik dedirtecek bir ayrinti yuzunden. Ama çag algi yonetimi cagi ve maalesef ki durum boyle. Ben Salcanonun sadece ismi yuzunden bile pazarda onemli bir kaybi oldugunu dusunuyorum.

Corratec bilerek yanlis yazilmistir. Gorselin etkisini ve algidaki degisim yaratma gucunu vurgulamak icin.

Kullanmış olduğum 02 kadrosunu bir kaç kez ve üstelik oldukça sert çukurlarda test ettim. Hatta sonuncusunda ki geçen hafta, "eyvah kesin çatlattık" diye çukurdan çıktım. TECRÜBELERİM gösteriyor ki SALCANO kadroları gayet sağlam. Sürüş konforu çok mu güzel bilemiyorum, çünkü bunu değerlendirebilmem için en az 10 farklı marka kadrosunu test etmem gerek. Ancak en azından CUBE'ın SAKIZ gibi alüminyum kadrosuna göre kat be kat kaliteli.(Kullandığım için biliyorum). Görsel zerafete gelince, elimdeki 02, kırmızı, ve gayet güzel ve gayet zevkli.

Aero kadrolarla ilgili bazı sıkıntılar duymaktayım ve bence henüz kendisini kanıtlamış bir geometri olmadığını düşünüyorum.

Salcano için yorum yapanlar HER NEDENSE onu kullanmayanlar. Ricam o ki, kullanmadığınız bir ürün hakkında sadece algıdan yola çıkarak karar verirseniz hayata 1 0 mağlup girersiniz. Dahası kapitalist sistemin üzerinizde oynadığı ALGI yönetimi oyununda BİLMEYEREK başrole soyunursunuz.

@Boran06

Yukarıdaki mesajlarda kadronun sağlamlık, esnemezlik, hafiflik, aero direnci gibi konularda bir tane bile eleştiri yok. Sadece görsellik ve markanın fonetik etkisi üzerinde durulmuş ve her ikisi için de bu ürünü kullanmış olmaya gerek yok. Görmeniz ve okuma-yazma biliyor olmanız yeterli. Hemen savunma pozisyonuna geçip büyük harflere sarılmanız yersiz.

Şu kadronun görsel tasarımını işinin ehli bir stüdyo'ya yaptırsalar ve hiç olmazsa üst segment modelleri için göze ve kulağa hitap eden farklı bir marka oluştursalar fena olmaz mıydı diye soruyoruz hep birlikte.

Hatta stüdyo'ya çuvalla para vermeye bile gerek yok, bir tasarım yarışması düzenleyip ilk üçe birer adet bisiklet hediye ettikleri zaman yetenekli arkadaşlardan harika işler ortaya çıkar.

@Sadettin Z.
Bir şeyi savunduğum filan yok. Buna gerek de yok. Sadece Salcano kullanıcısı olarak yorum yaptım. Yasak mı?

Yazdıklarımı tekrar okumakta fayda var. (Hatta belki bir kaç kez daha).

Yerleşmiş ve üstelik sadece algıdan başka bir malzemesi olmayan Salcano hakkındaki genel kanıya bir malzeme sunmak istedim. Ben bunu böyle yazdım diye Polislik yapmaya da gerek yok. Fikrinizi söylersiniz olur biter. Üstelik bunu markanın kullanıcısı olarak yaptım.

Salcano'nun görsel sunumuna gelince, elbette zevk ve hitap meselesi. Kaldı ki neden bunu beğenmiyorsunuz diye bir şey yazmadım.

Güne pozitif başlamak gerek.

Yanli bir yorum olmus. Burada firmayi kotuleme yok. Tersine, materyal olarak muadillerinden eksigi olmayan ve hatta bazen fazlasi bile olabilen bu adı milli okunusu yabanci markanin menfaatine olabilecegini dusundugum bir husus. Sonucta vergilerini ulkemize veren, istihdam yaratan onemli bir kurulus.
Algilar bu kadar onemli olmasaydi bisikletin uzerinde o kadar detayli renklendirme ve motif calismasi yapilmazdi.Goruldugu gibi bu biz tuketicilerden ziyade firmalarin kaygisi.
Kaldi ki alginin ve yonetiminin ne oldugunu bilen biriyim. Oyle farkinda olmadan hizmet etmek falan...
Salcano bu isim tercihiyle beynelmilel elestiriye aciktir. Iletisim kanallari acik kurumsal bir firma olmak gerek gunumuzde. Kamuoyunun fikirlerine rucu etmek gerek ki bunun tespiti icin fazlasiyla yontem var.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@Boran06 Siz söyledikten sonra kendi mesajımı bile birkaç kez okudum. Ama ben salcanonun bisikletleri kötü olarak algılayacağınız bir mesaj göremedim. Sadece sizin mesajınızla öğrenmiş oldum salcanonun kadrolarının cube kadrolarından daha iyi olduğunu.

