Scudo Sports

salcano yamuk üretilen jantı akort edip gönderecekmiş!!!

bu ülkede her şey eksik olduğu gibi hangi konuya el atsanız sorun var neden çünki eğitim yoktur yetişmiş eleman yoktur bir ülkede eğitim olmaz ise etrafta bir sürü cahil olur ne iş yaparsın sorusuna her işi yaparım diyor adam .böyle cevap olurmu diyorki ben hiç bi işten anlamam batı neden ileri bizden çünki eğitimin alası var orada siz hiç focus bisikletlerinin nasıl kalite kontrolden geçirildiğini gördünüzmü almanyada,,
alman milletinin çalışma disiplinine ben hayranım bizim millet almanlar gibi üretken ve çalışkan olamaz..adam senden aldı işçiyi bizde eksik olan eğitimdir, eğitilmiş kalifiye eleman yoktur doğru dürüst meslek okulları yoktur ,nerde teknisyen okulları eğitim şart diye dilimizde tüy bitti arkadaş sakalımız yokki anlatalım..şimdi açıkça ben oturdum benim bisikletin parçalarını araştırdım hangi parça benim kadroya uymakta ayna kol vs arka aktarıcı herkez kendi bisikletinin mekanikçisi olacak bu ülkede, yoksa başınız ağrır bir olayı anlatayım bir arkadaşım salcano aldı, hemde karbon 7500 liraya 9 kilo 800 gram mtb ve bindim gayet iyi idi arkadaşı yolcu ettik bisikletçiden orada idim o gün ve arkadaş 4 saat sonra geldi bu pedal boşlama yapıyor diye orta göbekte sorun çıktı daha 4 saat olmuş idi 7500 lira verdi bu adam..evet arkadaşlar salkanonun mekanikçileri diplomalımı daha doğrusu bu ülkede bisiklet mekanikçisi yetiştiren ya da teknisyen yetiştiren okul varmı bildiğiniz yok değilmi ,demekki neymiş önce okul açacan , insanları eğiteceksin ondan sonra bisiklet teknisyeni diplomasını alacaksın ve bir bisiklet firmasında çalışmaya başlayacaksın almanyada işler böyle yürür taylanddaki kalite kontroldeki teknisyenin disiplini ile almanyada ki farklıdır onun için iki arkadaşımın taylanttan gelen gıant yol karbon bisikletleri çatladı gözünü yiyeyim ben almanyanın, onların çalışma disiplini gibi varmı acaba.. ..

Scudo
Sedona 771 alacağım 2 hafta içerisinde. Keşke imkanım olsa da Focus, giant, trek, merida alabilsem. Umarım burada anlatılan, paylaşılan sorunlar benim de başıma gelmez. Sonuçta sedona'da türkiye'de birleşiyor. Ne hikmetse son 1 aydır da üretim sıkıntısı çekiyorlarmış. Bi 771'i çıkartamadılar fabrikadan

Forumda böyle konuların konuşulması oldukça yararlı . Eminim bir çok bisiklet severin başına da bu ve benzeri olaylar gelmiştir. Ürünün özelliklerini dahi bilmeyen satıcılar , sadece lastik tamir ederek bisiklet satışı yapan esnaflar , doğru bisikleti satmak yerine elindeki ürünü satmak için kendini harcayan satıcılar.. bu böyle uzar gider .

Türkiye'de ne yazık ki üretim açısından bisikletlere ve diğer taşıtlara gereken önem verilmiyor .Üretim sonrası ise durum daha vahim. Bu konuda Cömert Özen ve Kudret Kurtcebe abilerime katılıyorum kesinlikle haklısınız . Şikayet var'da ve benzeri birçok sitede bir çok şikayetleri bulunmalarına rağmen nedense salcano ve aynı akılda ki firmalar sorunları çözmekten çok geçiştirmekle meşguller. Bende özellikle satıcılarından şikayetçiyim . Sadece salcano'nun değil Kron firmasından da . Geçen aylarda 3 adet kron marka bisiklet aldık (internet üzerinden) . Ürünler geldi , Erzurum'da ki teknik servisi aradık ücretsiz kurulum hakkımızı kullanarak kurdurtmak istediğimizi telefon ile beyan ettik . Burada ki Salcano- Kron Bisiklet Dünyası isminde ki yunus isimli satıcı ile görüştük ve bizden para talep etmişti . Sadece bu değil geçen haftalarda bende kendime Salcano Astro 240 Modeli bisiklet siparişi verdim (internetten) ürün geldi , kendim kurulumunu yaptım ve satıcıya götürdüm durumumu anlattım ve bana garantisinin artık bittiğini söyledi . Neymiş ben kurunca garantisi bitiyormuş . Ve bana yüksek sesle konuşmaya başladı sonra ise müşterilerim var rahatsız etmeyin falan deyince ben de müşteriyim demiştim . Adamın umrunda olmuyor . Burdan da sesleniyorum böyle satıcılar oldukça bu ülkede ne bisiklet sporu gelişir ne de sizin firmalarınız ! Bir işi adam akıllı yapmayı bir türlü beceremiyorlar .

