Scudo Sports

Salcano xrs044 sora hakkında

gokhanclk

Üye
Tepki
5
İsim
gökhan
Bisiklet
Salcano
Herkese merhaba,
Forumda 1 hafta boyunca sayfalarca yorum okudum :) çok sey ögrendim sayenizde , ögrenirken eğlendim aynı zamanda , forumdaki kitle tek kelime ile mükemmel.Inşallah forumun kalıcı üyelerinden biri olucağım.

5 senedir dağ bisikleti kullanıyorum (salcano ng650 md), dağlarda 2bin , yolllarda 3bin (%10 aracyolu %90 bisiklet yolu) km yol yaptım.Son zamanlarda yola ağırlık vermeye başladım , daha uzun mesafelere gitmeye basladim ve komşum 5500 tl lik merida alip yanimdan ferrari gibi geçip tozunu yutturdugu an yol bisikleti alma zamanimin geldigini anladım :) simdi dedigim gibi forumu cok okudum ve cok sey ogrendim , bu ogrendiklerimi kendi bildiklerim ile birlestirip bisiklet tercihi yaptigim zaman ulastigim sonuç

salcano xrs044 sora oldu. site fiyati 2700, indirim kartimi kullanarak 2300 e indirdim fiyati. ve 2300 cikabilecegim son rakam. 2350 bile olmaz :) sizce 2300 e dogru seçim mi?

tabi 2.el kesinlikle dusunmuyorum, zaten istesemde alamiyorum cunku boyum 1.71 ve ilanlardaki bisikletler hep buyuk oluyor veya rengi/tasarimi hosuma gitmiyor. forumda herkesin tercih ettigi bi cevaplama yontemi var :) kisi "x bisiklet 1000 liraya aliyim mi?"dediginde cevap olarak "y bisiklet 2000 lira ikinci elini 1500e alirsin" diyorsunuz. tabi anliyorum gönül isterki en iyisi en pahalisi olsun :) ama bütce belli :(

bu arada md frene cok alistim v fren pabuç filan birakin kullanmayi dusunmek bile tuhaf hissettiriyor , bu konudada fikrinizi motive edici konusmalarinizi bekliyorum :)

(not:sitede bu model hakkinda hic bilgi yok)
(link)

up

Scudo
Dağcı olduğum için bisiklet hakkında öneride bulunamam ancak şöyle bir tavsiyem olacak; cebinizdeki tüm parayı bisiklete vermeyin.

Ben öyle yaptım, bisikleti kurdurduğum gibi AA buna kilit lazım dedim, oradan 25 gitti. Yahu başımıza iş almayalım, bir kask alayım dedim, 75 gitti. Lastiğim patladı, tamir kiti, pompa lastik aldım, 80-90 gitti. Bu tip masrafları da hesaba katın. Daha aydınlatması, eldiveni, cartı curtu var.

Bunlar zaten bisiklet sahibi olduğunuz için vardır belki ama pedli tayt, spd vs yine masraf

• Beğen
Tepkiler: ikemath
@gokhanclk indirim kartı dediğiniz nedir, bilmediğim için soruyorum. Bir sitede yaptığınız alışveriş sonrası falan mı birikti?

@gokhanclk güzel pislet, üzmez. Güle güle kullanırsınız. Yeni kadro yeni grupset.

@gokhanclk Bende uzun süre disk fren kullandıktan sonra (Dağ bisikletinde) v fren bir yol bisikletine geçme düşüncesi garip gelmişti. Ama emin ol kısa sürede alışıyor insan. Arazide yapılan dağ bisikleti sürüşlerinde disk fren gerçekten güven veriyor evet. Ama yol bisikleti çok daha hızlı olmasına rağmen frenlerle ilgili hiç sorunum olmadı. (Dağ bisikleti de, disk fren de sonradan çıkmış şeyler öyle düşün) Kısacası fren konusunda rahat ol. Balçık çamurlara, karlı zeminlere girmiyorsan o fren yeterli şekilde durduracak seni :harika:

(Bu modelde Salcano'nun en çok eleştirilen logosu da olabilecek en görünmez şekilde kullanılmış. Buradan bir artı aldı benden :D)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
11-25 ruble biraz ağır kaçmış. Tam yarış bisikleti. Hafifsen ve bacaklarında güç varsa yokuşlarsa sorun olmayabilir.

@selim82 çok da ağır değil be abi. neticede yol bisikleti. 50/34 aynakol başlangıç için mis gibi.
ağır oran görmek isteyen xrs030 apex'e gelsin. :D

• Beğen
Tepkiler: Viraj Mühendisi
Uzun gidicekse 3-4 km %7 lik yokuşlarda kasabilir .

O zaman bu fiyat segmentinde benim favori bisikletimi tavsiye edeyim, Triban 520. Bu bisiklet ile aynı grupset var üzerinde, açıları biraz daha doğal, daha az agresif. Madem dağ bisikletçiliğinden geliyorsun 044'ün kadro açıları ve dişli oranları canını sıkabilir, triban520 doğru tercih olabilir yada maddi olarak o kadar çıkamam dersen triban500 de derdine çare olabilir.

Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim. 2012 ctiy sport Salcano bisikletim var aktarıcı acare Shimano aktarıcının demir bağlantı kırıldı nerden tehmin edebilirim lütfen yardımcı olun acil aktarıcı Demir’i uyum sağlamıyor zincir gevşek yanlış aparat takılı idareten fotodaki

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    55,8 KB · Okunma: 29
Geri