@mehmet.ali Bey ben zaten size yönelik yazmadım. Kaldı ki mesajınız hiçde negatif değildi. Ben genel bir kanıya yönelik yazdım. Salcano nun Karbon kadrosu Cube alüminyum dan çok daha iyi.(Ben kadroları bildiğinizi varsayarak yazmıştım) Sadece bir tecrübeyi paylaştım.

@Yusuf Z. Şipal Kardeşim üzerinize alınmayın. Dedim ya genel bir kanıya yönelik yazdım. Dahası bir kullanıcısı olarak yazdım. Algıları kullanarak yıkmak gerek, tecrübe ile. Mesela ben Salcano yu kullanmadan önce hakkında hiç bir fikrim yoktu, yazılan onca negatif yorum dışında. Ancak inceledim, ürün, malzeme, dayanım vs, ve sonunda bir risk aldım, ve kullanmaya başladım. Gördüm ki, markaya haksızlık yapılıyor. Ama kaldı ki servis konusunda bende eleştirmekteyim. Ancak kadronun sağlamlığı konusunda kendi tecrübeme göre kesinlikle tavsiye ediyorum. Üstelik karbon kadro bu.

Bazı arkadaşlar yazdığımı okumadan dünden kalanlarla saldırsa da, en azından bu forumda Salcano hakkında yazılanları okuyun. Negatif yorumların %75'i kullanmayanlar tarafından geliyor. Sizce bu doğru mu, adil mi ve dahası akıllı bir insanın yapacağı iş mi?

@Boran06 Sanırım biraz duygusal yaklaşıyorsunuz. Şuana kadar kimse kötü demedi salcanoya. Sadece tasarımdan ve marka algısından bahsedildi. İnsanlar beğenmemekte haklı çünkü devir madde devri, en "ben maddeci değilim yha" diyenimiz bile kaygı etmektedir bu marka olayını.

Açıkçsı ben şimdi gidip 15-17bin liraya xrs001 alıcam kadroda çerçeveli yazı karakteriyle salcano yazacak. Algı budur işte. Belki bir kıdım için önemli değil ama kullanıcıların çoğunun benimle aynı görüşte olduğuna inanıyorum. En bilinen markadan yola çıkalım hepimizin ısırılmış bir elma diye görüp çok basit bir logo olarak tanımlayacağımız logonun tasarımını aşağıya ekliyorum.
3044877-inline-i-2-the-golden-ratio-designs-biggest-urban-legend.jpg

Dünya markası olmayı hedefleyen kuruluşlar bu işe çok fazla önem veriyorlar. Çünkü son kullanıcının görsele, markaya önem verdiklerinin farkındalar. O yüzden apple gibi altın oran kuralına göre logo hazırlıyorlar.

Salcano ürünlerini satabildiği için böyle bir kaygısı yok ama piyasa arzlarına talep üretmeyen firmalar batmaya mahkumdur, bugğn olmazsa yarın.

Carraroda yerli ama görselliğe önem veren bir firma en basit örneğiyle manifestoyu inceleye bilirsiniz. 6000 TL'na bisiklet çıkarmış adamlar param olsuça hemen şuanda veririm siparişi ve düşünmem yerliymiş yabancıymış.

@mehmet.ali
Yazdıklarınız kesinlikle doğru. Ancak bence atladığınız oldukça önemli bir nokta var ki sanırım algı kurbanı olmanın neticesi bu. Apple dan yola çıkarak söylemeliyim, bende bir OSX kullanıcısı olmam nedeniyle, benzer işi yapan ve aynı işlemciye sahip bir marka ile aralarında tam 2,5-3 misli FİYAT farkı var. Ama siz diyorsanız ki para sorun değil algı önemli benim için, ona bir şey diyemem.

Gelelim Salcano'ya. Herhangi bir Avrupa modelin alüminyum kadrosuna 3500-4000 lira verip biraz daha üst donanım almaktansa, 3200 TL ye Salcano'nun XRS 02 karbon kadrosunu daha az donanımlı (Tiagra 4600 ile) almak daha iyi diyorum. Çünkü kadro pişmanlığı biçare, ancak donanımı geliştirme şansınız var. Nitekim kadro yu test ettim, CUBE un alüminyum kadrosuna o parayı vermiş olduğum için utanç duydum.

Bununla beraber unutmayın, Ahmet Örken 01 kadrosu ile bundan 6 ay öncesine kadar hem Kıbrıs da ve hemde de Fas da birincilik aldı. O yarışlarda yabancı atletlerin kullandığı bisikletlerin marka değeri ortalaması 40.000 TL evet kırk bin TL ler civarında idi.