Teşekkürler:)

@cömert özen

İlla ki mühendis var. Nasıl işleyecek o fabrika yoksa.
Ama o mühendislerin bisikletle alakası yok. Olsa zaten sonuç böyle olmaz.

arkadaşlar gelişmelere devam ediyorum...çelikoğlu bisiklete bıraktığım jant 4-5 gündür kargoya verilmemiş..neymiş zamanları yokmuş flm..muhatap olmadan aldım jantı bugun çağırdım aras kargoyu evime;kargocular gelirse göndereecem şahsen.mağdem işleri yoğun tel açıp kargoyu da mı çağıramıyor bu servisler ???

bu arada janta akort edip göndermeye çalışan salcano teknik servisindeki elemanın adı nusret...aklımda enes yada ensar kalmıştı..bugün arayınca netleştirdim

Ne kadar enteresan ya, konusunda en büyük platform olan forumda haklarında neler yazılıyor, üretim yaptıkları sektör ile ilgili en önemli portal burası ama takip etmekten acizler. Takip edip meseleyi sahiplenseler ve mağduriyet giderilmiştir deseler belki bir umut olurdu haklarında. Resmen sinek sersemken marka olmuş adamlar, müşteri memnuniyeti diye bir anlayış gelişmemiş hiç...

• Beğen
Tepkiler: kubilay tüney
jantımı bugün geri yollamışlar...bilgi olarak yeniden örüldüğü söylendi...gerçekte bunun yapılıp yapılmadığını[akort ayarı yapılıpta gönderilmiş olabilir] nasıl anlayabilirim

ayrıca gerçekte söylendiği gibi yeniden örülmüşse,0 bir jant performansına sahip olur mu ?? yoksa mahkeme yoluyla yeni bir jant talep etmeliyim

öncelikle geçmiş olsun, bunu anlamanız mümkün değildir muhtemelen. eğer jantın üzerine daha göndermeden özel bir küçük hatırlatıcı bıraktıysanız o ayrı. bence jantın bisiklete montajını yapın ve kullanmaya başlayın. daha sonra durum devam ediyorsa haklarınızı kullanma yoluna gidin. umarım olumlu sonuçlanır ve memnun kalırsınız. bu temennim salcano markası için değil sizin kendi iç huzurunuz içindir. iyi akşamlar.

Geçen hafta önümde giden salcano kullanan bir arkadaş vites değiştirirken gacur gucur gıcır seslerinden sonra ayağı boşa düştü ve otobüs durağına kapaklandı , salcanoda kalite yok, servis yok, tasarım dizayn yok, yok ta yok, salcano bisikletlerini öneren arkadaşlara da şaşıyorum tamam anlıyorum ucuz diceksiniz bence ümit bisikletleride de denk salcanoya ikinci tercih sayılabilir, türkiye de arabayı uçağı bıraktım bari bisiklet üreten düzgün bir firma çıksın,

@Kerem Aydoğan

jantım aynı geldi...zaten jant değişti denilmedi...telleri sökülüp yaniden örüldü denildi...eskisi gibi sallanma hareketi yok...yalnız fabrikaya gitmeden öncede akort ile servisi düzeltmişti ancak telleri fazla gerdiği için ;jantımın esnekliğini kaybettiğini yenisiyle değişmesi gerektiğini söyledi

salcano nun ruhuna el fatiha pardon maaşallah diyorum başkada bir şey demiyorum. Anladın sen onu salcano

Geçen gün kuzenimle bisikletçiye gittim biz gelmeden 15-20 önce salcano city sport model bir bisiklet toplanması için gelmiş.Bisikletin kolisini gördüm koli açılmış sonra üzerinde bir şey yazan bantla kapatılmış.Bisikletçi koliyi açtı bisikleti çıkardı.(Hazır olun) Lastikler kullanılmış,jantlarda mandal yok,bisiklet çizikten geçilmiyor,selede yırtık var ve kutunun içinden ne kullanma kılavuzu ne de garanti belgesi çıktı sadece bisiklet,2 tekerlek.

Geri