Salcano nun bir an önce dizayn konusunda kendisine ciddi bir çeki düzen vermesi lazım. Diğer özellikleri tamam güzel ve fiyatına göre uygun ancak en pahalı bisikletinden en ucuzuna kadar hepsinin üzerinde WordArt kullanılarak yazılan bir Logo mu olur lütfen yani. Logo ki bir markanın ciddiyetini gösterir.

Bu konuda Kron gerçekten çok iyi. En ucuz bisikletinde bile şahane bir dizayn var. Hatta çoğu alt segment bisikletinde kaynak izi bile yok. Adamlar satıyor tabii böyle olunca. :harika:

Salcano nun da aynı özeni göstermesi için illaki bir krize falan mı girmesi lazım anlamış değilim doğrusu.... :bsmagryr::kötü:

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
çamur atmak yerine tebrik etmek lazım:)

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
@Boran06

Cube böyle kolaylıkla çamur atabilme enerjisini anlayamıyorum. Tamam bende eleştiririm üzerindeki grupsetin dandikliğini veya kadronun neresinden geldiği belli olmayan sesleri. Ama cube kadrosu son kertede papaz erik gibi kütür kütürdür.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali ve amd
Valla kalitesi ne olursa olsun salcano turkiyede marka olmus. Ctesi gunu sirkecideki bayiisine gittim xrs 02 bakmaya, biz bisikleti incelerken bile yarim saatte iki tane bike satildi. Satiyor ya marka, ne bileyim, oyle bi artisi da yok ama satiyor iste :)
Sedona bu algiyi bir turlu yaratamadi mesela. Ki bence salcanodan cok daha kaliteli urunleri var. Ama yapamiyor iste. Olmuyor.
Bu arada xrs02 guzel bir bisiklet, alicaz herhalde bakalim bir tane yakinlarda.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bir salcano kullanıcısı olarak memnunum. Ama yolum garantiye düşmedi hiç. 2. el aldım bozulan eden yeri kendim yapıyorum. Sıfır alıp sorun yaşayan arkadaşlar çok uğraştılar.

Ben markaya saçma sapan yerlerden yüklenildiğini düşünüyorum. İsmine takmış herkes. Salcano adını ilk duyduğumda italyan filan herhalde dedim :D

Dizayn genel olarak kötü. Ben NG450 kadronun beyaz kırmızı mavi olanını beğendim. Daha pahalısını alma imkanım varken özellikle ng450 aldım. Sonradan upgrade ettim.

Şu an piyasada fiyat / performans olarak salcanonun bir avantajı kalmadı. Btwin , carraro ve mosso daha f/p sunuyor.

Ancak ülkemizin en önemli bisiklet klübünün sponsoru olması bile tek başına saygıyı hak ediyor.

Yerli olmamasına gelince artık her marka çinde tayvanda üretiliyor. Komponentler zaten ya shimano ya sram onu kendin üretme şansın yok. kısaca 2000 liraya aldığın giant neyse salcano da o kadardır. Büyük paralara çıkınca Giant farkını koyar ortaya. 2000 liralık giant , Trek vs alıp kalite abi yeaaa diye gezmek nasıl bir kafa bilemiyorum.

Adamın acera setli scott bisikleti var. Benim Komple XT setli geotech ime burun kıvırıyor.

@Kuzey Ege Rival mi alacaksınız? Xrs002'de f/p ürünü rival bana göre. Zipp 30 jantlar zaten evansda 670£. %20 iskonto alınsa çok güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Salcano kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim. Aldım kullandım yarıştım memnunum. Gözüme çok hitap etmesede olur. Önemli olan Yolda gidişi oda sizin gücünüz kadar zaten gidiyor.

Verdiğiniz paraya göre de s works performansı beklemenin gereği yok bence :)

@celilcetiner Önceki bisikletiniz Cannondale idi değil mi?

------
Döviz kurları bu seviye de oldukça yollarda Salcano ve yerli üretim Bianchi marka bisikletleri görmeye devam edeceğiz. İster adı kötü, ister imalat yeri belirli olmasın, ister montaj olsun Türkiye'de teknoloji üretilmesin, fiyat olarak avantajlı bir noktaya doğru gidiyor.

Şu bir gerçek, Salcano firmasının Bisiklet kültürüne Türkiye sınırları içerisinde katkı yapmak için daha fazla çabalaması, sponsorluklardan ziyade, teknik eleman yetiştirmesi ve gerekirse Karbon üretimini Türkiye'ye getirmesi gerekmektedir...

Bunlar sıradan bir insanın görmek istediği güçlü Türk firma özlemidir.

Geri